Ihonhoito

Pelasta talvi-iho – kuusi trendikästä ihonhoitoaskelta

09.02.2018, Jolie

 

1. Kasvoveden kerrostaminen

Korealaisesta ihonhoidosta lainattu nerokas keksintö on helppo tapa pakata ihoon vesimäistä kosteutta. Tuhdimmastakaan voiteesta ei ole hyötyä, jos ihosta puuttuu vesikosteus. Tämä niin kutsuttu kerroskosteutus sopii loistavasti myös epäpuhtauksiin taipuvalle pintakuivalle iholle, sillä se ei tuki ihoa.

Layering toimii yksinkertaisuudessaan näin: taputtele iholle käsin (ei vanulapulla) kasvovettä, anna kuivua ja lisää toinen kerros. Kerroksia voit lisätä niin monta kuin haluat, Koreassa käytössä oleva 7 skin method käsittää jopa seitsemän kasvovesikerrosta. Suosittelemme tekemään talven vaativissa sääolosuhteissa tehokuurin, jolloin lisäät joka ilta ihon tarpeen mukaan 3-7 kerrosta kasvovettä puhdistuksen jälkeen. Lupaamme että huomaat vaikutuksen jo muutaman kerran jälkeen.

Valitse kerroskosteutukseen täyteläinen ja mahdollisimman hoitava kasvovesi, Jolien suosikkeja ovat Patykan Essential Lifting Lotion, jonka voit suihkuttaa suoraan kasvoille ja sen jälkeen taputella käsin imeyttääksesi tuotteen ihoon. Korealaissarja Whamisan Deep Rich Toner on kuin tehty kerrostamiseen. Sen paksu, jopa seerumimainen koostumus on täydellinen valinta kuivaihoisille. Mikäli ihosi tukkeutuu helposti, saman merkin Original-kasvovesi on tällöin varmempi valinta.

2. Kosteuttavan naamion käyttäminen yövoiteena

Synteettisessä kosmetiikassa on jo useamman vuoden ajan ollut tarjolla sleeping maskeja, jotka nimensä mukaisesti sopivat erityisesti yöllä käytettäviksi tehohoidoiksi. Yön ajaksi jätettävän naamion tulee olla koostumukseltaan kevyehkö ja hyvin imeytyvä. Kokeile korvata kuurina vaikkapa muutamana iltana viikossa yövoide kosteuttavalla naamiolla.

Levitä kasvoille puhdistuksen jälkeen kasvovesi (tai useampi kerros kasvovettä) ja levitä naamio heti perään aivan kuin levittäisit reilun kerroksen yövoidetta. Suosikkimme yönaamioksi on Patykan SOS-naamio Intensive Moisturising Mask.

Suomi-nainen

3. Kokeile ajatella koko kosteutus uudelleen

Mitä jos laittaisitkin ihollesi useamman ohuen kerroksen tuotteita yhden paksumman kasvovoidekerroksen sijaan. Sisäisesti nautittuna iho tarvitsee sekä vettä että hyviä rasvahappoja esimerkiksi kasviöljyistä, avokadosta ja pähkinöistä. Sama pätee myös ihonhoidossa. Pelkällä öljyn käytöllä et kosteuta ihoa. Öljy ravitsee ihoa, auttaa estämään kosteuden haihtumista sekä lukitsee kosteutta ihoon. Kasvovesi ja kevyen koostumuksen seerumit ja voiteet puolestaan tuovat tarvittavan kosteuden.

Paras tulos etenkin kuivalle ja pintakuivalle iholle syntyy kerrostamalla erilaisia tuotteita kevyestä täyteläiseen. Aloita kasvovedellä, jatka seerumilla, voiteella ja öljyllä… Tuotetärppimme kiireisille naisille: Absolutionin La Brume Systemique -kasvovesi sisältää sekä vesikosteutta että öljyjä. Oikotie onneen on korvata tällä yrttisellä suihkeella kasvovesi, vesiseerumi ja ihoöljy (tai kaksi näistä) ja levittää päälle ihotyypin mukainen kasvovoide.

4. Lempeämpi peruspuhdistus

Talvella hyvä tapa suojella ihoa on vaihtaa puhdistus lempeämmäksi ja minimoida vesipesu. Kokeile vaihtaa vähintään talven ajaksi puhdistustuote öljyksi tai maidoksi. Paras tulos syntyy, kun pyyhit puhdistustuotteen pois musliiniliinalla vesipesun sijaan. Jätä myös aamuisin vesipesu väliin ja pyyhi kasvot sen sijaan kasvovedellä tai miselli- eli puhdistusvedellä. Valitse tuotteeksi hoitava vaihtoehto, esimerkiksi Absolutionin L’Eau Soir et Matin.

Suomi-maisema

5. Kuitenkin kuorinta

Kerran viikossa tapahtuva hellä kuorinta poistaa ihon pinnalta kuolleen ihosolukon, joka voi estää kosteustuotteiden imeytymistä ihoon. Kuorinta kirkastaa ihoa ja auttaa meikkiä levittymään. Älä kuitenkaan ylikuori ihoa, vaikka se hilseilisi.

6. Spa-käynti ja ammattiapu

Satsaa ammattilaisen tekemään hoitoon! Kosmetologi imeyttää hoidon aikana ihoon runsaan määrän kosteutta hoitonesteiden, tehoseerumeiden ja öljyjen muodossa. Hieronta parantaa ihon aineenvaihduntaa ja herättelee ihon vastaanottamaan kosteuttavat ainesosat sekä naamion ja ihonhoitotuotteiden vaikutukset. Kosmetologi auttaa lisäksi valitsemaan ihosi sen hetkiseen kuntoon parhaiten sopivat kotihoitotuotteet.

Kuvat: Unsplash

Comments are closed.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.