Luonnonkosmetiikka

Aurinkoviikonlopun Patyka-inspiraatio

16.11.2013, Jutta Ruonansuu

Ihanaa aurinkoviikon jatko-osaa, kamut! Jos tieto ei ole vielä tavoittanut teitä uutiskirjeen tai muiden viestimien avulla, niin kerrottakoon nyt heti alkuun, että Jolien verkkokaupassa vietetään aurinkoviikonloppua sunnuntai-iltaan kello 12 saakka. Siihen asti saatte koko valikoimasta kymmenen prosentin alennuksen näppäilemällä alekoodin “aurinkoviikko”. Nyt on siis otollinen hetki tehdä peilikaappiin sellaisia arkea ilostuttavia hankintoja, jotka piristävät mieltä ja hehkeyttävät oloa – niitähän tässä pimeässä vuodenajassa ei ole koskaan liikaa. Vai mitä?

_MG_5681

Tällä viikolla Toimituksen blogissa on esitelty Iroisieta niin intensiivisesti, että muut tuotteet ovat hetkeksi saaneet väistyä taka-alalle. Onkin aika kääntää nyt valokeilaa hetkeksi toisen pariisilaissuosikkimme Patykan suuntaan, jotta se ei unohtuisi tyystin kokonaan! Joukostammehan löytyy jo valtavasti Patykan nimeen vannovia naisia, eikä ihme, sarjalle on vaikea sanoa ei enää sen jälkeen, kun on testannut yhtäkään tuotetta. Toiset kutsuvat Patykaa luonnonkosmetiikan Chaneliksi, toiset Rolls Royceksi tai Ferrariksi – kaikki nämä vertaukset ovat täysin sallittuja ja aiheellisia. Patykan hyllystä löytyy monta sellaista tuotetta, jota kokeiltuaan ei halua enää vaihtaa takaisin.

Yksi näistä must-have-tuotteista on Patykan puhdistuskolmikko, jota on vaikea päihittää. Settiin kuuluvat sekä likaan tarraava öljy, kirkastava ja puhtaan tunteen jättävä vaahto sekä erittäin kosteuttava kasvovesi. Öljyn ja vaahdon yhdistelmä pitää huolen siitä, että kaikki meikit ja epäpuhtaudet lähtevät takuuvarmasti mutta vaahdon ansiosta iho jää kuitenkin erittäin raikkaaksi.

Patykan kolmivaiheisen puhdistusrituaalin yhteydessä on aina todettava, että kyse ei ole pelkästä putsarista. Kyseessä on kokonainen ihonhoitopaketti, jonka käyttö tuo toki arkeen myös ripauksen luksusta. Tuotekolmikko sisältää valtavan määrän arvokkaita raaka-aineita, jotka antavat iholle kirkkautta ja laajamittaista hoitoa. Ihaninta triossa on se, että ihon (ja meikin, myös iltajuhlasilmämeikin!) saa puhdistetuksi tehokkaasti mutta pintakuivattamatta kasvoja lainkaan. Kun Patyka saapui meille ensimmäistä kertaa viime vuoden tammikuussa, otimme heti uteliaina käyttöön nämä puhdistuskolmikot. Tiimistämmehän löytyy kaksi ihan päinvastaista ihotyyppiä: rutikuiva, ohut ja helposti kuivuudesta kurtistuva sekä hiukan rasvoittuvampi, hormonaalisesti oikutteleva iho. Taisimme molemmat olla hiukan skeptisiä aluksi, voisiko yksikään putsari olla niin erityinen, kuin raaka-aineet ja kuulemamme ylisanat antoivat ymmärtää. No, silmien pyörittely loppui lyhyeen!

