Yellowmood

JLY for Yellow mood-tekstiilimallisto

01.12.2013, Hannamari Rahkonen

Yellow mood  | Instagram | Facebook | Blogilista | Bloglovin

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design051

Olen odottanut tätä nimenomaista päivää, kahdestakin syystä. Ensinnäkin sain kertoa tänään Halo-blogissani ilouutisesta, jonka myötä siirryn tammikuussa 2014 kokonaan osaksi Jolien suloista tiimiä. Tämä on itselleni sydämen asia, sillä nyt minulla on ensimmäistä kertaa vuoteen oikeasti aikaa tälle inspiraatiorakkaudelleni, Yellow moodille. Laatu edellä mennään jatkossakin, ainoa ero entiseen tulee olemaan juttuaiheiden monipuolistuminen sekä päivitystahdin kiihtyminen. Voitte siis lukea täältä jatkossa lifestylen, sisustuksen ja DIY-juttujen lisäksi jossain määrin myös hyvinvoinnista, ravinnosta sekä luonnonkosmetiikasta. Se, että saan olla osa Jolieta, on jännien asioiden yhteensattuma, josta minulla on teille vielä tarina jos toinenkin kerrottavana. Säästän ne kuitenkin aivan omaksi postauksekseen ja lupaan, että pääsette kurkistamaan tämän muutoksen kulisseihin joulukuun lopulla.

Tämän päivän toinen pääuutinen koskee nimittäin sitä, mistä olen salaperäisesti vihjaillut teille jo useammassa postauksessa. JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design052

Vuoden 2012 Rovaniemi Design Week oli elämämme mieleenpainuvin kymmenpäiväinen, sitä kokemusta on hankala selittää sanoiksi, sillä tuo aika piti sisällään niin paljon sellaista, josta voisi vain uneksia. RDW aikana yhteinen sävel löytyi monenkin henkilön kanssa ja muutamat projektit saivat sitä myöten hetkeksi tuulta purjeisiinsa.

Tutustuin RDW:n aikana rovaniemeläiseen Jenni-Liisa Ylinivaan, jonka kanssa meillä synkkasi hyvin alkumetreiltä lähtien. Olemme tavanneet tässä miltei kahden vuoden aikana satunnaisesti erilaisissa tapahtumissa täällä Rovaniemellä, joista viimeisin oli Rovaniemen Wanhat Markkinat. Olimme molemmat omalla kojullamme myyjinä, mutta pienenä hiljaisena hetkenä nappasin itselleni hetken ja kävin kiertelemässä alueella. Keskustelimme Jenni-Liisan kanssa tovin samalla kun ihastelin hänen printtejään.

Teen paljon blogyhteistöitä ja tuon keskustelumme aikana päähäni välähti ajatus, joka suorastaan soimasi minua: Miksi ihmeessä minulla ei ole paikallisia yrittäjiä yhteistyössä, vaikka ihailen heidän ammattitaitoansa josta haluaisin myös kertoa lukijoillenikin? Sain heti mieleeni vision ja ehdotin Jenni-Liisalle sellaista yhteistyötä, jossa hän tekisi toiveideni mukaisen printin Yellow moodille. Halusimme kotiimme jotain uniikkia, erilaista, pirteää ja aitoa. Kuten voitte ehkä huomata, Jenni-Liisan vastaus oli myöntävä ja puhuessani tekstiilimallistosta, ymmärrätte varmasti että kyseessä ei ole vain yhden tuotteen sarja, vaan paljon laajempi juttu.

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design058

Ideat lähtivät muhimaan ja pidimme muutaman suunnittelupalaverin lounaiden yhteydessä. Tässä vaiheessa aloin olla todella innoissani, sillä ymmärsin että jotain tällaista luovaa olen aina halunnutkin tehdä ja nyt minulla oli siihen mahdollisuus tämän naisen kanssa, joka on sisältä täyttä kultaa. Minun tehtäväni oli suunnitella itse printti värimaailmoineen, muotoineen sekä tyyleineen ja Jenni-Liisa luonnosteli ajatuksiani paperille. Tämän syksyn kuluessa Jenni-Liisa lähetti minulle useaan otteeseen Facebookissa luonnoksia arvioitavaksi ja toteutti kaikki toivomukseni prikuulleen, vaikka kysymys olisikin ollut näennäisesti pienistä asioista.

