Yleinen

Mitä eroa on luonnonkosmetiikan anti-agella ja synteettisellä anti-agella?

09.11.2015, Riikka Väänänen

Miksi luonnonkosmetiikan anti-age-tuotteet käyvät monelle jopa alle 25-vuotiaalle? Entä miksi toisen iho kestää niitä, mutta ei synteettisen kosmetiikan anti-age-tuotteita? Koska vaikka termi on sama, eroja on monia. Tässä muutamia.

Synteettisessä kosmetiikassa anti-age-tuotteilla pyritään saamaan aikaan niin sanottuja välittömiä vaikutuksia: kiinteämpi ja sileämpi iho, napakammat leukaperät ja piilotetut rypyt. Heti. Sen lisäksi tuotteilla pyritään vaikuttamaan myös syvälle solutoimintaan. Välittömät vaikutukset saadaan aikaan yleensä lähinnä tuotteen teknisellä koostumuksella (esimerkiksi silikoneilla) ja sillä, millaiselta voide tai seerumi tuntuu. Iso osa mielikuvista perustuu juuri siihen tunteeseen. Ei välttämättä oikeaan tai ainakaan kovin näkyvään tehoon.

Iroisie_Jolie_HannamariRahkonen_yellowmood_cosmetic_organiccosmetic-3-670x1005

Iho tarvitsee ravintoa sekä ulkoisesti että sisäisesti. Aikuinen iho yleensä enemmän kuin nuori. Toimivissa anti-age-tuotteissa on aina kyse vitamiineista, kasvihormoneista, polyfenoleista tai flavonoideista, olipa kyseessä synteettinen kosmetiikka tai luonnonkosmetiikka. Ravinteilla tarkoitetaan luonnollisia ravinteita eli niitä jota iho pystyy hyväksikäyttämään. Silikoneissa tai mineraaliöljyissä ei sellaisia ole. Kumpi siis ravitsee ihoa enemmän: luonnollisista raaka-aineista valmistettu kosmetiikka vai luonnollisia raaka-aineita hieman sisältävä kosmetiikka, johon on sekoitettu lisäksi synteettisiä kemikaaleja?

Luonnonkosmetiikassa anti-age-termin takana on ajatus nimenomaan ihon ravitsemisesta sekä sen toimintojen ja vastustuskyvyn tukemisesta. Poppakonsteja tai nuoruustippoja ryppyjen täydelliseen hävittämiseen ei ole, mutta ravittu ja hoidettu iho näyttää nuoremmalta, rypyt sileämmältä ja ihon väri terveemmältä. Luonnonkosmetiikassakin tuotekehitys on mennyt huimasti eteenpäin ja sertifikaateissa sallituilla raaka-aineilla saadaan jo nykyään myös välittömiä vaikutuksia, hyvinä esimerkkeinä Supermoodin silmät avaava Egoboost Eyes Wide Open -silmänympärysseerumi ja One Minute Facelift -kasvoseerumi.

supermood_jolie_annekukkohovi_hannamarirahkonen_yellowmood 1 (1)

Silti luonnonkosmetiikan avulla pyritään ennen kaikkea parantamaan ihon kuntoa pikku hiljaa, ajan mittaan, jolloin vaikutuksetkin kestävät yhtä pesua pidempään

Kun puhutaan ikääntyvän ihon hoitamisesta kosmetiikalla, on oleellista kiinnittää huomiota ihoa ravitsevien raaka-aineiden määrään tuotteessa. Koska voidepohja koostuu nesteestä ja rasvoista ja muodostaa noin 80 prosenttia voiteen koostumuksesta, yksi tärkeimmistä seikoista on tutkailla heti ensimmäisenä, mitä voidepohja sisältää: onko se vettä, glyseriiniä, mineraaliöljyjä, silikoneja, kukkaisvesiä, kylmäpuristettuja kasviöljyjä ja ovatko raaka-aineet oikeasti iholle arvokkaita?

Luonnonkosmetiikan anti-age tarkoittaa kasvikunnan parhaimmistoa

Vaikka nuoruudenlähdettä ei ole vielä löydetty, emmekä voi estää ihon vanhenemista, voimme minimoida vapaiden radikaalien aiheuttamia vaurioita ja siten hidastaa vanhenemisen näkyviä merkkejä. Antioksidanttien avulla.

Yleisimpiä raaka-aineita ikääntyvän ihon hoidossa ovat runsaasti antioksidantteja sisältävät kasviuutteet ja -öljyt. C-vitamiini tehostaa ihon pintaverenkiertoa, kollageenin ja elastiinin muodostumista sekä kosteuttaa. E-vitamiini parantaa ihon hiussuoniston kuntoa ja pintaverenkiertoa, elvyttää solumuodostusta ja parantaa ihon kiinteyttä ja kosteuspitoisuutta sekä edistää rasvojen palamista. A-vitamiini taas vaikuttaa ihon ja hiusten kuntoon, erityisesti ihon uusiutumiseen ja sarveistumisprosessiin, estää ihon kuivumista ja vanhenemista ja vahvistaa ihoa ja kynsiä. Polyfenolit elvyttävät ihosolujen aineenvaihduntaa, ihon kollageenin ja elastiinin muodostumista ja suojaavat glykaatiolta, joka lisää vapaita radikaaleja. Antioksidanttien lisäksi myös rasvahapot ja kivennäisaineet ovat iholle tärkeää ravintoa.

smoothierecipe_lifestyle_yellowmood_hannamarirahkonen2

Luonto on pullollaan hyviä ja tehokkaita ihon omia superfoodeja. Raaka-aineita, joista ei ole nuorellekaan iholle haittaa vaan päinvastoin, ne tukevat myös nuoren ihon toimintoja ja antavat lisäenergiaa esimerkiksi erilaisissa stressitilanteissa ja elämänmuutoksissa.

Siksi luonnonkosmetiikan anti-age -tuotteiden käyttö nuoremmallakaan iholla ei ole välttämättä yhtään liioiteltua, etenkään silloin kun kepeämmät tuotteet eivät riitä.

Lähteet Jolien arkisto, Nuotio, Una: Kerro, kerro kuvastin sekä Stiens, Rita: Totuus kosmetiikasta

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.