Yellowmood

Arctips for Yellow mood

08.12.2013, Hannamari Rahkonen


Yellow mood
  | Instagram | Facebook | Blogilista | Bloglovin

Blogiyhteistyö Arctipsin kanssa.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen061

Havahduin marraskuun aikana siihen, että inspiraatiorakkauteni Yellow mood saavuttaa vuoden iän. Aika on mennyt mieletöntä vauhtia ja joka kerta tänne kirjoittaessani olen tuntenut suurta iloa. Jolie on ollut todella rakkaudellinen ja turvallinen koti, jossa on ollut hyvä ottaa rohkeat ensiaskeleet sitä kohti, mistä olen pitkään unelmoinut. Tämä suuri unelmani käy vihdoin toteen tammikuussa 2014, kun alan bloggaamaan täysipäiväisesti täällä Yellow moodissa.

Yellow moodin ensimmäinen vuosi on ollut hyvin vaiherikas monellakin tapaa. Välillä olen miettinyt miten ihmeessä voin pitää sisustus/lifestyleblogia, kun taloasiamme on mennyt välillä vähän vinksin vonksin eivätkä siihen liittyvät suunnitelmat menneet alunperin kaavaillulla tavalla. Tämä vuosi on mennyt opettavaisesta elämänkoulusta, joka on näin loppuvuotta kohden näyttänyt toteen sen kuluneen kliseen, jossa todetaan että kyllä ne asiat järjestyvät.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen060

Koen tänne Jolieen asettumiseni hyvin tärkeäksi virstanpylvääksi bloggaajan urallani ja siksi halusin juhlistaa asiaa tavoilla, jotka kulkevat käsi kädessä sen kanssa mille Yellow mood perustuu. Yhden sijasta halusin kaksi juhlayhteistyötä, joiden perusta on valettu blogini lailla itsetekemiselle, aidoille materiaaleille, persoonallisille valinnoille sekä esteettisyydelle.

Aivan ensimmäiseksi syntyi Jenni-Liisa for Yellow mood-tekstiilimallisto, jonka suunnittelusta ja toteuttamisesta olen inspiroitunut monta kertaa tämän syksyn aikana. Tämä toinen yhteistyö kuvastaa mielestäni hyvin kauniisti omaa suhdettani Lappiin, perinteisiin, aitoon käsityöhön, laatuun sekä persoonallisuuteen.

Arctips for Yellow mood-projekti on soljunut eteenpäin saumattomasti ja olen todella iloinen saadessani esitellä teille nyt tämän yhteistyömme keltaisena pirskahtelevan hedelmän.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen056

Syy siihen, miksi halusin juhlistaa muuttoani nimenomaan Arctips-huopalapikkailla on se, että näihin lapikkaisiin kulminoituu oma lapsuuteni ja elämäni täällä Lapissa. Vanhempani ovat kulkeneet lapsuutensa huopalapikkaissa, jotka ovat lämmittäneet lukemattomien muidenkin jalkoja kovilla paukkupakkasilla. Huopalapikkaat muistuttavat minua omista pohjoisista juuristani, joista olen todella ylpeä.

Töysän kenkätehdas on yksi harvoja vielä toiminnassa olevia suomalaisia kenkätehtaita, jotka sinnittelevät vielä uljaana pystyssä. Tehdas on vanhempi kuin omat vanhempani, sillä yrityksen juuret ulottuvat aina 1930-luvulle, jolloin heidän toimintansa sai alkunsa Arvid Mäkelän tinkimättömällä asenteella. On hatunnoston arvoinen asia, että vielä 80 vuodenkin jälkeen tämä kenkätehdas on edelleen Mäkelän perheen omistuksessa. Kenkätehdas työllistää seitsemän oman kylän suutaria, joista jokainen tullaan esittelemään Arctipsin uudessa Tekijät esille-juttusarjassa.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen063

Itselleni merkitsee paljon sen tietäminen mistä omat kenkäni tulevat ja kuka ne on tehnyt. Millään marketeista ostetulla tavaralla ei voi koskaan olla samanlaista laadullista tai tunteellista arvoa kuin aidolla käsityöllä. Arvostan todella paljon sitä, että 1930-luvulta lähtien Töysän kenkätehtaan toiminta on perustunut käsityölle, joka tukeutuu perinteisiin valmistustapoihin.

