Kerrostaminen eli layering

Kerrostamisella (layering) tarkoitetaan hoitotuotteiden lisäämistä puhdistetulle iholle kerroksittain. Kerrosten annetaan välissä imeytyä ja hieman kuivahtaa, kunnes uusi kerros laitetaan kasvoille.

7 skin method – kerrosta vesikosteutta

Korealainen 7 skin method tarkoittaa vesikosteuttavan hoitonesteen kerrostamista ihoon. Liekö seitsemässä kerroksessa erityinen taika, mutta korealainen ihonhoitorutiini neuvoo tekemään monta kierrosta ihotyypillesi sopivalla syväkosteuttavalla tuotteella.

Jolien suosituimmat tuotteet 7 skin methodiin ovat korealaisen luonnonkosmetiikkabrändi Whamisan kasvovedet eli tonerit. Whamisan 7 skin methodissa toneria laitetaan puhdistetuille ja kuiville kasvoille seitsemän ohutta kerrosta. Voit siis tehdä korealaisen 7 skin methodin yhdellä ainoalla tuotteella.

Suosituin Whamisan tonereista on Deep Rich Toner. Runsas kasvovesi on täysin vedetön, mikä tekee siitä tiivistemäisen ja riittoisan. Deep Rich Toner sisältää tehokkaita fermentoituja raaka-aineita, jotka kosteuttavat ihoa syvältä.

Näin kerrostat 7 skin methodin mukaisesti

Puhdista ja kuivaa ensin kädet ja kasvot. Ota hoitonestettä kämmenkuppiin ja taputtele ohut kerros kasvovettä kasvoillesi. Odota hetki, että kerros kuivahtaa, ja lisää samalla tekniikalla uusi. Voit levittää vettä myös kaulan ja rinnan alueelle sekä korvien taakse. Jatka useita kertoja. Älä käytä pumpulia äläkä liinoja, vaan yritä juottaa hoitonestettä ihollesi sellaisenaan.

7 skin methodin tarkoitus on kesyttää ihon pintaa vastaanottamaan vesikosteutta ja nostaa ihon kosteuspitoisuutta. Vaihtuvissa sääolosuhteissa ja modernissa elämäntyylissä iho kärsii usein pintakuivuudesta. Pintakuivuus aiheuttaa ihon epätasapainoa, juonteita, sameutta sekä estää talin poispääsyä ihohuokosista.

Vesikosteuden kerrostaminen tekee ihosta nopeasti nesteytetyn ja pehmeän. Ihon heleys ja kuulaus paranevat ja sen kyky hyödyntää muita hoitotuotteita paranee. Myös ihon erittämä ylimääräinen tali pääsee paremmin kulkemaan ulos ihosta, eikä näppyjä ja mustapäitä pääse syntymään niin helposti.

Jos iho ei aluksi tunnu hörppäävän hoitonestettä, vaan kasvovesi jää ihon pinnalle pyörimään, kokeile kärsivällisesti kerrostaa kasvovettä tilkka kerrallaan. Juottaminen parantaa hiljalleen ihon kykyä omaksua kosteutta.

Voit kerrostaa myös erilaisilla tuotteilla

Korealaisessa ihonhoitorutiinissa iholle voi kerrostaa paitsi vesikosteutta, myös muita hoitotuotteita. Layering voidaan tehdä myös useita, koostumuksiltaan erilaisia tuotteita käyttäen.

Tällöinkin puhdistetulle iholle laitetaan ensin vesimäisiä hoitokoostumuksia yhdellä tai useammalla tuotteella. Kerrosten annetaan aina välissä hetki imeytyä. Ihoon pakataan kosteutta; se kosteutetaan täydellisesti yksi askel kerrallaan, kevyistä koostumuksista täyteläisempiä ja öljyisempiä kohti.

Kerrosta tuotteet koostumuksen mukaan: ohuesta paksumpaan

Ensimmäisenä puhdistuksen jälkeen puhtaalle ja kuivalle iholle laitetaan kasvovesi. Vesi voi olla koostumukseltaan ohutta tai paksumpaa ihotyypistä riippuen. Kasvovesikerroksia voi laittaa useita.

Tämän jälkeen on vuorossa ohut, vesimäinen, fluidimainen tai geelimäinen kosteusvoide tai seerumi.

Seuraavaksi iholle levitetään täyteläisemmät ja rasvaa sisältävät koostumukset, kuten voiteet ja öljyt. Rasvoja sisältävien tuotteiden tehtävä on lukita vesikosteutta ihoon. Rasvahapot antavat lisäksi iholle ravinteita, kimmoisuutta, joustavuutta ja suojaa.

Korealaisessa päivärutiinissa viimeiseksi laitetaan ihoa UV-säteilyltä ja ilmansaasteilta suojaava meikki, jonka päälle voi vielä pitkin päivää suihkia kuulautta lisääviä suihkeita eli mistejä.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.