Luonnonkosmetiikka

8 hyvää syytä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan

11.04.2021, Jolie

Nykyajan ihaninta luksusta ovat aitous, laatu ja puhtaus. Ihmiset ovat kiinnostuneita kauneudenhoidon ajanmukaisuudesta, terveellisyydestä ja turvallisuudesta.

Aidon luonnokosmetiikan tuottajat ja myyjät sekä niiden tarinat herättävät tunteita. Tuotemerkkien takaa löytyy ihmisiä, joilla on inhimillinen ote, intohimoa, rakkautta sekä vilpitön halu vaikuttaa maailmanmenoon.

Luonnonkosmetiikka kasvattaa vuosi vuodelta markkinaosuuttaan kosmetiikkateollisuudessa hurjaa vauhtia – hyvästä syystä. Listasimme kahdeksan syytä, miksi luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen tekee hyvää.

bed

1. Kaikki mitä laitat ihollesi, vaikuttaa terveyteesi ja hyvinvointiisi.

Olet mitä syöt, ja olet myös sitä, mitä imeytät ihoosi. Iho on suurin elimemme, jonka tehtävä on suojata kehoamme. Ihoa ja kehoa kannattaa kohdella rakkaudella, sillä uusia ei voi ostaa tilalle. Luonnonkosmetiikka sisältää luonnollisia, luonnollista alkuperää olevia ja luontaisen kaltaisia raaka-aineita, jotka iho ja keho tunnistavat ystävikseen.

2. Aito ravinto ravitsee ihoa.

Kehomme arvostaa enemmän aitoa ruokaa luonnosta kuin teollisesti prosessoitua pikaruokaa. Tämä koskee myös ihoamme. Luontoäidin kallisarvoiset ja hoitavat antimet ovat tunnetusti ylellisintä ja tehokkainta laatua.

Luonnonkosmetiikka hoitaa ihoamme koko mitaltaan. Voidepohja valmistetaan kylmäpuristetuista kasviöljyistä, jotka ovat ihollemme erinomaista ravintoa ja usein voidepohjassa on käytetty veden lisäksi tai jopa kokonaan sen tilalla kukkaisvesiä. Kun voidepohjaan vielä lisätään kasviuutteet ja muut tehoraaka-aineet, tuotteesta tulee miltei sataprosenttisesti hoitava ja tehokas. Siksi luonnonkosmetiikan voidaankin sanoa olevan tehokkainta tarjolla olevaa kosmetiikkaa, sillä se ei sisällä mitään ylimääräistä.

3. Oikeat anti-age vaikutteet löytyvät luonnonkosmetiikkahyllyltä.

Iho ikääntyy samaan aikaan kuin me itsekin ikäännymme. Ikääntymisen merkit ihossa alkavat näkyä jo kolmenkympin kolkutellessa, ja riippuu paljon elämäntavoista ja ihonhoitorutiineista, kuinka nopeasti ne syvenevät. Mitä parempaa huolta pidämme itsestämme, sitä vähemmän ikääntymisemme heijastuu olemukseemme, terveyteemme, elämänasenteeseemme ja ulkonäköömme. Sama pätee ihoon.

Iho hyötyy eniten ravinnosta ja kasvikunnan aktiivista tehoraaka-aineista, jotka oikeasti buustaavat ihon mikroverenkiertoa, soluaineenvaihduntaa ja auttavat sitä pysymään nuorekkaana, terveen värisenä ja elastisena. Kauniin ihon salaisuus löytyy aina pintaa syvemmältä!

4. Luonnonkosmetiikka on sataprosenttista vastinetta rahoillesi.

Luonnonkosmetiikka on myös taloudellisesti tietoisen kuluttajan valinta. Koska luonnonkosmetiikkayritykset ovat useimmiten pieniä perheyrityksiä, ne eivät ratsasta maailmanlaajuisilla brändeillä tai valtavilla mainosbudjeteilla. Luonnonkosmetiikan hintalappu näyttää kuluttajalle rehellisen ja mutkattoman totuuden: paljonko tämän tuotteen raaka-aineet ja tuotekehittely ovat maksaneet. Kun valitset luonnonkosmetiikkaa, et tule maksaneeksi tehottomuudesta, mielikuvista, tai mistään mystisestä ainesosasta, joka ei ole ihosi hyvinvoinnin kannalta olennainen. Jos budjettisi on pieni, sitä suuremmalla syyllä kannattaa satsata riittoisaan luonnonkosmetiikkaan ja maksimoida ihosi saamat ravinteet.

