Ihonhoito

Hyaluronihappo ihonhoidossa – mitä ja kenelle?

18.05.2018, Jolie

Täsmäraaka-aine ihon ikääntymiseen

Kosmetiikan trendikkäimpiä tehoaineita on paljon puhuttu hyaluronihappo. Hyaluronihappo on siksi uskottava raaka-aine, että sen vaikutusta ihon ikääntymiseen on kliinisesti paljonkin tutkittu. Hyaluronihapolla on monia positiivisia vaikutuksia: se sitoo kosteutta ihoon sekä silottaa juonteita. Hyaluronihapon vaikutuksesta iho alkaa näyttää nuorekkaalta sekä tuntumaan kimmoisalta ja pehmeältä. Termi ”plumping” kuvaa erinomaisesti hyaluronihapon vaikutusta. Hyaluronihapon teho perustuu sen kykyyn sitoa itseensä suuria määriä kosteutta, mikä tuntuu iholla välittömästi. Hyaluronihappoa on ihossa luonnostaan, mutta sen määrä vähenee vuosi vuodelta aiheuttaen ihon kuivumista ja veltostumista.

Pieni vai suuri molekyylikoko?

Ajankohtaisissa hyaluronihappotuotteissa saatetaan käyttää hyaluronihapon eri molekyylikokoja tai niiden yhdistelmiä. Suurimolekyylinen hyaluronihappo auttaa tehokkaasti lisäämään kosteutta ihon pintakerroksissa. Ihoa kiinteyttävissä ja ihon rakennetta korjaavissa tuotteissa käytetään toisinaan arvokkaampaa pienemmän molekyylikoon hyaluronihappoa, joka pääsee syvemmälle ihoon, ja jolla on vielä tehokkaampi ryppyihin ja juonteisiin pureva vaikutus. Laadukkaissa erityisesti ikääntyvän ihon tuotteissa on useimmiten käytetty yhdistelmää useammasta molekyylikoosta monipuolisten hoitovaikutusten takaamiseksi.

Mistä ja miten hyaluronihappoa valmistetaan?

Hyaluronihappoa valmistetaan luonnonkosmetiikassa fermentoimalla yleisimmin juureksista ja vehnästä. Synteettisen kosmetiikan puolella käytetään enimmäkseen synteettisesti valmistettua happoa.

Hyaluronihapon lyhyt käyttöohje

Jos hyaluronihapoista haluaa parhaan tehon irti, kannattaa valita laadukas tuote, jossa hyaluronihappoa on riittävästi, ja oman ihon tarpeisiin sopivassa molekyylikoossa. Seerumeissa pitoisuudet ovat yleensä suurimmillaan. On hyvä muistaa, että suurimolekyylinen sitoo ihoon kosteutta, mutta pienemmät molekyylikoot korjaavat ja silottavat lisätehoja kaipaavaa ihoa. Hyaluronihapon käyttö kosmetiikassa on turvallista.

Suosikkihyaluronihappotuotteemme TOP 3:

1. Patyka Plumping Serum on kaikkien hyaluronihapposeerumeiden kuningatar. Ikääntyvälle iholle suunniteltu laadukas geelimäinen seerumi sisältää hyaluronihappoa kolmessa eri molekyylikoossa. Pienemmät kiinteyttävät tehokkaasti ihoa. Seerumi jättää iholle napakan pinnan, joka vaatii jälkeensä vielä voiteen. Suosittelemme ”tykkiseerumin” pariksi myöskin hyaluronihappoa sisältävän Patyka Youth Remodeling Creamin.

2. Esse Hyaluronic Serum -Tehokosteuttava Hyaluronihapposeerumi on intensiivisesti kosteuttava kasvoseerumi, joka sopii kaikille ihotyypeille hidastamaan ikääntymistä sekä tukemaan ihon mikrobiomin toimintaa. Ihon pintaa silottava öljytön seerumi sisältää tehokosteuttavaa hyaluronihappoa, joka täyteläistää ihoa madaltaen pieniä juonteita. Koostumukseltaan kevyt seerumi imeytyy nopeasti ja edistää myös muiden ihonhoitotuotteiden imeytymistä ihoon.

Seerumilla on tulehduksenvastaisia ominaisuuksia, ja sen sisältämät probiootit ja prebiootit tukevat ihon mikrobiomin tasapainoa sekä edistävät ihon suojatoimintoja. Helposti levittyvä seerumi silottaa ihoa tehokkaasti madaltaen pieniä juonteita ja tehden ihosta täyteläisemmän näköisen. Antioksidanttisten rooiboksen- oliivinlehtiuutteiden ansiosta seerumi suojaa ihon kollageenia ja elastiinia hapettumiselta pitäen ihon nuorekkaampana pitkään.

3. Novexpert Booster Serum with Hyaluronic Acid –Kosteuttava Seerumi on ihoa tehokosteuttava ja silottava seerumi, joka perustaa tehonsa hyaluronihappoon. Tuotteessa on neljää eri molekyylikokoa ja yhteensä jopa 480 milligrammaa tätä tehoainetta. Seerumi kosteuttaa ihoa nopeasti samalla tuoden silottavan vaikutuksen juonteisiin. Öljytön koostumus on kevyt mutta tehokas, ihosta tulee täyteläisen kimmoinen. Hyaluronihapon eri molekyylikoot mahdollistavat sen monipuolisen toimimisen ihon useassa eri kerroksissa. Näin silottava vaikutus tuntuu ja näkyy ihon pinnan lisäksi myös syvemmissä uurteissa. Lisäksi seerumissa on rauhoittavaa vaikutusta tuovaa aloe veraa sekä probiootteja, jotka ovat hyviä mikrobeja ihon normaalin flooran kunnon ylläpitämiseen. Ihanteellinen seerumi kaikille ihotyypeille, varsinkin aikuiselle iholle. Tuote on osa Novexpertin Hyaluronihappo-sarjaa.

Kuva: Eeva Takkunen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ansku
Ansku
5 years sitten

Minkälainen hyaloronihappo sopii herkälle ruusufinnistä kärsivälle iholle? Olen kokeillut Patykaa näytteenä mutten vielä ostanut koko pulloa, koska en ole varma onko se napakka tunne omalla iholla hyvä…

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Ansku! Tuotteen sopivuuteen vaikuttaa se kuinka paljon hyaluronihappoa se sisältää. Herkälle iholle parempi vaihtoehto on seerumi, jossa hyaluronihappoa on vähemmän ja tässä tapauksessa esimerkiksi Pain Back To Life-seerumi on loistava vaihtoehto, sillä tuote on erityisesti kehitelty herkän ihon tarpeisiin. 😊

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.