Ihonhoito

Probiootit ovat ihonhoidon uusi lääke

14.09.2018, Jolie

Hesari kirjoitti tiedeartikkelissaan kuluneella viikolla aknen hoidosta, johon pyritään kehittämään jatkuvasti uusia keinoja. Silti lääke tyttöjen ja naisten aknen hoitoon on edelleen hyvin usein ehkäisypillerit. Moni saa apua yhdistelmäpillereistä, jotka sisältävät keinotekoisia hormoneja kuten progestiinia ja estrogeenia.

Tiedeartikkelin kiinnostavin aihe koski mikrobeja. Aknen hoidossa kokeillaan suolistomikrobien muokkaamista. Lisäksi kliinisissä kokeissa testataan parhaillaan probioottivoidetta. Probioottivoide muuttaa aknesta kärsivän ihon mikrobistoa. Miltä kuulostaisi, että lähitulevaisuudessa Esse Organic Skincare olisi perinteisenkin lääketieteen määräys vaativan ihon hoitoon bentsoyyliperoksidin ja antibioottien sijaan?

Esse woman

Hankala iho? – Aloita Sensitive-linjalla

Jos haluat kokeilla jo nyt erilaisiin iho-ongelmiin probiootteja, testaa Esseä! Jos iho on raivoavassa tilassa joko aknen tai muun vaivan kuten atopian, kuivuuden, psoriasiksen tai ruusufinnin vuoksi, aloita Sensitive-linjalla. Esse Sensitive -linja tarjoaa probiootteja herkästi reagoivalle ja monin tavoin haastavasti käyttäytyvälle iholle. Esse Sensitive -linjan probioottiset ainesosat palauttavat ihon suojabarriäärin toiminnan vähentäen herkkyysreaktioita. Tavoitteena on alentaa herkkäihoisten reaktiotasoa 2-3 kuukauden käytön aikana, jonka jälkeen on mahdollista siirtyä Essen normaalilinjan tuotteisiin. Jos ihosi on erityisen vaikea tai huonossa kunnossa, Sensitive-linja soveltuu erinomaisesti tilanteen helpottamiseen ja sitä on hyvä käyttää jonkin aikaa kuuriluontoisesti luopuen muista ihonhoito- ja meikkituotteista. Tärkeää on, että Esse-hoitokuurin aikana ihon pH-tasapainoa ei häiritä runsailla muilla ihonhoitotuotteilla. Meikiksi hankalissa tapauksissa Esse suosittelee kuurin aikana luonnonkosmetiikan puhtaita ja minimiainesosaisia mineraalimeikkejä, kuten Alima Purea. Essen Sensitive-linjassa on pari uutta tuotetta, jotka löytyvät nyt myös Jolien valikoimasta.

Esse Sensitive Eye Cream -silmänympärysvoide herkälle iholle

Uusi lempeä silmänympärysvoide syväkosteuttaa ihoa hellävaraisesti vähentäen herkälle iholle tyypillisiä ärsytysreaktioita. Albizia-uute kohottaa yläluomea, vähentää juonteita ja turvotusta. Hyaluronihappo kosteuttaa ihoa erittäin tehokkaasti vähentäen tulehdusta ja juonteita. Lactobacillus-uute tasapainottaa ihon mikrobiomia luomalla iholle hyödyllisten mikrobilajien kasvua tukevan ympäristön. Inuliini ja Alpa-Glucan olikosakkaridit ovat prebiootteja, jotka ruokkivat valikoidusti iholle suotuisia mikrobeja. Niiden tavoitteena on syrjäyttää herkkää ihoa ärsyttävät haitalliset mikrobilajit. Tuote on suunniteltu proaktiivisesti rauhoittamaan ja suojaamaan reaktiivista ihoa, jotta herkimmilläkin käyttäjillä on mahdollisuus hoitaa silmänympärysihoa sekä ikääntymisen merkkejä iholla.

Esse woman

 

Esse Sensitive

Protect Oil – ihovaurioita korjaava ja suojaava kasvoöljy

Erityinen kasviöljy Namibiasta suojaa herkkää ihoa ympäristötekijöiden aiheuttamilta vaurioilta ja vahvistaa ihon suojavaippaa. Vaikutuksiltaan ja kemiallisilta ominaisuuksiltaan Ximenia-öljy on 50% samankaltainen kuin muutkin kasviöljyt. Toisella puolikkaalla on kuitenkin täysin ainutlaatuinen koostumus. Noin 20% öljystä koostuu Ximenynic acid -nimisestä rasvahaposta, jonka hiiliketju sisältää erittäin harvinaisen kolmoissidoksen. Altistuessaan UV-valolle tai vapaille radikaaleille öljy reagoi muuntumalla ihoa tehokkaasti suojaavaksi polymeeriksi. Luonnossa esiintyy harvoin erittäin pitkäketjuisia rasvahappoja, mutta Ximenia-öljy sisältää niitä yli 30%. Nämä auttavat luomaan iholle suojaavan kerroksen. Ximenia-öljyn toinen erityislaatuinen ominaisuus on sen kyky edistää verenkiertoa, jolloin ravintoaineiden ja hapen kuljetus ihoon tehostuu.

Essen maahantuojan Minnan mukaan Protect-öljyn koostumus eroaa selvästi Essen toisesta Repair-öljystä. Protectin erityinen ominaisuus on ainutlaatuinen kyky muodostaa ihon pinnalle ”suojaverkko” ympäristön haittatekijöitä vastaan. Tämä auttaa erityisesti reaktiivista ihoa kuntoutumaan ja palautumaan. Keväällä toteutuneessa reaktiivisen ihon neljän viikon testiryhmässä Protect Oil oli testaajien käytössä ainoana hoitotuotteena Sensitive-puhdistustuotteen rinnalla ensimmäiset kaksi viikkoa. Tuote levitettiin hieman kostealle iholle pesun jälkeen aamuin illoin ilman muita hoitotuotteita. Useimmilla iho rauhoittui hyvin nopeasti, kuivimmilla ihotyypeillä kiristävää tunnetta kesti noin puolitoista viikkoa, mutta jo kahden viikon käytön jälkeen kaikki raportoivat tyytyväisyyttä. Testijakson kaksi viimeistä viikkoa hoitokäytössä olivat Sensitive-linjan puhdistustuote, kasvovesi ja Nourish-voide. Testiryhmä koostui melko haastavista ihotyypeistä (rosaceaa, aknea, podia ja atopiaa). Kaikille yhteistä oli ihon herkkä reagointi, joka helpotti huomattavasti testijakson aikana.

Kuvat: Esse Skincare Denmark & Eeva Takkunen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.