Bakuchiol

INCI-listoissa nimellä: Bakuchiol

Bakuchiol ei turhaan ole yksi viime vuosien ehdottomasti hypetetyimmistä kosmetiikan tehoaineista, sillä sen lukuisat ihonhoidolliset ominaisuudet tekevät bakuchiolista kiistattomasti yhden luonnonkosmetiikan monipuolisimmista ainesosista. Lähes kaikille ihotyypeille sopivan bakuchiolin säännöllisen käytön on tutkittu ennaltaehkäisevän sekä vähentävän iholta niin ikääntymisen merkkejä kuin esimerkiksi aknea aiheuttavia bakteereja, epäpuhtauksia ja liiallista talintuotantoakin.

Babchi-kasvi, josta saadaan bakuchiolia

Trendikkyydestään huolimatta bakuchiol ei ikänsä puolesta lukeudu kosmetiikan ainesosauutuuksiin, vaan sitä on päin vastoin hyödynnetty osana kiinalaista lääketiedettä ja intialaista ayurvedaa jo tuhansien vuosien ajan. Erityisesti intialaisen psoralea corylifolia -kasvin eli babchin siemenistä saatavan ainesosan vaikutuksia iholle on alettu tutkia tieteellisesti vasta lähivuosina ja tulokset ovat olleet erinomaisia.

Hellävaraisena ja monipuolisena ainesosana bakuchiol sopii ihotyypistä riippumatta lähes kaikille, ja monitehoisen koostumuksensa ansiosta se on erinomainen valinta useiden eri iho-ongelmien hoitoon. Niin kuivuudesta, epäpuhtauksista kuin ikääntymisen merkeistäkin kärsivän ihon on tutkittu hyötyvän bakuchiolin monipuolisista hoito-ominaisuuksista.

Usein luonnonkosmetiikan retinoliksikin tituleerattu bakuchiol kykenee säännöllisessä käytössä häivyttämään iholta niin iän kuin auringon UV-säteilynkin aiheuttamia ikääntymisen merkkejä, juonteita ja pigmenttimuutoksia sekä kiinteyttämään veltostunutta ihoa. Toisin kuin synteettisesti valmistettava retinoli, bakuchiol ei aiheuta iholla epätoivottuja sivuvaikutuksia kuten polttelua, kutinaa tai ihon kuoriutumista, vaan on yleisesti hyvin siedetty herkemmälläkin iholla.

Tehokkaista anti-age-ominaisuuksistaan huolimatta bakuchiol ei ole ainoastaan ikääntyvän ihon super-ainesosa, vaan myös rasvoittuva tai aknesta kärsivä iho hyötyy sen vaikutuksista. Bakuchiolin tulehduksenvastaiset sekä antimikrobiset ominaisuudet hillitsevät finneistä ja muista epäpuhtauksista kärsivän ihon tulehdusta. Lisäksi se tasapainottaa epäpuhtaalle iholle tyypillistä liiallista talintuotantoa ja supistaa laajentuneita ihohuokosia.

Mille ihotyypeille bakuchiol sopii?

Bakuchiolin käytöstä hyötyy lähes jokainen ihotyypistä riippumatta. Erityisen hyödyllinen se on kuivan, epäpuhtaan tai ikääntyvän ihon hoidossa.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista bakuchiolia löytyy?

Bakuchiolia löytyy ensisijaisesti tehokkaista seerumeista. Kosmetiikkatuotteissa se yhdistetään usein hellävaraiseen ja kasviperäiseen skvalaaniin, joka edistää aineiden imeytymistä ihoon ja edesauttaa siten bakuchiolin toimintaa. Bakuchiolin löydät tuotteiden ainesosaluettelosta sen INCI-nimellä Bakuchiol.

Lue myös

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.