Vaikka vuodet ovat kuluneet ja kilpailu alalla on kiristynyt, Töysällä ei ole lähdetty tinkimään laadusta. Jokaisen huopalapikkaan tekemiseen kuuluu 20 erilaista työvaihetta, jotka hoitavat koneiden sijasta ihan oikeat ihmiset. Joka päivä Töysän kenkätehtaan seitsemän taitavaa suutaria valmistavat yhteensä 35-40 kenkäparia.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen057

Kun kävin katselemassa lokakuussa Arctipsin nettisivuilla heidän käsityönsä upeita hedelmiä, toivoin näkeväni siellä keltaiset huopikkaat — sellaisia ei kuitenkaan ollut valikoimissa, vielä. Koska ajatus ja toive keltaisista huopikkaista tuntui itsestäni kaikista kotoisimmalta vaihtoehdolta, kysyin kauniisti josko sellaiset olisi mahdollista valmistaa. Lopputuloksena syntyi Arctips for Yellow mood limited edition -mallisto. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että tämä perinteitä vaaliva kenkätehdas tulee valmistamaan blogini lukijoille rajoitetun 15 kappaleen erän näitä syötävän kauniita keltaisia huopalapikkaita.

Arctips kunnioittaa perinteitä paitsi aidolla käsityöllä, myös aidoilla materiaalivalinnoillaan. Kaikki huopalapikkaat on valmistettu merinovillasta, jota saa useissa eri väreissä: marjanpunaisena, sinisenä, harmaana, viininpunaisena, luonnonvalkoisena, mustina, metsänvihreinä — ja nyt myös rajoitetun erän keltaisena. Töysän kenkätehtaan käyttämä merinovilla tuotetaan Etelä-Afrikassa, tehdään huovaksi Saksassa ja leikataan, ommellaan sekä viimeistellään täällä Suomessa heidän kenkätehtaallaan.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen062

Merinovilla on materiaalina hyvin kestävää, kevyttä, lämmintä sekä nopeasti kuivuvaa. Näiden ominaisuuksiensa ansiosta merinovillasta valmistetut huopalapikkaat sopivat erinomaisesti ulkoilukäyttöön, varsinkin tänne pohjoisen pakkasten keskelle. Kenkien pohja on kosteudelta ja kylmältä suojaavaa kumia, joka pitää erinomaisesti myös liukkaalla kelillä. Aidot materiaalit ovat siitä ihania, että ne myös hengittävät eivätkä ala haisemaan pahalle kuten synteettiset materiaalit. 

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen058

Nämä huopalapikkaat symboloivat osuvasti ja värikkäästi iloista muuttoani Jolieen. Samalla tämä hieno mahdollisuus juhlistaa Yellow moodin ensimmäistä tapahtumarikasta elinvuotta, josta on hyvä lähteä ponnistamaan uusia haasteita kohti.

Lapin tyttönä olen elänyt pimeän kaamoksen jo 25 kertaa ja olen mielettömän onnellinen siitä, että minä ja osa teistä saa kävellä tulevina vuosina usean kaamoksen yli näillä pirteän keltaisilla huopalapikkailla. Kannan ylpeydellä kenkäni, jotka on valmistettu Suomessa käsityönä ja joiden hinta kohtaa laadun kanssa niin valmistusvaiheen, materiaalien kuin itse lopputuloksen kohdalla.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen059

Keltaisia huopalapikkaita on tarjolla tästä hetkestä alkaen 15 kappaleen limited edition-erä, joista jokainen tilauskenkäpari valmistetaan mittatilaustyönä. Huopalapikkaita saa koossa 34-46 ja hinta on sama kuin muillakin Arctipsin huopalapikkailla, 225 €.

Minä en saa kenkien myynnistä mitään provisiota, eli mikäli päädyt tilaamaan itsellesi nämä kengät, tuet 100 % sitä aitoa suomalaista käsityötä sekä osaamista, jota Töysän kenkätehtaan suutareilla on.

Koon valintaan liittyen kerron, että omat jalkani ovat 35/35,5 ja keltaiset huopalapikkaani ovat kokoa 35. Käytän normaalisti koon 36 kenkiä, mutta näistä lapikkaista koon 35 kenkä sujahti jalkaan kuin hanska ja tarvittaessa minulla mahtuu kenkiini vielä villasukatkin. Kenkäni valmistanut suutari oli sanonut, että näistä tuli aivan ihanat. Olen samaa mieltä, joskin nämä ovat omasta mielestäni vielä ihanaakin ihanammat!

Tilaukset voi tehdä osoitteeseen yellowmood[@]jolie.fi.

Liitä mukaan nimesi, osoitteesi ja kerro minkä kokoiset lapikkaat haluat.

