Meikit

Sininen meikkileikki – Pantonen vuoden 2020 väri on Classic Blue

29.09.2020, Jolie

Maailman kuuluisin väritalo Pantone julkaisee vuosittain vuoden värin, jolla on erilaisia vaikutuksia trendeihin ja tuotekehitykseen esimerkiksi sisustuksessa ja muodissa.

Pantonen värit vaikuttavat myös markkinoiden meikkisävyihin – ja pienellä viiveellä ihmisten ostopäätöksiin. Silmä tottuu niihin väreihin, jotka kulloinkin ovat pinnalla ja tarjolla, vaikka ne ensivilkaisulta tuntuisivat vierailta.

Ikuinen sininen onkin trendi

Vuodelle 2020 Pantone valitsi puhtaan sinisen sävyn Classic Blue, eikä valinta ollut lainkaan odotettu. Pantonen viime vuosien sävyt ovat olleet vahvan uskaliaita ja persoonallisia, ja siksi perinteisen sinisen nimeäminen on puhuttanut.

Sinisen valinnan on spekuloitu kertovan ajattoman ja klassisen paluusta. Sinisessä on vakautta ja rauhaa, se herättää luottamusta ja viittauksen yhteydestä luontoon.

True Blue – Jolien syksyn meikkilook 2020

Jolien meikkitaitelija Khira Kämp Gardenin Jolie -myymälästä taikoi upeaa inspiraatiota syksyn sinisiin hetkiin. Syksyn meikkileikki on kerralla viettelevä ja hienostunut, samaan aikaan rohkea ja hillitty. Meikin graafiset piirteet tuovat terveisiä maailman catwalkeilta.

Khira huomauttaa, että meikkipohjassa matta tekee paluuta. Viime vuosien korealainen märkä ja kiiltävä look astuu astetta rauhallisempaan suuntaan. Kuulautta haetaan silti edelleen.

Prêt-à-porter-meikkipohja

Khiran tekemän True Blue -meikkilookin pohja hehkuu mallimme Jadelin kasvoilla samettisena ja pehmeänä. Pohjan tavoitteena on tuoda esiin erilaisten ihotyyppien parhaat puolet. Eleganttina se on helppokäyttöinen ja sopii niin arkeen kuin juhlaan. Hillitty pohja jättää tarvittaessa tilaa näyttäville huulille tai silmille.

Loistavan pohjatyön meikille tekee Whamisan pehmentävä, kiinteyttävä ja ihon väriä tasoittava Seeds & Rice Hydrogel Facial Mask -kasvonaamio. Whamisan naamion jättämän sileän lopputuloksen päälle Khira on lisännyt Madaran probioottikasvosuihketta ja kevyen kerroksen Essen Foundation -meikkivoiteen supervaaleaa neutraalia sävyä F1.

Erityisenä tuotevinkkinä samettiseen pohjaan Khira hoksauttaa Absolutionin läpikuultavan irtopuuterin La Poudre 10.1:n, joka jättää juuri sopivasti kaunista kuultoa, mutta taltuttaa ihon kiillon. Khira ei tunnustaudu puuterien ystäväksi, mutta kehuu Absolutionin puuterittoman puuterin meikkaajan must have -tuotteeksi. Puuteri sopii kiiltelyn hillitsemiseen ilman että se näkyy tai kerääntyy kerrokseksi iholle. Siksi se on loistava myös kuvausolosuhteisiin ja koviin valoihin.

Jadelin meikkipohja on varjostettu kevyesti Kjaer Weisin tyylikkään mattaisella aurinkopuuterilla Bask, joka sopii erinomaisesti vaalealle iholle. Poskipuna on jätetty True Bluen sävymaailmasta tarkoituksella pois.

True Bluen värisävyt

Silmämeikin tähtitrioksi Khira on valinnut Kjaer Weisin bestseller-luomivärisävyn Charmed, joka on satiininen lämmin beige. Sähäkkyyttä ja intensiivisyyttä tuovat Kjaer Weisin sininen silmänrajauskynä Blue sekä luomiväri Blue Wonder.

Huulilla sinisen parina toimivat täydellisesti Kjaer Weisin ruusuiset viileät huultenrajauskynä Bare sekä uusien nudepunien voimasävy Genuine. True Bluen siniset silmät ja violettiin hakeutuva huulipunasävy muodostavat kiinnostavan kontrastin Jadelin omien lämpimien sävyjen kanssa.

Kulmakynä on Alima Puren Blonde.

Liitä näihin sävyihin – Jolien ekstravinkkejä sinisille lookeille

Sinisen loppuvuoden juhliin kannattaa kokeilla rohkeasti kauden kuuminta väriä.

Harmoniaa ja yhdenmukaisuutta kaipaaville suosittelemme sinisen seuralaisiksi rauhallisia ja viileitä ruusuisia sävyjä.

Jos taas haluat sinisestä kaiken irti, korosta ja sytytä se hurmaavimpaan kukoistukseensa vastaväreillä. Oranssin, aprikoosin, persikan, pronssin ja punaruskeiden kirjo tekee sinisestä vastustamattoman.

Kokeile esimerkiksi Und Gretelin huikeita huulikiiltosävyjä Sunrise Red Shimmer ja Apricot Shimmer. Raikas ja läpikuultava sinisen silmämeikin pari on myös Absolutionin huulisorbetti Papaya.

Korostustuotteiksi istuvat Mádaran Cosmic Drops Buildable Highlighter paahteisessa sävyssä Burning Meteorite 3 tai Mádaran nestemäinen monitoimimeikki Guilty Shades Eye & Cheek Multi-Shadow sävyssä Heat 64.

Meikki: Khira Derraqi / Jolie shop Kämp Garden
Kuvat: Iina Lallo
Malli: Jadel
Vaatteet ja asusteet: Samuji ja éN Hats
Kuvauspaikka: Suomenlinna, Helsinki

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.