Ihonhoito

Korealainen ihonhoitorutiini

14.03.2019, Jolie

Paljon siitä puhutaan, mutta miten se menikään? Jos sinuakin kiinnostaa kohuttu hehkuva ja kuultava, täydellisesti kosteutettu iho korealaisittain, katso kuinka se tehdään! Korealainen ihonhoitokonsepti ei ole varsinaisesti uusi keksintö, sillä metodiin kuuluvat 1) huolellinen ihon puhdistus, 2) monimuotoinen kosteutus sekä 3) kuorinta ja naamiot. Pieniä spesialiteetteja Korea-metodissa kuitenkin on verrattuna perinteiseen ihonhoitoon. Helppo käyttöohje seuraavassa:

1. Puhdistus kahteen kertaan

Korealaisen ihonhoitorutiinin puhdistusrituaali tehdään laittamalla kuivalle iholle puhdistusöljyä, jota pyöritellään iholla. Öljy tarttuu iholla olevaan ylimääräiseen taliin ja puree myös vedenkestävään meikkiin. Öljy huuhdellaan vedellä, poistetaan puhdistusliinalla tai sen päälle jatketaan puhdistusta suoraan toisella puhdistustuotteella. Puhdistuksen toinen vaihe on usein vesipohjainen kuten esimerkiksi geeli tai vaahto, jonka pesevämpi ote puhdistaa ja huuhtelee ihon perusteellisesti.

2. Vesikosteutus kasvovettä ja hoitonesteitä kerrostamalla

Omalle ihotyypille sopivaa kasvovettä taputellaan puhdistetulle iholle kämmenkupista tai suihkutetaan suihkepullosta kerta toisensa jälkeen odottaen edellisen satsin kuivahtamista välissä. Toneria voidaan imeyttää iholle useita kerroksia. Vanuja ei tarvita! Tonerin tehtävä on palauttaa ihon tasapaino puhdistuksen jälkeen ja helpottaa muiden hoitotuotteiden pääsyä ihoon. Lisäksi kasvovesi tuo tärkeää vesikosteutta iholle ja pitää sen pintaa auki, jotta ihon rasva pääsee poistumaan puhdistuksen mukana.

Korealaisessa rutiinissa tarvitaan kasvoveden lisäksi erilaisia hoitonesteitä. Essence tai mist sopii käytettäväksi kasvoveden tavoin tai päivän mittaan jopa meikin päälle tuomaan kuultoa ja virkistämään ihoa. Niitä käytetään myös lentokoneessa, autossa ja toimistossa. Anti-Pollution mistit suojaavat muun muassa ilmansaasteilta ja sinivalolta. Siksi ne ovat erityisen suosittuja suurkaupungeissa.

3. Seerumi tai vesipohjainen (hydrating) voide

Vesikosteutta ja upeita aktiiviaineita sisältäviä luonnonkosmetiikan seerumeja lisätään jokunen pisara kasvovedestä hieman kosteille kasvoille. Samaan kategoriaan sujahtavat myös erilaiset tehoampullit ja hoitotiivisteet.

4. Täyteläinen rasvoja sisältävä kosteusvoide

Vesipohjaisen kosteutuksen päälle lisätään ihoa ravitsevaa ja suojaavaa rasvaa. On hieman koulukuntakysymys, laitetaanko hoitavampi ja paksumpi voide ennen öljyä vai sen jälkeen. Periaatteessa tällä ei ole juurikaan merkitystä, sillä täyteläiset voiteet ja öljyt antavat iholle sen tarvitsemia ravinteita ja rasvoja lukiten vesikosteutta ihoon. Jos voiteen koostumus on erittäin runsas, voi olla helpointa laittaa muutama tippa öljyä sen alle tai sekoittaa öljy voiteeseen.

5. Kasvoöljy

Luonnonkosmetiikan kallisarvoiset kasviöljyt hoitavat ihoa aidosti. Öljyt parantavat ihon joustavuutta ja rakennetta sekä ehkäisevät sen ikääntymistä.

6. Silmänympärysvoide

Korealaisessa ihonhoidossa ikääntymisen ehkäisy on merkittävässä roolissa. Ohutta ja herkkää silmänympärysihoa hoidetaan ennaltaehkäisevästi ryppyjen ja neste- ja rasvakertymien varalta.

7. Kuorinta

Säännöllinen ihon kuorinta poistaa kuollutta ihosolukkoa ja auttaa hoitotuotteiden imeytymistä ihoon. Korealaisen ihonhoitorutiinin kuorinnat sisältävät usein hedelmähappoja ja entsyymejä, jotka kuorivat ja heleyttävät ihoa ilman rakeita. Korealaisessa ihonhoitokonseptissa kuorintaa käytetään jopa päivittäin täydentämään kaksoispuhdistusta.

8. Sheet maskit

Korealaiset kertakäyttöiset kangasnaamiot toimivat ihon tehohoitoina. Niitä voi käyttää esimerkiksi kerran viikossa ihon superkosteuttamiseen tai ennen juhlia kasvojen freesaamiseen ja kirkastamiseen. Sheet maskien sisältämä neste jätetään naamion jälkeen kasvoille – ei huuhdella.

9. Sleeping maskit

Yöksi kasvojen iholle voi asettaa kangasnaamion tai runsaan kerroksen yövoidetta, joka poistetaan aamulla kasvoöljyllä tai -vedellä. Yönaamiot ravitsevat ihoa huipputehokkaasti runsailla koostumuksillaan ja ainesosillaan.

10. Aurinkosuoja

Korealaisessa ihonhoidossa ihoa varjellaan ikääntymiseltä, ja siksi suojakertoimet ovat auringossa tärkeitä.

Tutustu Jolien korealaisen kosmetiikan helmiin, Whamisaan ja Urangiin.

Kuvat: Katja Kokko & Eeva Takkunen (kasvokuva)

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.