Yellowmood

Remonttirealismia

04.12.2013, Hannamari Rahkonen

keittioremontti_teeseitsekeittio_remontti032

Viime viikkoina työn alla on ollut kylpyhuoneemme lisäksi ehkä koko kotimme rakkain paikka: keittiö. Odotimme remontin alkuun asti mahdollista kaupanpurkua, joten aloimme suunnittelemaan yksityiskohtia vasta samaan aikaan kuin remontti alkoi. Toki me tiesimme aika pitkälti mitä halusimme, mutta kyllä kuulkaas elokuussa vietettiin pitkiä iltoja ja öitä suunnitellen.

Yellowmood_keittioremontti_diykeittio_diy045

Asuntomme on todella persoonallinen tila, sillä vaikka neliöitä on noin 130, löytyy koko asunnosta vain yksi kokonainen seinä. Lisäksi asuntomme on kauttaaltaan viistokattoinen, joten se asettaa todellakin omat haasteensa suunnitteluun ja sisustukseen. Onneksi ehdimme asua tässä vuoden ennen remonttia, jotta tiesimme mitkä asiat toimivat käytännössä ja mitkä puolestaan kaipaavat muutosta. Tältä pohjalta oli helpompi lähteä tekemään uusia suunnitelmia, jotka ovat ainakin tähän mennessä osoittautuneet oikein oivallisiksi meidän tarpeisiimme.

Gorenje_keittio_remontti_yellowmood012

Kokonaiskuva keittiöstä. Keittiön vasemmalle puolelle jää työ/ruokailutila/parveke, oikealle puolestaan eteinen.

Keittiön suunnittelu oli venynyt lomamatkamme vuoksi, joten yhtenä elokuisena iltana päätökset oli lyötävä lukkoon ja piirrettävä keittiö valmiiksi sähköjuttujen vuoksi. Kello löi ties kuinka pitkällä yön pikkutunneilla ja olimme molemmat kuolemanväsyneitä. Mieheni käski minun nimetä keittiösuunnitelman ja tallentaa sen koneelle. Tästä mielitilani tuotoksesta tuli (ei yhtään enempää tai vähempää kuin) paskakeittiö.

Tuon tunnetilan purkaminen nimeen oli oikeastaan ihan hyvä veto, koska purskahdimme molemmat vapauttavaan naurunremakkaan. Nimeä on naurettu naapureiden ja urakoitsijan kanssa harva se kerta, kun papereita on jouduttu tutkiskelemaan tarkemmin.

Uskon jokaisen ison remontin läpikäyneen ymmärtävän sen mielentilan, jossa tekisi mieli heittää pensselit kattoon ja lähettää koko remontti sinne missä pippuri kasvaa. Hyppiä vähän tasajalkaa ja päästellä hermostusta ulos.

Gorenje_keittio_remontti_yellowmood013 Yellowmood_keittioremontti_diykeittio_diy047 Gorenje_keittio_remontti_yellowmood014

Näkymä keittiöstä olohuoneeseen vievälle käytävälle sekä saarekkeelle. Oikealle jää ruokailutila ja takka, vasemmalle eteinen.

Kuten aina remonteissa, myös meillä on ollut ilmassa hieman viivästystä ja taisin olla turhan optimistinen, kun luulin että pääsemme muuttamaan takaisin viime kuussa. Suurimpina juttuina on edessä vielä saunan panelointi, kylpyhuoneen kalusteiden asennus, lattian asennus reilulle 60 neliölle, takan asennus ja keittiön tasojen sekä runkojen rakentaminen. Sen kuitenkin päätimme, että heti kun kylppäri on kunnossa, muutamme takaisin ja tälle ajatukselle myös urakoitsijamme näytti vihreää valoa.

Keskeneräistä tai ei, kunhan vain sais jo painaa päänsä tyynyyn omassa kodissa.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Tilaa Jolien uutiskirje

Uutena asiakkaana saat heti 10 % alennuskoodin sähköpostiisi.