Kun aloin pohtimaan mitä haluan printiltä, olivat tietyt raamit selkeänä mielessäni. Halusin valita sellaisen väripaletin, joka symboloisi sulautumistani osaksi Jolien uskomatonta tiimiä ja joka vastaisi omaa näkemystäni kauniista. Minttu, kirkkaankeltainen sekä harmaa päätyivät lopputuotteisiin tämän ensimmäisen erän kohdalla, mutta tulevaisuudessa tulemme tekemään myös laajemmalla väriskaalalla tuotteita ja teille avautuu myöhemmin tässä kuussa mahdollisuus vaikuttaa asiaan. Yksi suuri toiveeni printtien suhteen oli graafinen ja ilmava jälki, josta ei löytyisi hipaustakaan kiemuroista, palloista tai siksakeista. Hunajakennokuvio puolestaan on klassikko, johon ihastuin toden teolla tänä syksynä valitessamme kylpyhuoneemme laatoitusta.

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design053

Nämä ensimmäiset raamit oli helppo sanoa, koska ne olivat jossain alitajunnan sopukoissani valmiina. Printin pääjuttu oli kuitenkin edelleen kateissa ja mietin monia vaihtoehtoja, oli hankalaa löytää jotain sellaista mikä kuvastaisi minua ja lappilaisuutta olematta kuitenkaan liian tavallinen. Mikään idea ei synny pakolla, joten vaikka aikataulu oli hivenen kiirellinen, jätin asian sikseen ja luotin idean löytyvän sitten, kun olen saanut aikaa. Eikä mennyt kauaakaan, kun visioni päämannekiini löytyi. Kettu on mieheni lempieläin ja näin mielessäni sen, miten ketun olemuksen voisi toteuttaa graafisesti. Se toi myös hieman eloa kennokuvioon, joka olisi yksinään voinut olla hieman mitäänsanomaton.

Annoin Jenni-Liisalle näiden raamien jälkeen suhteellisen vapaat kädet ja tämän innovatiivisen naisen ideat alkoivat lentää todella lennokkaasti. Hän keksi nukkuvan kennoketun. Jenni-Liisa luonnosteli minulle erilaisia malleja ja tästä kennotyynystä tuli minulle hyvin henkilökohtainen, sillä itse hain muotokieleen ajatusta meidän arkemme ilostuttajasta, pienestä Riemu-pennustamme. Pienet ja vähän isommatkin koiranpojat nukkuvat juuri tuolla tavalla kettumaisen käppyrällä päiväuniaan.

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design054

Olen etuoikeutettu saadessani työskennellä Jenni-Liisan kaltaisen taitavan ammattilaisen kanssa. Tällaisissa luovissa yhteistöissä koen todella tärkeäksi sen, että löytää itsensä samalta aaltopituudelta kuin vastapuolen, eihän yhteistyöstä muuten tulisi mitään. Työskentelymme täydensi toisiamme niin saumattomasti kuin vain voi ja Jenni-Liisa ymmärsi miltei puolesta sanasta sen, mitä hain. Kaikista mahtavinta projektissa on ollut se, että tämä on meitä molempia innostava tekstiilimallisto, jolle on suunniteltu jo rutkasti jatkoa, tämä ei jää tähän! Koen, että taito ja visio kohtasivat tällä kertaa hyvin onnistuneesti.

