Yleinen

Herkän ihon hoito luonnonkosmetiikalla

08.02.2018, Jolie

Herkkä iho ei ole ihotyyppi, vaan ennemminkin ihon tila, joka voi olla hetkellinen tai pysyvä. Usein kuiva ja ohut iho on myös herkkä, mutta mikä vain ihotyyppi voi herkistyä. Ihon hetkelliseen herkistymiseen voivat vaikuttaa muun muassa stressi, väärät hoitotuotteet, ilmansaasteet, ilmasto-olosuhteet ja sopimaton ruokavalio. Luonnonkosmetiikka on erinomainen vaihtoehto herkälle iholle, sillä siitä on karsittu pois voimakkaat säilöntäaineet, synteettiset tuoksut ja väriaineet sekä turhat täyte- ja lisäaineet, jotka monesti saavat ihon reagoimaan ja ajan kuluessa herkistymään.

Herkän ihon hoitotuotteet

Herkälle iholle suunnatut tuotteet ovat ihoa rauhoittavia, vahvistavia ja suojaavia. Puhdistustuotteeksi sopivat parhaiten puhdistusmaidot, -öljyt ja -voiteet, jotka suosittelemme vesipesun sijaan pyyhkimään pois pehmeällä kasvoliinalla. Rauhoittavaa ja kosteuttavaa kasvovettä on hyvä käyttää aamuin illoin. Herkän ihon hoitotuotteita valitessa tulee ottaa huomioon ensisijaisesti ihotyyppi ja valita hoitotuotteet sen mukaan. Herkän ihon kosteustasapainosta on tärkeää huolehtia iholle sopivalla kasvovedellä, vesimäisellä seerumilla ja kasvovoiteella tai/ja kasvoöljyllä.

Herkän ihon kuorinnan tulee olla hyvin pienirakeinen tai kokonaan rakeeton ja sitä tulee käyttää ihon tarpeen mukaan esimerkiksi joka toinen viikko. Rauhoittavaa ja kosteuttavaa naamiota voi käyttää useamminkin, vaikkapa kerran viikossa.

Jolien valikoimasta löytyy myös kokonaan hajusteettomia tuotteita. Hajusteettomat tuotteet sopivat erittäin herkälle ja herkästi reagoivalle iholle sekä tuoksuyliherkille henkilöille. Osa synteettisille hajusteille herkistyneistä ihmisistä pystyy käyttämään kuitenkin luonnonkosmetiikan tuoksuvia tuotteita.

Herkän ihon tuotetärppejä

Herkän ihon SOS-tuotteita välittömään ihon rauhoittamiseen ovat esimerkiksi herkkäihoisten tuotesarjan Pai Skincaren Sea Aster & Wild Oat Redness Serum sekä Chamomile & Rosehip Calming Day Cream. Näitä on hyvä käyttää yhdessä; seerumia alle ja kosteusvoidetta päälle.

May Lindstrom Skin The Blue Cocoon Beauty Balm Concentraten superlaadukkaat raaka-aineet helpottavat kaikkia ihon oireita. Odacité-brändin Ca+C Sensitive Skin Serum Concentrate (Camelina + Chamomile) sopii sekoitettavaksi Odacitén Delivery Crème -voiteeseen silloin, kun ihon on erityisen ärtyisä tai reagoiva.

Öljyistä herkälle iholle suosittelemme esimerkiksi In Fioren Calme Complexe Calming Face Oil Concentratea tai Kypris Beauty Elixir III – Prismatic Array -öljyä. Molemmat ovat huippulaatuisia, puhtaita, ravitsevia ja vahvistavia.

Kuva: Eeva Takkunen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.