Ihonhoito

Miksi iho vanhenee ennenaikaisesti?

13.10.2020, Jolie

Ikä kertoo eletystä elämästä. Kun vuodet kuluvat eteenpäin, näkyy se myös ihossa. Iho kertoo tarinaa eletystä elämästä ja kokemuksistamme. Ikä tuo lisää viisautta ja ymmärrystä ympäröivästä maailmasta ja ihmisistä.

Eletyt vuodet auttavat meitä tuntemaan paremmin itsemme. Se, jos jokin on kaunista. Ikääntyminen tuo mukanaan upeita asioita, ylistäkäämme siis elettyä elämää.

Luonnollinen ikääntyminen

Ihon ikääntyminen tapahtuu meistä jokaiselle. Ihossa voi alkaa ilmetä näkyviä ikääntymisen muutoksia jo 25-vuotiaana, mikä on luonnollista ja normaalia.

Näitä muutoksia ovat esimerkiksi:

 • juonteet
 • kuivuus
 • ihon sameus
 • ihon veltostuminen ja vähentynyt kimmoisuus
 • pigmenttimuutokset
 • laajentuneet ihohuokoset.

On yksilöllistä, mitkä ikääntymisen muutokset tulevat kenellekin ja missä vaiheessa elämää. Perimämme geenit vaikuttavat suuresti ikääntymisen merkkien näkymiseen ja niihin emme valitettavasti voi vaikuttaa.

On hyödyllistä hyväksyä ihossa tapahtuvat muutokset osana luonnollista ikääntymisprosessia. Sen sijaan, että kiinnittäisi huomioita kaikkiin pieniin ihomuutoksiin, kannattaa ajatukset keskittää ylpeänä kaikkiin niihin kokemuksiin ja muistoihin, mitä on ehtinyt elämän varrella kokea. Ilman kaikkia elettyjä vuosia olisi jäänyt monia riemastuttavia asioita näkemättä.

Arvosta ihoasi ja pidä siitä hyvää huolta

Luonnollisen ikääntymisen muutokset tapahtuvat hitaasti omalla painollaan. Koska ikääntymistä ei voi pysäyttää, on vain hypättävä vuosien vietäväksi ja otettava vastaan kaikki tuleva. Itsensä hyväksyminen ja rakastaminen kaikkine piirteineen näkyy säihkyvänä silminä ja leveänä hymynä. Aito kauneus hehkuu aina sisältä päin, ja sillä on suurempi merkitys kuin millään ulkoisilla ominaisuuksilla.

Ajan ottaminen oman hyvinvoinnin ylläpitämiseksi lisää hyvää oloa ja tyytyväisyyttä. Ihon arvostaminen lähtee säännöllisistä ihonhoitorutiineista ja laadukkaista tuotteista. Koska iho on meille tärkeä elin, kannattaa sen terveydestä pitää hyvää huolta sivelemällä sille luonnonkosmetiikan hellävaraisia raaka-aineita ja tuotteita.

Ulkoiset stressitekijät nopeuttavat ihon vanhenemisprosessia

Luonnollisen ikääntymisen lisäksi ulkoisille stressitekijöille altistuminen häiritsee ihon normaalia uusiutumisprosessia hidastaen sitä, mikä johtaa ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen. Ihon ennenaikaiseen vanhenemiseen on mahdollista vaikuttaa omilla valinnoilla.

Ulkoiset stressitekijät vilkastuttavat vapaiden radikaalien muodostumista ihossa. Vapaat radikaalit ovat vastuussa solujen vahingoittamisesta. Kun niitä muodostuu tarpeeksi, syntyy hapettumisstressiä. Jos kehon omat antioksidantit eivät pysty taistelemaan kaikkia vapaita radikaaleja vastaan, iho vahingoittuu.

Ihon tehtävänä on suojella kehoa ulkoisilta rasituksilta. Kun sen biologinen toiminta häiriintyy, pääsevät haitalliset mikrobit helpommin tekemään lisää vauriota esimerkiksi näppyjen muodossa.

Miten voi vähentää ihon stressikuormaa?

Ihon puolustusmekanismit joutuvat koville, jos ne altistuvat jatkuvasti

 • tupakoinnin myrkyille
 • stressille
 • UV-säteilylle
 • ilmansaasteille
 • väsymykselle
 • epäterveelliselle ruokavaliolle.

