Yleinen

Aikuisen ja ikääntyvän ihon hoito luonnonkosmetiikalla

11.05.2018, Jolie

Ihon vanheneminen on yksilöllistä, mutta alkaa jo alle 30-vuotiaana, joten ikääntymistä ehkäisevä hoito on hyvä aloittaa ajoissa. Ensimmäiset ikämuutokset näkyvät tavallisesti iholla kosteusköyhyytenä ja juonteina otsassa sekä suun ja silmien ympärillä. Lisäksi iho saattaa paikoin alkaa veltostua. Ihon (ennenaikaista) vanhenemista aiheuttavat esimerkiksi UV-säteily, voimakkaat laihdutuskuurit, epäterveelliset elämäntavat sekä ihonhoidon laiminlyönti.

Luonnonkosmetiikka tähtää ihon kosteuttamiseen, ravitsemiseen ja suojaamiseen pehmentävien ja uudistavien kasviöljyjen ja tehokkaiden kasviuutteiden voimalla, jolloin iän mukanaan tuomat muutokset eivät näy niin selvästi. Luonnonkosmetiikan aidot ja ravinnerikkaat raaka-aineet, ihon oman suojan vahvistaminen ja ihon hyvien mikrobien tasapaino voivat viivyttää ihon ikääntymistä.

Ikääntyvän ihon hoidossa tulee ottaa ensisijaisesti huomioon ihotyyppi, jonka mukaisesti hoitotuotteet valitaan. Hyvä perussääntö on, että iän karttuessa voi siirtyä aikaisempaa kosteuttavampiin ja uudistavampiin tuotteisiin. Ikääntyvälle iholle suunnatut luonnonkosmetiikkatuotteet ravitsevat ja suojaavat tehokkaasti. Lisäksi ne estävät ja korjaavat vapaiden radikaalien vaikutusta sekä parantavat ja aktivoivat mikroverenkiertoa ja kollageenin tuotantoa. Modernista luonnonkosmetiikasta löytyy erittäin tehokkaita, erityisesti ikääntyvälle iholle suunnattuja tehotippamaisia seerumeita, joita suosittelemme käyttämään hoidon tukena ympäri vuoden.

Aikuisen ja ikääntyvän ihon hoitotuotteet

Ikääntyvän ihon hoidosta puhuttaessa mainitaan usein ensimmäisenä silmäympärysvoiteen tärkeys. Silmänympärysvoidetta on hyvä käyttää jo ikääntymistä ehkäisevänä tuotteena. Nuoremmille käyttäjille on tarjolla esimerkiksi kevyitä geelimäisiä tuotteita, jotka hoitavat ja suojaavat ohutta silmäänympärysihoa. Mitä enemmän vuosia karttuu, sitä ravitsevampi voidemainen tuote kannattaa valita.

Jolien valikoiman myydyimpiä silmänympärysvoiteita on Patyka Youthful Lift Eye Cream, joka on erittäin tehokas ja hoitava. Suosittuja ja tehokkaita ovat myös Amala Rejuvenating Eye Cream ja Neal’s Yard Remedies Frankincense Intense Anti-Age Eye Cream. Mikäli silmäympärysalue tarvitsee instant-liftiä, voiteen alle voi kokeilla Supermood Egoboost Eyes Wide Open Serumia, joka avaa välittömästi katseen. Seerumia tulee käyttää aamuisin voiteen alla ylös- ja ulospäin suuntautuvin liikkein siveltynä. Tuote tähtää ensisijaisesti välittömään liftaavaan vaikutukseen, lisäksi suosittelemme hoitavaa voidemaista tuotetta. Oikein kuivalle silmänympärysiholle voi käyttää varsinkin iltaisin ja talviaikaan silmänympärysiholle tarkoitettua öljyä, joka auttaa ravitsemaan, pehmentämään ja silottamaan ihoa vielä lisää. Tähän tarkoitukseen hyvä tuote on esimerkiksi UMA Absolute Anti Aging Eye Oil.

Ikääntyvän ihon perushoito on tärkeää valita oma ihotyyppi huomioiden. Kaikille ihotyypeille sopiva tehokas hoitotuote on Patykan Plumping-seerumi, joka sisältää hyaluronihappoa useassa eri molekyylikoossa. Mel Millis Phtyonutri Qi -tuotteet ovat innovatiivisia hoitotuotteita, joista tiimimme suosikki on Mel Millis Phytonutri Qi Sea Plant Jelly Serum, joka silminnähden silottaa ihoa. Seerumi on erittäin tehokas anti-age -seerumi, joka aidosti hoitaa ihoa koko mitaltaan. Seerumin kanssa kuningatarkombon muodostaa Cream, jossa ei ole säästelty kallisarvoisia kasviuutteita.

Erittäin tehokkaita ikääntyvän ihon hoitotuotelinjoja ovat myös Ila Spa Gold Cellular Age-Restore -tuotteet, Amala Rejuvenating -tuotteet, Uma Oils Anti-Aging -tuotteet ja Mádara Time Miracle edullisempana vaihtoehtona. Englantilaiselta Neal’s Yard Remediesiltä löytyy myös ikääntymisen merkkejä hoitavat tehotuotelinjat: Frankincense Intense ja Frankincense Intense Lift, joista jälkimmäinen sopii iholle, jolla ikääntymisen merkit näkyvät jo selkeästi.

Ikääntyvää ihoa ei kannata pestä liian pesevillä tai voimakkailla puhdistustuotteilla. Suosittelemme ensisijaisesti öljypuhdistusta: yksi ikisuosikkejamme on ihana Patyka Remarkable Cleansing Oil. Patykan öljyyn voi suurihuokoisella iholla yhdistää myös vaahdon, joka auttaa pitämään huokoset puhtaina ja kirkastamaan ihoa. Vaahtoa ei kuitenkaan tulisi mielellään käyttää yksin, vaan nimenomaan kaksoispuhdistuksena öljyn kanssa yhdessä.

Aikuisen ja ikääntyvän ihon muut hoitovinkit

Ihotyypistä riippumatta ikääntyvä iho on ensiarvoisen tärkeää pitää hyvin kosteutettuna ympäri vuoden. Jos iho pääsee kuivahtamaan, se näyttää heti ryppyisemmältä. Kiinteyttävien tuotteiden lisäksi kannattaa panostaa kunnon kosteutukseen ja käyttää esimerkiksi essence-tyylisiä, superhoitavia kasvovesiä, kuten Patyka Essential Lifting Lotionia tai vaikkapa Whamisa Toner Deep Richiä.

Kosteuttava naamio on myös hyvä apu: Amala Hydrating Yogurt Mask tai Patyka Intensive Moisturising Mask hoitavat aikuista ihoa. Ikääntyvän ihon hoitaminen luonnonkosmetiikalla tähtää pitkäaikaisiin vaikutuksiin, mutta esimerkiksi ennen juhlia voi laittaa tehokkaan sheet maskin tuomaan nopeasti haluttua vaikutusta iholle.

Ikääntyvälle iholle suosittelemme lisäksi säännöllistä kosmetologilla käyntiä noin puolentoista kuukauden välein ihon kunnon ylläpitämiseksi. Hoitoon sisällytetään kiinteyttäviä ja napakoittavia tuotteita. Myös hierontaotteiden ja hoitotekniikoiden on hyvä olla ihon kimmoisuutta lisääviä.

Kuvat: Unsplash

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.