Ihonhoito

Antioksidantit kosmetiikassa ja ihonhoidossa

15.09.2018, Jolie

Antioksidanteista ravinnossa on puhuttu kauan ja kovaa. Keskustelun tiimellyksessä on suositeltu syömään runsaasti värikkäitä vihanneksia. Toisinaan antioksidanttien siivellä myös punaviiniä ja tummaa suklaata on kehuttu terveyttä edistäviksi herkuiksi. Mistä oikeastaan on kysymys ja miten antioksidantit liittyvät ihonhoitoon?

Mikä antioksidantti?

Antioksidantti on kansankielellä hapettumisenestoaine. Nykymaailmassa solumme elävät keskellä oksidatiivista stressiä, jossa esimerkiksi tupakointi, kova fyysinen treenaaminen, ilmansaasteet, huonolaatuiset rasvat ja erilaiset karsinogeenit aiheuttavat kuormitusta. Antioksidantit ovat suojaavia yhdisteitä, jotka tasapainottavat ja hillitsevät vapaiden radikaalien mellastamista, jotka puolestaan aiheuttavat esimerkiksi pitkäaikaissairauksia ja ikääntymismuutoksia. Antioksidantti yhdisteenä estää muiden yhdisteiden hapettumista.

Antioksidantteja saa sekä laadukkaasta ravinnosta että lisäravinteina. Ravinnossa hyviä antioksidanttien lähteitä ovat esimerkiksi metsä- ja puutarhamarjat, sipulit, kaalit, vihreät vihannekset, E-vitamiinia ja seleeniä sisältävät kasviöljyt, kala, äyriäiset ja riistaliha sekä C-vitamiinia ja karotenoidipigmenttejä sisältävät hedelmät, juurekset ja vihannekset kuten porkkana, tomaatti, melonit, sitrukset ja ruusunmarja.

Luonnollista antioksidanttirikasta ihonhoitoa

Luonnollisia antioksidantteja on tutkittu pitkään ja niiden on todettu suojaavan kehoa sisäisesti nautittuina esimerkiksi ikääntymiseltä. Samat hapettumista estävät ainesosat toimivat myös ihonhoidossa, ja niihin on purkkiviidakossa hyvä turvautua. Tieteellisesti todistetut antioksidanttiset raaka-aineet suojaavat soluja ja taistelevat tehokkaasti vapaita radikaaleja vastaan luonnollisessa muodossaan. Iho kiittää antioksidanteista pitkällä aikavälillä ikääntymällä kauniimmin.

Luonnonkosmetiikassa ainesosat ovat peräisin suoraan aidoista kasveista, marjoista ja hedelmistä ja niiden vaikuttavat pitoisuudet ovat korkeita. Silti myös luonnonkosmetiikassa on eroja antioksidanttien näkökulmasta; toinen purkki on antioksidanttisempi kuin toinen riippuen siitä, mistä raaka-aineista on kysymys, mistä ne ovat peräisin ja miten ne on käsitelty.

Patykan Defense Active -linja – suojasotureita iholle

Patyka lanseerasi kokonaisen Defense Active -antioksidanttilinjan tuotteita, joiden teho perustuu erityisen antioksidanttisiin ainesosiin. Linjan tuotteiden tehotiimi koostuu raikkaasta geelimäisestä virkistävästä silmänympärysgeelistä, heleyttävästä hehkuseerumista, yöaikaan käytettävästä hoitotiivisteestä, joka poistaa tehokkaasti iholta kertyneitä kuona-aineita, silottavasta kasvovoiteesta kahdessa eri koostumuksessa (normaalin / sekaihon ja kuivan ihon voide).

Patykan Defense Active -linjan tuotteet on suunniteltu urbaanin elämäntavan aiheuttamiin haasteisiin, joiden seurauksena iho kärsii useista sitä rasittavista tekijöistä, kuten ilmansaasteista, stressistä, väsymyksestä, kuivuudesta sekä auringon uv-säteilystä. Tuotesarja soveltuu aivan kaiken ikäisille edellä mainituista haasteista kärsiville.

Kokonaisuudessaan sarja on keskittynyt tarjoamaan mahdollisimman monipuolisen ja helpon tavan suojautua näiltä ulkoisilta rasitteilta, jolloin iho pysyy vastustusykyisenä, hehkuvana, kirkkaana ja kosteutettuna. Tuotesarja sisältää useita tarkasti valikoituja luonnollisia raaka-aineita, kuten Mirabilis Jalapa- ja Sophora -kasvien uutetta, kofeiinia, hyaluronihappoa sekä merilevästä saatavia oligosakkarideja. Nämä kaikki yhdessä takaavat raikkaan, vahvemman sekä kimmoisamman ihon, joka kykenee suojautumaan sitä rasittavilta tekijöiltä.

Tuotelinjan tuoksumaailma koostuu 100 % luonnollisista kukkaisista sekä vihreistä tuoksunuoteista lukuun ottamatta silmänympärysgeeliä, joka on täysin hajusteeton. Sarjan tuotteet on pakattu ylellisiltä tuntuviin ekologisiin lasisiin pakkauksiin.

Juttu on kirjoitettu ensimmäisen kerran Patykan Antioksidanttilinjan rantauduttua vuonna 2018, ja juttua on uudistettu ko. linjan uudistuksen jälkeen vuonna 2021.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.