Hiukset

Parhaat tuotteet Curly Girl -metodiin

04.06.2021, Jolie

Curly Girl -metodi tai -menetelmä on tapa hoitaa taipuisaa ja luonnonkiharaa hiusta.

Villitys ponnahti pintaan keväällä 2019, ja suosio on vakiintunut. Todella monet ovat ihastuneet Curly Girlin aikaansaamaan luonnolliseen lookiin eikä ihme, sillä luonnontilaiset hiukset ovat edelleen kuuma hiustrendi.

Curly Girl helpottaa suuresti taipuisan ja pörröisen hiuslaadun omaavia. Miksi taistella vastaan hiusten luonnollista kihartumista, kun hiusta pienesti auttamalla latistetun pörrön voi päivittää ilmavan kauniiksi ja kevyen miellyttäväksi. Metodin kehittäneiden naisten näkemyksen mukaan myös aivan suora hius saattaa löytää Curly Girlin avustamana luonteestaan taipuisuutta. Piikkisuorastakin saattaa siis kuoriutua tänä keväänä surffihenkinen kesähius.

Ohjeet Curly Girl -metodin toteuttamiseen

Aloitteleville Curly Girl -testaajille on tarjolla monenlaisia ohjeita ja keskusteluryhmiä esimerkiksi Facebookissa. Jos pohdit, millä tuotteilla kannattaisi lähteä kokeilemaan, luonnonkosmetiikka tarjoilee erinomaisia vaihtoehtoja. Metodista on luonnonkosmetiikkaa rakastavan helppo innostua, koska ei-sallittujen raaka-aineiden listalla ovat esimerkiksi sulfaatit, mineraaliöljyt ja hiuksen pintaan kerrostuvat vahat. Monet Jolien valikoiman tuotteista sopii metodiin loistavasti! Kotikylppärin Curly Girl -harjoituksiin koostimme simppelin ohjeistuksen:

  1. Heitä harjasi pois, tai anna se sileähiuksiselle naapurillesi.
  1. Kävele Jolien myymälöihin tai kurkkaa Curly Girl -kategoriaan verkkokaupassa.
  1. Aloita metodin jännittävä testaaminen uusien ihanien tuotteiden kanssa seuraavasti:

Final wash – viimeinen pesu

Ensimmäiseksi metodissa suositellaan ns. final washia eli ”viimeistä pesua”. Hiukset pestään siis kaikista ”jäämistä” puhtaiksi. Jos olet pitkään käyttänyt synteettisiä shampoita, jotka sisältävät tavallisesti muoveja, tätä kohtaa ei kannata skipata. Viimeisen pesun shampooksi sopii erinomaisesti Khadin Deep Charocoal Cleanse Syväpuhdistava hiusnaamio. Kyllä, luit oikein – naamio, mutta tuote pesee hyvin ja riittää yksinään käytettäväksi. Jauhetta sekoitetaan yksi pussillinen lämpimän veden kanssa tahnaksi ja levitetään sekä märkään hiuspohjaan että hiuksiin ihan kauttaaltaan. Enimmät vedet kannattaa puristella käsin lempeästi pois. Naamion vaikutusaika noin puoli tuntia ja sen jälkeen se huuhdotaan huolellisesti. Hiukset saattavat tuntua käsittelyn jälkeen takkuisilta, mutta niiden kannattaa antaa kuivua rauhassa ja selvitellä vasta sitten.

 

 

Ala pestä hiuksia hoitoaineella

Final Washin jälkeen pesu hoidetaan ainoastaan hoitoaineella. Suosittelemme Bruns Products NR02 Spicy Jasmine Conditioner -Kosteuttavaa Hoitoainetta. Hoitoaineella hius pestään samaan tapaan kuin shampoollakin, hierotaan runsaasti myös hiuspohjaan. Sitten hius huuhdellaan, ja hoitoainetta levitetään vielä vaikuttamaan pituuksiin muutamaksi minuutiksi. Tässä onkin hyvää aikaa haroa takkuja pois harvapiikkisellä kammalla. Lopuksi hiukset huuhdellaan ja ylimääräinen vesi puristetaan pois.