_MG_5597

Kävi niin, että molemmat ihotyyppimme huomasivat radikaalin eron puhdistustrion käyttöönoton jälkeen. Kuiva iho sai pitkästä aikaa, vuosien maitopuhdistuksen jälkeen sellaisen puhdistusrituaalin, joka ei kuivattanut tippaakaan mutta oli samalla todella freesi. Öljy-vaahto-kombo tuntui iholla todella hoitavalta ja pesi kaiken meikin heti kerralla pois. Ei siis enää ylimääräistä säätöä silmämeikin poiston kanssa! Rasvoittuvammalle ja hormonaalisia näppyjä putkauttelevalle iholle Patykan kolmivaiheinen puhdistus oli aivan yhtä kullanarvoinen löytö. Iho alkoi silminnähden kirkastua, koska pintakuivuus helpotti. Kuten tiedätte, hormonaalisesti temppuilevalle iholle pintakuivuus on suurinta myrkkyä tähän vuodenaikaan, sillä jos tukkeumat jäävät jumittamaan pintakuivan ihon alle, ne voivat tulehtua ja ihosta tulee röhelöinen. Moni huomaa tämän ilmiön jo alkusyksystä, eikö vain?

Jos et siis meinaa löytää sopivaa puhdistustuotetta pintakuivalle ja silti rasvaiselle iholle tai vastaavasti kuivalle iholle, suosittelemme kokeilemaan lämpimästi Patykan kauneusrituaalia. Se on pienimuotoinen investointi, mutta öljy sekä vaahto kestävät omassa käytössämme ruhtinaalliset kolme kuukautta. Kun Patykan trioa on kerran kokeillut, on aika vaikea enää haluta mitään muuta – näin on käynyt paitsi itsellemme, myös teille asiakkaille. Trio pitää kokea, sen jälkeen tietää mistä tämä ylenpalttinen hehkutus johtuu. Jos autiolle saarelle pitäisi lähteä yhden kosmetiikkatuotteen kanssa, niin yrittäisimme neuvotella oikeudet tähän kolmikkoon. Öljyn lisätiedot löydät tästä, vaahdon tästä ja kasvoveden tästä.

_MG_5677

Talvella iho kaipaa tietysti myös öljyä. Kauneusunista puhuttiin jo aiemmin viime viikolla ja todettiin, että yö on juuri sitä aikaa, kun iholle kannattaa antaa mahdollisimman monipuolista hoitoa. Öljy ei tietenkään sovi päiväkäyttöön sillä se saa ihon kiiltämään mutta myös rasvoittuvampi sekaiho nauttii öljystä yöaikaan, kuivasta ihosta puhumattakaan! Tähän tarkoitukseen suosittelemme lämpimästi Patykan korjaavaa yöseerumia, jonka koostumus on kuin nestemäistä silkkisamettia. Tuote sai viime talvena osakseen melkoista hehkutusta blogisfäärissä, eikä ystävämme Inke varmaan pahastu, jos lainaamme hänen ilmaustaan: “Jumalauta yhtään talvea en enää tallaa ilman tätä!”. Emme mekään. Nyt on aika aika kaivaa yöseerumit esiin!

_MG_5626

Patykan korjaava yöseerumi sisältää kahdeksaatoista eri eteeristä öljyä, jotka paitsi hoitavat ihoa mutta tuovat kauneusrituaalille ylellisen, hoitolamaisen aromaterapeuttisen olemuksen. Kun on sivellyt kasvoilleen minttua, laventelia, mandariinia, limeä, bergamottia ja monta muuta huumaavan tuoksuista elementtiä, on todellakin valmis kauneusunille. Patykan seerumi ei ole paksua öljyä vaan kevyttä silkkiä, joten sitä ei kannata pelätä, vaikka ihossa olisikin vähän tukkeumaisuutta. Tuotteen sisältämä laventeli pitää päinvastoin hyvää huolta ihosta, joka temppuilee hormonaalisesti. Patykan yöseerumi on tiimissämme sekä kuivaihoisen että sekaihoisen kaunottaren valinta, joka puhuu seerumin sopivuuden puolesta kaikille ihotyypeille. Patykan Biokaliftin-linjasta puhuttaessa kanattaa muistaa, että kyseessä on myös erittäin tehokkaasti ihoa uudistava eli anti-age-vaikutteinen ominaisuus, joten se todella hehkeyttää ja kiinteyttää ikääntyneempääkin ihoa. Jos iho on kuiva, kannattaa seerumin päälle sivellä vielä voidetta. Niistä sananen seuraavaksi.