Ota käyttöön kaksivaiheinen puhdistusrutiini

Iholle on hyvä tehdä varsinkin illalla huolellinen, kaksivaiheinen puhdistus meikin ja päivän aikana iholle kertyneen lian poistamiseksi. Ensimmäinen vaihe, öljypuhdistus, poistaa meikkituotteet ja rasvaisen lian ja toinen vaihe syväpuhdistaa ihohuokoset epäpuhtauksista.

Kokeile Patykan Remarkable Cleansing Oil -ravitsevan puhdistusöljyn kanssa Cleansing Perfection Foam -kirkastavaa puhdistusvaahtoa. Puhdistusrutiini on hyvä täydentää hoitavalla kasvovedellä.

Kasvoveden tarkoitus on viimeistellä puhdistus poistamalla viimeisetkin epäpuhtauksien ja puhdistustuotteiden rippeet kosteuttamalla ja valmistelemalla iho seuraaville hoitovaiheille. Testaa vaikka tätä Patykan kosteuttavaa kasvovesien bestselleriä: Soothing Milky Toner.

 

Ihon suojaamiseen tarvitaan ulkopuolista apua

Varsinkin kaupunkilaiset altistuvat ilmansaasteille, ehkä tupakansavullekin. Pienet nanopartikkelit päätyvät ihohuokosiin, joissa ne aiheuttavat näppyjä ja tekevät vahinkoa syvemmällä ihossa edistämällä juonteiden ja pigmenttimuutosten syntymistä.

Saasteet vaikuttavat myös ihon ja ympäristön väliseen rajapintaan, mikrobiomiin, horjuttaen sen tasapainoa päästäen haitalliset myrkyt iholle. Kiireinen arki ja maailman tilanteen epävarmuus herättää taipumuksen stressiin. Pimeä aika painaa energiatasoja alaspäin ja UV-säteet pilkistelevät pilvienkin takaa.

Voi tuntua mahdottomuudelta suojata ihoa ilman ulkopuolista apua.

Uusi ihon terveyttä ylläpitävä hoitolinja

Patyka on kehittänyt uuden Defense Active -ihonhoitolinjan, joka ylläpitää ihon terveyttä ja toimii suojaavana kilpenä ihon ja ulkoisten haittojen välillä sekä päivä- että yökäytössä. Kolmen askeleen hoito-ohjelma palauttaa ihon hehkua ja vilkastuttaa solujen hidastunutta uusiutumisprosessia.

1. DETOX: Detoxifying Night Concentrate

Tiesitkö, että mikroverenkierto on aktivoitunut öiseen aikaan ja solut uudistuvat kahdeksan kertaa vilkkaammin? Tällöin iho on erityisen vastaanottavainen hoitavalle kosmetiikalle. Detoxifying Night Concentrate on hoitotiiviste, joka poistaa tehokkaasti iholta kertyneitä kuona-aineita. Seerumi on suunniteltu käytettäväksi erityisesti ilta-aikaan tukemaan ihon uudistumista.

2. VAHVISTUS: Radiance Regenerating Serum

Tehokosteuttava seerumi puolustaa ihoasi stressitekijöitä vastaan samalla silottaen ja syväkosteuttaen. Solujen uudistuminen vilkastuu ja ihon yleisilme paranee. Ihoa kaunistava ja heleyttävä, ohut Radiance Regenerating -seerumi sopii loistavasti aamukäyttöön meikin alle.

3. SUOJAUS: Multi-Protection Radiance Cream kuivalle tai seka/rasvaiselle iholle

Ihonhoitorutiinin viimeisessä vaiheessa levitetään suojaava kilpi ihon ja ilmansaasteiden välille, jolloin pienimmätkään hiukkaset eivät pääse häiritsemään ihon toimintoja. Voide tuo samalla janoiselle iholle kosteutta ja tehohoitoa.

Voiteesta on kaksi versiota: kevyempi voide rasvaiselle ja sekaiholle sekä hieman täyteläisempi ja kosteuttavampi koostumus kuivemmalle iholle.

Hoitolinjaan kuuluu lisäksi viilentävä ja raikastava Energizing Eye Gel, joka on pakattu kätevään roll-on-tuubiin. Geelimäinen koostumus tuntuu iholla välittömästi kosteuttavalta ja napakoittavalta. Ihanteellinen tuote erityisesti aamuihin tuomaan virkistystä.

Pidetäänhän ihostamme hyvää huolta ja kohdellaan sitä kuin hienointa silkkiä, jotta se suojaa meitä tästä eteenpäinkin!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.