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design055

Materiaalien valitsemisen suhteen olimme Jenni-Liisan kanssa heti samoilla aaltopituuksilla, sillä halusimme ehdottomasti hyödyntää aitoja kierrätysmateriaaleja. Jokainen JLY for Yellow mood-tekstiilimalliston tyynynpäällinen on valmistettu valkoisesta pellavasta tai puuvillasta, jotka ovat ennen palvelleet pöytäliinoina ja verhoina. Olen myös todella ylpeä voidessani kertoa, että kaikki työ suunnittelusta ompeluun ja nahkalappuihin on toteutettu täällä Rovaniemellä, Lapin sydämessä. Minä vastaan printtien suunnittelusta, Jenni-Liisa on toteuttanut visiot ja painanut kankaat. Tämän lisäksi työllistämme ompelijamme Susannan, jonka työnjälki on priimaa!

Minulta kysytään monesti, että miksi en muuta Helsinkiin kun siellä on kaikkea. Inspiroivia projekteja ja innostavaa työtä voi tehdä missä vain, jos on tarpeeksi halua ja tämän välityksellä toivon näyttäväni, että pohjoisessa on voimaa! Lapissa asuminen on itselleni voimavara, josta en ainakaan toistaiseksi koe halua luopua. Olen onnellinen täällä.

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design056

Miten JLY for Yellow mood-tekstiilimalliston tuotteita voi siis tilata? Valmistimme nyt joulukuuksi rajoitetun 40 kappaleen erän tyynyliinoja, sillä suunnittelemme paraikaa uusia tuotteita mallistoomme.

• Neliskanttinen tyyny on kooltaan 50 x 50 ja sitä on saatavilla kuvissa näkyvillä väreillä, eli keltaisella tai mintulla kennokuviolla. Ketun pää on jokaisessa tyynyliinassa harmaa. Hinta on 50 € kappaleelta.

• Hunajakennon muotoiset kettutyynyt ovat kooltaan 42 x 48 cm ja niitä on saatavilla keltaisena, harmaana tai minttuna. Hinta on myös 50 € kappaleelta.

Postituskulut sisältyvät hintaan. Jokaisessa tyynyliinassa on mukana kaunis paperinvärinen vyöte, josta löydät tarinamme sekä pesuohjeet. Mikäli haluat tilata itsellesi tai lahjaksi tyynyliinan, lähetä minulle seuraavat tiedot meiliini:

– Tahdotko tilata neliskanttisen vai hunajakennon muotoisen tyynyn

– Toivotko tyynyliinan olevan pellavaa vai puuvillaa

– Väritoiveesi

Tilaukset ja tiedustelut voi lähettää meiliini yellowmood@jolie.fi. Tilauksen jälkeen saat vahvistuksen sekä maksutiedot ja tuotteet toimitetaan sinulle heti maksun jälkeen.

JLYforYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen_Design057

Olen ylpeä, innostunut ja pirskahtelevan onnellinen siitä, että saan tuoda Jenni-Liisan kanssa tekstiilimarkkinoille oman malliston, joka perustuu aitoihin materiaaleihin ja jonka kaikki työvaiheet on toteutettu täällä Rovaniemellä. Kuulen mielelläni teidän fiiliksiänne näistä tämän sunnuntain kahdesta suuresta uutispommista, jotka ovat ainakin omassa elämässäni hyvin merkittäviä virstanpylväitä.

Yellow mood  | Instagram | Facebook | Blogilista | Bloglovin

•••

Kysymyksessä on blogini nimikkotekstiilimallisto, jossa olen mukana yrittäjänä, joka vastaa tuottojen lisäksi myös tuotteiden kaikista kuluista aina ompelijan palkoista materiaaleihin sekä minun ja Jenni-Liisan työtunteihin. Kyseessä ei ole varsinainen blogiyhteistyö, koska minulle ei makseta tästä ennakkoon mitään enkä saa tuotteita ilmaiseksi.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Altti Öhman
Altti Öhman
9 years sitten

Jee!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Todellakin! 🙂

siljaINKE
siljaINKE
9 years sitten

Aivan ihania, onnistuneita kuoseja ! 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos paljon Silja 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.