_MG_5623

Voidepuolella Patykan kirkkaimpia tähtiä ovat Biokaliftin-linjan korjaavat voiteet, joista löytyy oma versionsa sekä normaalille/sekaiholle että kuivalle iholle. Molemmat voiteista ovat 24 tunnin voiteita, joten voit käyttää niitä sekä päivä- että yökäytössä. Pakkausmekanismi pitää huolen, että voide pysyy freesinä viimeiseen pisaraan asti eikä sitä mene tippaakaan hukkaan – annamme kunniamainintapisteet tästä tuotekehityksestä Patykalle! Molempien voiteiden voidepohjan vesiosuus muodostuu damaskuksenruusuvedestä ja vadelmauutteesta, joka on – sallikaa kulunut ilmaus – melkein ennenkuulumattoman ylellinen voidepohjakoostumus. Usein inciä lukiessa eteen tulee ensimmäisenä vesi, mutta Patykalla ei tässä kohtaa ole säästelty. Kallisarvoiset raaka-aineet selittävät tuotteiden hintaa, mutta jälleen kerran se palkitsee myös tuotteen riittoisuudessa, tehokkuudessa että ylellisyysarvossa. Molemmat voiteet ovat anti-age-vaikutteisia ja hoitavat, kirkastavat ja uudistavat ihoa ilahduttavan tehokkaasti.

_MG_5644 _MG_5633

Viimeisimpänä muttei vähäisimpänä haluamme mainita Biokaliftin-linjasta kirkastavan kuorintanaamion, jonka olemme jo useaan otteeseen nimenneet leikkimielisesti taikanaamioksi, sillä olemme vakuuttuneita, että tuote sisältää jonkinmoista taikapölyä. Purnukka yhdistää kuorinnan että naamion, ja kombinaatio kirkastaa ihon alta aikayksikön. Patykan kuorintanaamio on nappivalinta sellaiselle kaunottarelle, joka haluaa nähdä ihossa tuloksia, olla laadun suhteen diivamaisen tinkimätön mutta arvostaa helppoutta. Usein sanotaan, että luksusta ja nopeutta ei voi saada yhtä aikaa, mutta tämän tuotteen kohdalla maailmassa tapahtuu poikkeus. Voit lukea taikanaamiosta ja sen raaka-aineista laajemman fiilistelypostauksen täältä, verkkokaupasta tuotteen löydät tästä. Oivallinen kirkastus loppusyksyn kynnyksellä, sanomme me, etenkin jos ihossa näkyy vähänkään stressin merkkejä.

_MG_5702

Kuvat Katja Kokko

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Augusti
Augusti
10 years sitten

Kysyisin osittain aiheen vierestä, mutta myös tähän aiheeseen liittyen. Haluaisin jossain vaiheessa tulla käymään liikkeessänne sekä meikkiopastuksessa että ihonhoitokonsultaatiossa. Kummalla kannattaisi aloittaa, jos en raaski sijoittaa molempiin heti? Toinen kysymykseni liittyy postauksessakin mainittuun asiaan: minulla on kai pintakuiva iho, johon tuli heti kesän loppuessa kuivahkoja näppylöitä, lähinnä poskien alueelle. Kärsin samasta ongelmasta parisen vuotta sitten (näppylät eivät tosin tainneet tulla silloin syksyn alettua, eivät ainakaan näin yhtäkkisesti kuin nyt), ja silloin edes seuraava kesä ei karkoittanut näppylöitä. Menneenä kesänä kasvojeni iho voi taas jostain syystä erinomaisen hyvin. Olen joka tapauksessa tulkinnut, että näppylät johtuvat kuivasta ihosta. Mikä voisi olla ensiapuna… Lue lisää..