Arctips_huopikkaat_ArctipsForYellowmood_Yellowmood_HannamariRahkonen055

Kengät: Arctips for Yellow moodMekko: Second hand | Koru: Stary Browar, Póznan | Meikki: Zuii, Couleur Caramel, Lily Lolo, Sante, Terre d´Oc | Kuvat: Tuomas Rahkonen

Odotan innolla sitä, että pääsen täysipainoisesti Yellow moodin kimppuun tammikuussa. Luvassa on kaikkea käsityönä valmistetuista mekoista sisustukseen sekä gluteenittomista resepteistä luonnonkosmetiikkaan, koiriin sekä meidän elämäämme. Kuulen mielellänne kommenttiboksissa teidän ajatuksianne näistä kahdesta yhteistyöstä sekä toiveistanne Yellow moodin uusia tuulia ajatellen.

Yellow mood  | Instagram | Facebook | Blogilista | Bloglovin

<3: Hannamari

avatar
13 Kommentteja
0 Vastauksia kommentteihin
0 Seuraajia
 
Reagoiduin kommentti
Kuumin kommentti
9 Comment authors
SanjanaHannamari RahkonenInLoveforArcTipsHannamari RahkonenRL Recent comment authors
  Ilmoitukset kommenteista  
uusimmat vanhimmat eniten ääniä
Ilmoita
myview
Vieras
myview

Ihana juttu, seurataan sinua sitten täällä 🙂

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Lämmin kiitos myview, olet todella tervetullut tänne! 🙂

Altti Öhman
Vieras
Altti Öhman

Nuo popokkaat on kyllä supersöpöt! Mä aloin jo haaveilemaan niistä harmaista (vaikka myönnettäköön keltaisen herkullisuus). Menisköhän noi täällä etelän +5 asteen arktisessa ilmastossa?

Paula
Vieras
Paula

Oi kuinka kauniit! Olen haaveillut näistä huopalapikkaista pitkään, mutten vielä ole malttanut investoida. Toistaiseksi tallustan Lahtisten huopasaappailla. Villa on kyllä maailman paras materiaali!

Paula
Vieras
Paula

Siis aivan ihanat, sähköpostia tulossa ;D

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Kiitos! 🙂 Merinovillahan on hengittävä materiaali, joten se on kylmällä lämmin ja lämpimällä neutraali. Nahkaisissa lapikkaissa on lisäksi lämmin turkis/karvavuori.

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Sanopas muuta, olen itsekin aivan myyty! 🙂

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Sain postisi, vastaan sinulle heti kun varmistan yhden pikkujutun toimitukseen liittyen. Lämmin kiitos tilauksestasi! 🙂

RL
Vieras
RL

Täydelliset! Mistä näitä huopikkaita saa?

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Keltaiset huopikkaat voi tilata minun kautta osoitteesta yellowmood@jolie.fi (nimi, osoite, koko) ja muut värit saa suoraan Arctipsin verkkokaupasta: http://www.arctips.fi/fi/shop 🙂

InLoveforArcTips
Vieras
InLoveforArcTips

Sain tänään keltaiset söpöliinit postissa! Mullakin on pieni kengännumero, mutta niiden lisäksi paksut makkarasääret :-D. Ikinä en ole itselleni löytänyt sopivia saapikkaita noiden säärten vuoksi.Sujahtivat silti jalkaan tosiaan kuin hansikkaat! Kiitos Hanna-Mari tästä mahtavasta tilaisuudesta tilata näin kauniit ja samalla käytännölliset huopikkaat talveksi. Taidanpa alkaa tilata vuosittain aina uudet eri väriset tehtaalta ja kerätä koko sarjan :-D. Keltaista energiaa sinullekin talveen, koska sitä nämä todellakin antavat :-).

Hannamari Rahkonen
Vieras
Hannamari Rahkonen

Ihana kuulla! Kiitos kuuluu myös Arctipsille, joka lähti avoimin mielin ehdotukseeni mukaan 🙂 Tänä talvena on tullut todettua miten lämpimät ja piristävät nämä onkaan. Kaunista talvea ja alkukevättä sinullekin!

Sanjana
Vieras
Sanjana

Moi! Outo kommentoida näin vanhaan postaukseen, mutta rupes mietityttää. Osaatko sanoa, kuinka pitkä varsi on näissä ja kuinka iso säärenympärys? 🙂 itellä aika paksut sääret niin mietin uskallanko tilata. Kiitos jos jaksat vastata!

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.

Takaisin ylös

Sivustomme käyttää evästeitä tai vastaavaa teknologiaa erilaisten toimintojen toteuttamiseen, asiakkaan tunnistamiseen, personointiin sekä analytiikkaan ja markkinoinnin kohdentamiseen. Voit lukea tarkemmin evästekäytännöstämme Tietosuojaselosteestamme. Jatkamalla sivustomme käyttöä, hyväksyt evästeiden käytön.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.