Ihonhoito

Kuivan ihon hoito luonnonkosmetiikalla

11.02.2018, Jolie

Kuiva iho tarvitsee sekä rasvaa että kosteutta. Kuivasta ihosta puuttuu joko jompaa kumpaa tai molempia. Kuivan ihon hoidossa tärkeää on antaa iholle oikeassa suhteessa rasvahappoja sekä vesimäistä kosteutta. Kuivan ihon omaa suojaa tulee varjella riittävän hellävaraisella puhdistuksella, jotta iho ei lipsahda epätasapainoon. Vääränlainen hoito ja väärin valitut hoitotuotteet voivat myös pahentaa ja jopa aiheuttaa kuivuutta.

Kuivan ihon hoitotuotteet

Puhdistustuotteiksi kuivalle iholle sopivat parhaiten puhdistusmaidot, -öljyt ja -voiteet. Niitä voi käyttää kokonaan ilman ihoa kuivattavaa vesijohtovettä, kun puhdistuksen apuna hyödyntää kosteaa kasvoliinaa. Kosteuttavasta kasvovedestä tai tonerista iho saa helposti kaipaamaansa vesikosteutta. Kasvovettä tuleekin käyttää aamuin illoin, ja sitä voi myös kerrostaa ihoon antaen kerrosten aina kuivahtaa välissä. Raikkaan alun päivälle saa myöskin hoitavalla kasvovedellä tai misellivedellä. Muuta aamupuhdistusta kuiva iho ei tarvitse.

Kuivan ihon hoitoon suosittelemme vähintään yhtä iholle sopivaa kosteusvoidetta, vesimäistä kosteusseerumia sekä kasvoöljyä. Aamuisin iholle sivellään kasvoveden jälkeen mahdollisimman kosteuttava vesiseerumi ja sen päälle ihon kuivuustason mukaan valittu kosteuttava kasvovoide. Iltaisin kasvoveden jälkeen käytetään ensin seerumia, sitten muutama tippa kasvoöljyä ja päällimmäiseksi vielä voidetta, mieluiten yövoiteeksi suunniteltua, ihoa päivän rasituksista palauttavaa ja sen rakennetta korjaavaa tuotetta.

Silmänympäryksille kannattaa valita aamuin illoin käytettäväksi voidemainen, ja riittävän ravitseva tuote. Iho on hyvä kuoria noin puolentoista viikon välein pienirakeisella kuorinnalla, jotta kuollut ihosolukko saadaan ihon pinnasta pois ja ihosta tulee vastaanottavainen hoitotuotteille. Kosteuttavan, voidemaisen naamion käyttö on suositeltavaa vähintään kuorinnan jälkeen. Useimmat kosteuttavat naamiot voi jättää iholle yön yli vaikuttamaan. Erittäin kuivalle iholle voi tehokuurina käyttää kosteuttavaa naamiota yövoiteen asemasta useamman kerran viikossa.

Kuivan ihon muita hoitovinkkejä

Kuiva iho saattaa olla normaalia ihoa ohuempi rakenteeltaan, joten se tulee suojata erityisen hyvin ulkona varsinkin vaativissa sääolosuhteissa. Kovilla pakkasilla iholle sopivat vedettömät suojavoiteet. Luonnonkosmetiikan tuotteiden INCI-listoissa ei aina ole vettä, mikä helpottaa ihon tehokasta suojaamista kylmältä.

Luonnonkosmetiikka tarjoaa kuivaihoisille runsaasti tehoja, sillä turhia täyteaineita ei ole käytetty, ja hoitotuotteet sisältävät ihoa aidosti ravitsevia kasviöljyjä ja -uutteita. Myös sisäinen kosteutus on avainasemassa ja ruokavalioon tuleekin sisällyttää reilusti hyviä rasvahappojen lähteitä, kuten avokadoja, pähkinöitä ja laadukkaita, kylmäpuristettuja kasviöljyjä. Myöskään vedenjuonnin tärkeyttä ei sovi unohtaa.

Suosittelemme kuivalle iholle myöskin säännöllistä kosmetologikäyntiä, mieluiten kuukauden tai puolentoista kuukauden välein. Kosmetologi imeyttää hoidon aikana ihoon runsaan määrän kosteutta hoitonesteiden, tehoseerumeiden ja öljyjen muodossa. Kasvohieronta auttaa hoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin ja iho kirkastuu. Kosmetologi auttaa lisäksi valitsemaan ihon sen hetkiseen kuntoon parhaiten sopivat kotihoitotuotteet.

Kuivan ihon tuotetärppejä

Kuivan ihon hoitoon paras ratkaisu on etsiä erityisiä tuotekokonaisuuksia, jolloin kaikki tuotteet aina puhdistuksesta lähtien on suunniteltu vastaamaan kuivan ihon erityistarpeita. Puhdistustuotteeksi kannattaa valita mahdollisimman lempeä vaihtoehto, kuten puhdistusöljy tai/ja –maito tai emulsio. Hoitotuotteissa kannattaa yhdistellä vesimäisempää kosteutta sekä ravitsevia, öljymäisempiä tuotteita. Vesikosteutukseen sopivat erityisen hoitavat kasvovedet, kuten Patyka Essential Lifting Lotion sekä Whamisan Deep Rich Toner. Lisäksi suosittelemme kosteusseerumia, joista bestsellerimme on Absolution Anti-Soif.

Kylmässä ja tuulisessa ilmastossa kosteusvoiteen tulee olla suojaava, jopa tuhdihko, jotta koostumus suojaa ja samalla lukitsee kosteuden ihoon. Asiakkaidemme suursuosikki on tehokosteuttava Absolutionin Creme Riche.

 

Silmäympärysihon hoitoon tulee valita ihon ikään sopiva kosteuttava voide, joka on koostumukseltaan mieluummin voidemainen kuin geelimäinen. Hyvä valinta on esimerkiksi Patyka Youthful Lift Eye Cream.

Kuivan ihon hoitoon suosittelemme lisäksi öljymäistä seerumia vähintään iltaisin käytettäväksi. Tutustu esimerkiksi Novexpertin syväkosteuttavaan Booster Serum with 5 Omegas -seerumiin. Kuivalle iholle suosittelemme vähintään kerran viikossa käytettäväksi kosteuttavaa laadukasta hoitonaamiota, kuten Patykan Intensive Moisturising Maskia.

Kuvat: Eeva Takkunen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.