Jätettävä hoitotuote ja ploppaus

Seuraavaksi hiuksiin lisätään metodiin soveltuva jätettävä hoitoaine tai muu luonnonkosmetiikan hoitotuote. Loistava vaihtoehto on esimerkiksi Less is More -sarjan Tangerine Curl Balm. Kun tuotteet on puristeltu hiuksiin (Sanoimmehan muuten, että puristeltu? Tässä metodissa todellakin puristellaan, ja paljon), hiukset asetellaan pyyhkeen sisälle.

Paras pyyhevaihtoehto tähän on pitkien hiusten pyyhe tai turbaanimallinen pyyhe. Voit myös käyttää tähän vanhaa t-paitaa! Hiuksia ei kiedota pyyhkeen sisälle, ne ikään kuin vain peitetään pyyhkeeseen pää alaspäin ja kiedotaan pyyhe kiinni kuivattamaan hiusta noin vartista puoleen tuntiin. Tätä vaihetta kutsutaan ploppaukseksi.

Huom. Tangerine Curl Balm kaikkien oikeaoppisten ohjeiden mukaisesti ei virallisesti sovi rutiiniin, sillä tuote sisältää alkoholia. Sitä on kuitenkin erittäin pienenä pitoisuutena, eikä se ole kuivattavassa roolissa, joten voimme tästä syystä suositella tuotetta.

Luonnonkosmetiikan muotoilutuote ja kuivatus luonnontilassa

Kun tämä vaihe on ohi, hiukseen levitetään geeliä tai vastaavaa puristelemalla kiharaa ylöspäin. Tähän tarkoitukseen sopii vaikkapa Bruns Products NR14 Hair Souffle Tangy Mint Styling Cream -Muotoilutuote. Tangy Mint Styling Cream on luonnollisista, tarkoin valituista raaka-aineista käsin valmistettu muotoilutuote, joka antaa tuuheutta, korjaa vaalennettuja ja vaurioituneita hiuksia sekä silottaa karheutta. Tangy Mint -muotoilutuote jättää hiuksiin ihanan mintun tuoksun ja antaa niille pitkäkestoisen vastapestyn raikkaan tunteen.

Jos kärsivällisyys riittää, annetaan hiuksen kuivua luonnontilassa. Jos taas haluat käyttää hiustenkuivaajaa, valitse mieto lämpö ja diffuuseriosa fööniin. Tangy Mintissä on kuumuussuoja.

Tämän jälkeen hius saattaa kuivuessaan tuntua hiukan ”kovalta”, koska geeli on kuivunut hiuksen pintaan. Tämä vaihe vaatii vain jälleen kevyttä puristelua, jolloin geelin pinta hajoaa ja alta paljastuu joustava ja kaunis kihara. Jos kihara on edelleen liian pörröinen, lisää hieman Bruns Products NR60 Hair Serum Soft Olibanum -Hiusseerumia.

"Metodia kannattaa soveltaa itselleen sopivaksi. Jos jokaista kohtaa ei jaksa aivan orjallisesti toteuttaa, silti hiuksista voi tulla upeat. Tärkeintä on kosteutus."

Muista

Suurimmalla osalla suomalaisista on ohut ja helposti pörrööntyvä hius. Lisäksi monilla meistä on hiuksissa jokin käsittely, ja kaiken päälle ilmastomme asettaa luonnontilassakin oleville hiuksille haasteita. Aivan kuten ihoakin hoidetaan ihanteellisesti runsaasti kosteuttaen, voi esimerkiksi korealaisen ihonhoidon kerrostamisidean siirtää myös hiustenhoitoon. Olennaista metodissa on se, että tuotteet ovat oikeanlaisia, jotta hiukset eivät latistu ja ”mene tukkoon”.

