Yleinen

Tippuuko iho, kutittaako keho? Viisi vinkkiä helpotukseen!

17.02.2019, Jolie

Keskitalvi ja sisälämmityskausi ovat varmoja käsien kuivattajia ja huulien rohduttajia. Päivittäin asiakkaamme raportoivat, että kasvojen iho hilseilee, sen väri samenee ja epäpuhtaudet lisääntyvät, kun ihon pinta kuivaa ja ”vetää kiinni.” Vartalo vaatteiden alla kutisee, taiveihottumia ja läiskiä ilmenee. Atooppisesta ihosta kärsivien jalkapohjat suorastaan lohkeilevat ja saattavat olla kipeät. Kortisonia kehiin vai mikä neuvoksi?

1. Luonnonkosmetiikan (vauva)öljy! Upota joka ilta kädet ja jalat hetkeksi lämminvesikylpyyn, johon on lorautettu joukkoon laatuöljyä. Erinomaiset löytyvät esimerkiksi Sophie la girafe Baby ja Little Butterfly London -brändeiltä. Luonnonkosmetiikan öljy-vesiseos muodostaa iholle suojaavan kalvon, joka auttaa pitämään kosteutta ihossa. Öljyvettä voi sivellä myös muualle vartaloon, ja vauvaöljyt sopivat sellaisenaan myös suihkuöljyiksi. Painele iho kevyesti kuivaksi, ja tämän jälkeen voit lisätä vielä hoitavaa voidetta. Käsiin ja jalkoihin kannattaa laittaa yöksi vielä pehmeät puuvillasukat ja -hanskat.

2. Herkän ihon vartalovoide! Jos iho talvisin kuivaa, hilseilee tai kutittaa, on hyvä käyttää säännöllinen kuuri laadukasta vartalovoidetta. Kannattaa valita voide, joka on kehitetty herkälle ja reagoivalle iholle. Joliessa suosikkeja ovat Pain vartalovoide, Little Butterfly Londonin vartalovoide sekä atooppiselle iholle kehitetty Alpadermin Cold Cream. Luonnonkosmetiikan voiteissa ei ole muoveja eikä synteettisiä vieras- tai täyteaineita.

3. Kasvovesi, kasvovesi, kasvovesi! Muista, että kasvojesi iho tarvitsee vesikosteutta. Luonnollisten kasvovesien ainesosat ovat helposti ihon tunnistettavissa ja kohentavat nopeasti kosteuden määrää ihossa. Kasvovesillä voi hyvin lotrata; niitä voi kerrostaa iholla ja taputella vanulapulla pyyhkimisen sijaan. Ihoa kannattaa juottaa.

4. Nesteytä ja nauti rasvaa! Muista huolehtia nestetasapainosta myös sisäisesti. Ota kahvin, teen ja alkoholin seuraksi aina vettä, nauti aamuisin runsaasti puhdasta vettä heti tyhjään vatsaan ja käytä hyviä rasvoja myös sisäisesti.

5. Omalle iholle sopiva kosteusvoide tai kasvoöljy. Vesikosteus ei riitä rasvaisellekaan iholle talvikauden aikana, vaan iho tarvitsee ravinnokseen myös rasvaa – ihosta riippuen enemmän tai vähemmän. Rasva korjaa erityisesti kuivan ja pintakuivan ihon lipidikalvoa. Lisää siis vesikosteuden päälle rasvaa joko öljyn, balmin tai kosteusvoiteen muodossa. Rasvaisempi tuote lukitsee vesikosteuden ihoon. Herkälle iholle sopivia ovat esimerkiksi Iroisien, Pai Skincaren, Essen ja Little Butterfly Londonin tuotteet.

Kuvat: Eeva Takkunen & Pai Skincare

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.