iduska
iduska
10 years sitten

Alan olla vakuuttunut tästä taikatriosta, mutta kun siitä on kirjoitettu monta kertaa niin kysyisinkin uteliaisuudesta ,että minkälaiselle iholle Patyka Absolis Rosewood Puhdistusmaito esimerkiksi on tarkoitettu? Hakkaako Patykan trio myös heidän omat muut tuotteensa niin 100-0 ettei muita vaihtoehtoja kannata harkita 🙂 ? Olisi kiva, jos nettikaupan puolelle saisi kaikkien tuotteiden lisätietokenttään myös tiedon siitä, minkälaiselle ihotyypille se on tarkoitettu vai käykö kaikille… Mukavaa joulun odotusta, olette inspiroivia <3

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Kuten puhdistusmaidot yleensä, on Patykankin Rosewood-puhdistumaito hyvin kuivalle ja ohuelle iholle sopiva. Omasta mielestäni trio peittoaa kaikki putsarit, mutta emme ole kaikki samanlaisia, on paljon asiakkaita, jotka ovat vannoutuneita puhdistusmaidon käyttäjiä. Jos iho on rutikuiva, suosittelen silloin aina puhdistusmaitoa, mutta kuten Jutta kirjoittikin, on Patyka trio hänen iholleen täydellinen, vaikka Jutan iho on todistettavasti todella kuiva. Mieltymyksiä on erilaisia, kuten myös lompakoitakin. Vaikka trio kestää käytössä hurjan pitkään, on se tietenkin isompi investointi kuin puhdistusmaito. Kiitos hyvästä kehitysehdotuksesta, monesti tämmöiset pikkuasiat unohtuvat, kun verkkokauppaan syöttää tuotteita. Oletko kuitenkin huomannut, että ihonhoito-kategorian alta löytyy omat alakategoriat herkälle ja atooppiselle iholle, epäpuhtaalle… Lue lisää..

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Suosittelen tulemaan mieluummin meikkikurssille, sillä ihonhoitovinkkejä saat kyllä muutenkin, sen sijaan meikkikurssissa sinulle tehdään koko meikki. Kuulostaa tosiaan siltä, että pikkunäpyt johtuvat pintakuivuudesta, jonka kesä on korjannut, kun ilma on ollut kosteampaa. Vesikosteus on tässä kohtaa siis tärkeää, eli kosteuttava kasvovesi, kosteuttava seerumi seka päiväksi erittäin kosteuttava voide. Illalla sen sijaan joko ihoöljy tai täyteläinen yövoide. Kosteuttavia kasvovesiä meiltä löytyy runsas valikoima, seerumiksi sopii Estelle & Thildin Rose Otto, saman merkin Super Bioactive, Madaran Time Miracle tai Neal’s Yardin Frankincense. Kosteusvoiteeksi vaikkapa Neal’s Yardin Orange Flower Daily Moisture, Estelle & Thildin Super Bioactive, Patykan Neroli tai L’atelier des Délicesin Kosteuttava… Lue lisää..

Annu
Annu
10 years sitten

Moi ja kiitos ihanasta blogista! Mulla olisi kysymys – ostin ulkomailta vahingossa vanhalle iholle tarkoitettuja kosteusvoiteita, Alverde-merkkistä luonnonkosmetiikkaa. Olen vasta parikymppinen, onkohan voiteista jotain haittaa jos käytän niitä? Yksi puteleista sisältää ainakin hyaluronihappoa ja Q10:tä. Kiitos jos viitsitte vastailla! 🙂

Augusti
Augusti
10 years sitten

Kiitos, eiköhän noista ole apua! Yritän tosin päästä pian sinne paikan päälle, jotta saisin pätevää apua oikeiden tuotteiden valinnassa. Unohdin mainita kasvo-ongelmastani kertoessani, että kesä ei automaattisesti ole kasvoilleni kivaa aikaa. Hikoilen helposti kasvoista (muutenkin kuin urheillessa), mikä aiheuttaa ongelmia, kun hikeä on pakko pyyhkiä, minkä jälkeen ihoa tuntuu välillä jopa kirvelevän. Etenkin kesällä ongelmia aiheuttaa myös se, että melkein minkälainen rasva tahansa tuntuu lämpimällä säällä hikoilevan ainakin ensimmäisen tunnin ajan “pois” kasvoilta. Tässä en ole oikeastaan huomannut mitään eroa eri rasvojen (merkki, koostumus jne.) välillä.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.