5. Kun vaihdat luonnonkosmetiikkaan, hormonitasapainosi kiittää.

Hormonitasapaino vaikuttaa valtavasti meistä jokaiseen, tiedostimmepa sitä tai emme. Länsimaalainen elämä on täynnä synteettisiä kemikaaleja (ruoka, ilma, tekstiilit, kosmetiikka…) – ja ne vaikuttavat epäilemättä myös hyvinvointiimme. Kun jätät pois turhat synteettiset kemikaalit ruuasta ja kosmetiikasta, kehosi voi taatusti paremmin, sekä tänään että kymmenien vuosien kuluttua. Luonnonkosmetiikasta puuttuvat niin sanotut xenoestrogeenit, jotka muistuttavat luonnollista estrogeeniamme ja siksi häiritsevät kehon hormonitasapainoa. Myös iho alkaa kirkastua hormonitasapainon löytyessä ja epäpuhtaudet usein kaikkoavat.

6. Luonnonkosmetiikan ostaminen on helppoa.

Sinun ei välttämättä tarvitse harjaantua tavaamaan INCI-listoja. Sen sijaan, voit etsiä tuotteesta ekosertifikaatin tai ladata puhelimeesi CosmEthics-sovelluksen. Näin voit olla varma, että tuote on jo läpäissyt tiukan seulan ja sisältää ainoastaan ihollesi, kehollesi ja ympäristöllesi ystävällisiä raaka-aineita. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina myös automaattisesti eläinkokeetonta!

7. Oletko raskaana – tai ajattelitko tulla?

Joissakin maissa raskaana olevien naisten suositellaan vähentävän kosmetiikkakuormaansa, kaiken varalta. Tarvitsemme ja käytämme silti päivittäisessä arkielämässämme useita kosmetiikkatuotteita, vaikkemme meikkaisikaan hevisti ja käyttäisimme vain hellävaraisina markkinoituja perustuotteita. Arvosta hyvinvointiasi, vaadi itsellesi parasta laatua ja valitse tiedostaen. Tutustu myös tietopakettiimme kosmetiikan käytöstä raskauden aikana.

bed3

8. Puhdas ympäristö on kauneinta luksusta.

Jokainen kosmetiikkatuote, jonka vaihdat luonnonkosmetiikkaan, on rakkaudellinen teko sekä omaa kehoasi että ympäristöäsi kohtaan. Luonnonkosmetiikkatuotteiden pakkausmateriaalien ekologisuutta valvotaan tarkasti, eikä luonnonkosmetiikan joutuminen esimerkiksi vesistöihin kuormita samalla tavoin ekosysteemiä kuin synteettiset raaka-aineet. Yhden naisen henkilökohtainen meikkivoide- tai ripsivärivalinta voi tuntua ympäristön hyvinvoinnin edistämisen kannalta minimaaliselta teolta arjessa, mutta yksittäisistä meikkipusseista koostuu yllättäen kokonainen kosmetiikkakuluttamisen kulttuuri. Jos haluat nähdä kaupoissa enemmän ja monipuolisemmin luonnonkosmetiikkaa, valitse sitä. Edistä valinnoillasi sitä kulttuuria, joka tuntuu sinusta kestävältä.

Lue lisää luonnonkosmetiikan raaka-aineista ja sertifikaateista. Kirjoitus on julkaistu alunperin 2015 ja uudistettu 2023.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kat
Kat
7 years sitten

Totta, ja jos haluaa vielä lisätä hyvää oloa kannattaa siirtyä hajusteettomiin tuotteisiin myös. Ja vielä muistan että tietyttyjä aines osia sisältävät tuotteet voivat olla hyvinkin allergisoivia. Hyvä juttu.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.