Toimitus

Jolien aurinkoviikko: “Voimamusa pelastaa talviharmaudelta”

06.11.2013, Jutta Ruonansuu

Jos värit ovat tärkeitä niin toinen vähintäänkin yhtä tärkeitä ovat äänet, rytmit ja sävelet. Kukaan meistä ei varmaankaan voi sanoa, etteikö olisi koskaan kokenut musiikin sielua silittelevää voimaa elämän mylläköissä tai riehakkaimmissa tähtihetkissä. Musiikin energia vaikuttaa meihin vaivihkaa mutta sitäkin vaoimakkaammin, tiedostimmepa sitä tai emme – eikä tämä ole sinänsä ihme, ovathan musiikia muodostavat äänniaallot viime kädessä eri taajuista värähtelyä. Musiikki on maailman helpoin ja nopein keino vaikuttaa mielialaan, sujauttaa systeemiimme joko piristävä tai rauhoittava ohjelmistopäivitys.

mv_musa

Kun mielessä suhisee ja tärisee (ja korvistakin ehkä nousee savu), mikään ei auta maadoittumaan yhtä tehokkaasti kuin hiljaisuus, sateen ropina makuuhuoneen ikkunalautaan tai musiikki, jonka rytmi ja energia vetää kehoa hienovaraisesti kohti rauhaisampia aaltoja. Kun taas maanantaiaamuna fiilikset ovat vielä käynnistymisvaiheessa ja on juuri saapunut työpöytänsä ääreen räntäsateen halki, olisi yli-inhimillistä olla tarvitsematta voimamusaa. Kun taas urheiluosastolla treenipaukut ovat vähissä ja alkulämmittelytkin tuntuvat olympialaisilta, ainoa oljenkorsi on yleensä ne kaakkoa kohti osoittavat volume-nappulat.

Maailmassa – etenkin marraskuussa on ilman voimamusaa aika hiljaista (ellei räntäsateen ropinaa lasketa, jolla silläkin on toki hetkensä). Siksi päätimmekin tänään jakaa kanssamme omat voimamusalistat, joihin olemme koonneet kaikkien aikojen voimabiisimme. Osa niistä on vanhoja, sellaisia joiden kanssa on eletty ja nähty jo monenlaisia elämänvaiheita. Osa taas on uusia tuttavuuksia, jotka ovat tavalla tai toisella kolahtaneet siihen sielun nurkkaan, joka on kaivannut vahvistusta viime aikojen kiperissä tilanteissa tai muuten vaan tuntunut oikealta.

musa ladygaga LDFDEcHj5V4d5Njwq0g5qsqFO9N3z0VVw6v3seRvwW0 musa_roisin musa_alicia HbK0KDB_YEU9f6x4bwd15bAwtybtLy3V59set4OU2Dc

Mikään ei korvaa sitä iloa, kun saa suosituksista levylautaselleen sellaisia uusia suosikkeja, joita ei ole tullut aiemmin kuulleeksi. Kommenttiboksi ja sana on juuri siksi nyt vapaa, listatkaahan tekin omia suosikkejanne! Painetaan playta ja annetaan värähtelyn mennä ihon alle. Täällä päässä kuunnellaan vielä toistaiseksi hiljaisuutta mutta korvat ovat jo valmistautuneet suurkaupungin metelille. Molemmille on paikkansa – balanssi ennen kaikkea.

Täältä pääset käsiksi listoihimme: Katjan voimamusalista A/W2013 & Jutan voimamusalista A/W2013.

Ps. Jutun kuvitukset koostuvat naisista, joiden musiikkia meillä kuunnellaan eniten. Nämä naiset eivät ole ainoastaan musiikillisia voimaannuttajiamme vaan inspiraattoreita myös oman tekemisensä ja työnsä kautta. Suosittelemme lämpimästi syysillan virkistykseksi Beyonc’en itsensä tuottamaa dokumenttia omasta elämästään. Se on katsottavissa netin kautta vielä täältä, vaikka se HBO:n omilta sivuilta onkin jo poistunut. Tiimissämme ja ystäväpiirissämme kyseinen dokkari on poikinut syksyn aikana tervetullutta keskustelua ja inspiraatiota, suosittelemme! Mielenkiintoisia pointteja naiseudesta, tällaista dokumenttisisältöä katsoisi mielellään enemmänkin. Vai mitä?

musa2

(Lehtikuvat otti Katja Kokko, muut kuvat artistien levyjen kansia, Beyoncen kuva HBO)

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
iida
iida
7 years sitten

Voi Ruby Blue! Ihana levy, pitääkin ottaa se taas aktiiviseen kuunteluun!

Tilaa Jolien uutiskirje

Saat 10 % alennuskoodin heti sähköpostiisi.