Kosteutta kannattaa kerrostaa. Anna omalle kiharalle tovi aikaa asettua.

Kirjoitus on julkaistu ensimmäisen kerran keväällä 2019 ja uudistettu 2021.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
11 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
E
E
5 years sitten

Kiva juttu, että Curly girl metodi huomioidaan verkkokaupassanne ☺ ! Muutaman pikkujutun voisi korjata tai tarkentaa; hiuksia ei siis suositella kuivattavaksi tavalliseen froteepyyhkeeseen, paras on melkeinpä tavallinen puuvillainen t-paita. Myös mikrokuitupyyyhettä käyttävät jotkut. Madaran vanhemmatkin hoitoaineet käyvät metodiin kyllä (vaikka niissä olevat proteiinit ei kaikille kiharoille sovikaan).

Minna N.
Minna N.
5 years sitten

Toinen korjaus; kaikki Madaran hoitoaineet, ne vanhemmatkin, ovat metodiin sopivia. Metodiin sopivia tuotteita voi testata kopioimalla incin pilkuilla eroteltuna näille kahdelle sivulle: http://www.curlsbot.com/ ja http://www.isitcg.com. Sivustot ilmoittavat jos incissä on ei-sopivia ainesosia. Madaran hoitsikat siis kaikki ovat sallittuja.

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei! Aquisin pyyhe on valmistettu mikrokuidusta. Se ei ime hiuksen omaa rasvaa eli on siis erinomainen valinta Curly girl-metodiin. 🌺

Pilvi Kihara
Pilvi Kihara
5 years sitten

Lol, samaan tulokseen pääsee silläkin että vain kastelee hiukset, pyöräyttää ne hetkeksi kuivumaan pyyhkeen sisään ja sitten puristelee kosteisiin hiuksiin jotain öljyä tai hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Saa hienot kiharat ihan joka päivä, eikä tarvitse ostaa kalliita tuotteita. Urtekramin hiuksiin jätettävä hoitoaine (5€/250ml) on ihan riittävä tähän tarkoitukseen.

Anni
Anni
5 years sitten

Less is Moresta ekokampaamo (muistaakseni Turusta) mainosti näin: “Less Is Moren tuotteet sopivat erittäin hyvin CG Methodiin. Tuotteet kosteuttavat hiusta ja erilaiset kiharageelit auttavat kiharaa jäntevöitymään. Less is More tuotteet eivät sisällä sulfaatteja ja ovat erittäin hellävaraisia, joissakin tuotteissa on vähän alkoholia, mutta Less is Moren käyttämä alkoholi ei kuivata hiusta. Se on luomulaatuista, eikä ole denaturoitu phtalaateilla. Tämän vuoksi kaikki Less Is Moren tuotteet sopivat erinomaisesti käytettäviksi metodia noudattavilla.” Tämä tn. pätee myös Whamisan oily scalp -shampooseen.

Sini
Sini
5 years sitten

Entä Less is Moren muotoilutuotteet, kuten flower whip, mikä on juuri kiharoille tarkoitettu?

kukkis
kukkis
5 years sitten

Khadi: shampoot….eivät sovellu. Mieltäni askarruttaa, että miksi ei? Esim Ruohonjuuri listaa sivuillaan, että sopivat?

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Anni! Kiitos selvennyksestä, olet oikeassa. Less is Moren tuotteet eivät sisällä sulfaatteja ja heidän käyttämä alkoholi tuotteissa on hyvin hellävaraista, jolloin tuotteet sopivat loistavasti Curly Girl-metodiin. 🙂 – Joliet

Jolie
Jolie
5 years sitten

Hei Sini! Tuote sopii erinomaisesti Curly Girl-metodiin. 🙂 -Joliet

neeli
neeli
4 years sitten

Curly girl/hiustenhoito teemaboksi olisi mahtava nyt kun kerran tulee uudistetut teemaboksit!

Erika
Erika
4 years sitten

Tähän minäkin kaipaisin selvennystä!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.