Yleinen

10 syytä vaihtaa luonnonkosmetiikkaan

05.04.2017, Jolie

Nykyajan ihaninta luksusta ovat aitous, laatu ja puhtaus. Kukaan ei jaksa enää kuunnella kasvotonta mainospuhetta tai muovisia lupauksia. Ihmiset ovat kiinnostuneita kauneudenhoidon ajanmukaisuudesta, terveellisyydestä ja turvallisuudesta. Aidon luonnokosmetiikan tuottajat ja myyjät sekä niiden tarinat herättävät tunteita. Tuotemerkkien takaa löytyy ihmisiä, joilla on inhimillinen ote, intohimoa, rakkautta sekä vilpitön halu vaikuttaa maailmanmenoon. Luonnonkosmetiikka kasvattaa tällä hetkellä markkinaosuuttaan kosmetiikkateollisuudessa hurjaa vauhtia – hyvästä syystä. Listasimme kymmenen perustelua, miksi luonnonkosmetiikkaan vaihtaminen tekee hyvää.

Matalan kynnyksen keino aloittaa tututustuminen luonnonkosmetiikan ihmeellisen ihanaan maailmaan on tilata Jolie box. Luonnonkosmetiikan kuukausittaisen yllätysboxin voit tilata helposti niin itsellesi kuin lahjaksi Jolie webshopista.

1. Kaikki mitä laitat ihollesi, vaikuttaa terveyteesi ja hyvinvointiisi.

Olet mitä syöt, ja olet myös sitä, mitä imeytät ihoosi. Iho on suurin elimemme, jonka tehtävä on suojata kehoamme. Ihoa ja kehoa kannattaa kohdella rakkaudella, sillä uusia ei voi ostaa tilalle. Luonnonkosmetiikka sisältää luonnollisia, luonnollista alkuperää olevia ja luontaisen kaltaisia raaka-aineita, jotka iho ja keho tunnistavat ystävikseen. (Sertifioitu luonnonkosmetiikka sallii hyvin tiukkaan rajatusti joitakin synteettisiä raaka-aineita, jotka ovat yleensä luontaisen kaltaisia. Synteettisten raaka-aineiden määrä tuotteessa on useimmiten alle prosentti.)

2. Hehku ei synny vippaskonstein, ainoastaan aito ravinto ravitsee ihoa.

Kehomme arvostaa enemmän aitoa ruokaa luonnosta kuin teollisesti prosessoitua pikaruokaa. Tämä koskee myös ihoamme. Luontoäidin kallisarvoiset ja hoitavat antimet ovat tunnetusti ylellisintä ja tehokkainta laatua. Myös synteettisen kosmetiikan vaikuttavuus perustuu niihin. Monille tulee yllätyksenä, että arvokkaimmatkin synteettisen kosmetiikan ihonhoitotuotteet sisältävät kuitenkin luonnonvoimien lisäksi reilusti mineraaliöljyjä, silikoneja, parabeeneja ja erilaisia muovijohdannaisia – vain pieni osa (tavallisesti noin 20-10%) tuotteesta on siis hoitavaa raaka-ainetta. Edellä mainitut antavat iholle pinnan, joka tuntuu sileältä ja hoidetulta, mutta todellisuudessa ne eivät valitettavasti hoida ja ravitse ihoa.

Luonnonkosmetiikka sen sijaan hoitaa ihoamme koko mitaltaan. Voidepohja valmistetaan kylmäpuristetuista kasviöljyistä, jotka ovat ihollemme erinomaista ravintoa ja usein voidepohjassa on käytetty veden lisäksi tai jopa kokonaan sen tilalla kukkaisvesiä. Kun voidepohjaan vielä lisätään kasviuutteet ja muut tehoraaka-aineet, tuotteesta tulee miltei sataprosenttisesti hoitava ja tehokas. Siksi luonnonkosmetiikan voidaankin sanoa olevan tehokkainta tarjolla olevaa kosmetiikkaa, sillä se ei sisällä iholle ylimääräisiä turhakkeita.

3. Oikeat anti-age -vaikutteet löytyvät luonnonkosmetiikkahyllyltä.

Iho ikääntyy samaan aikaan kuin me itsekin ikäännymme. Ikääntymisen merkit ihossa alkavat näkyä jo kolmenkympin kolkutellessa, ja riippuu paljon elämäntavoista ja ihonhoitorutiineista, kuinka nopeasti ne syvenevät. Mitä parempaa huolta pidämme itsestämme, sitä vähemmän ikääntymisemme heijastuu olemukseemme, terveyteemme, elämänasenteeseemme ja ulkonäköömme. Sama pätee ihoon. Luonnonkosmetiikan ja synteettisen kosmetiikan ideologia eroavat toisistaan paljon. Synteettinen kosmetiikka pyrkii kehittelemään temppupatentteja, joilla ihoa voidaan kohottaa eli turvottaa tai kiristellä kemiallisin keinoin ja saada aikaan optisia instant-taikoja. Ne kestävät iholla vain hetken. Visuaalisten harhojen sijaan iho kuitenkin hyötyy enemmän ravinnosta ja kasvikunnan aktiivista tehoraaka-aineista, jotka oikeasti buustaavat ihon mikroverenkiertoa, soluaineenvaihduntaa ja auttavat sitä pysymään nuorekkaana, terveen värisenä ja elastisena. Kauniin ihon salaisuus löytyy aina pintaa syvemmältä!

4. Luonnonkosmetiikka on sataprosenttista vastinetta rahoillesi.

Luonnonkosmetiikka on myös taloudellisesti tietoisen kuluttajan valinta. Koska luonnonkosmetiikkayritykset ovat useimmiten pieniä perheyrityksiä, ne eivät ratsasta maailmanlaajuisilla brändeillä tai valtavilla mainosbudjeteilla. Luonnonkosmetiikan hintalappu näyttää kuluttajalle rehellisen ja mutkattoman totuuden: paljonko tämän tuotteen raaka-aineet ja tuotekehittely ovat maksaneet. Kun valitset luonnonkosmetiikkaa, et tule maksaneeksi tehottomasta voidepohjasta, mielikuvista, tai mistään mystisestä ainesosasta, joka ei ole ihosi hyvinvoinnin kannalta olennainen. Jos budjettisi on pieni, sitä suuremmalla syyllä kannattaa satsata riittoisaan luonnonkosmetiikkaan ja maksimoida ihosi saamat ravinteet.

5. Miksi ottaa riski, jos tarjolla on turvallinen vaihtoehto?

Luonnonkosmetiikassa ei käytetä synteettisiä kemikaaleja tai raaka-aineita, joiden vaikutus kehomme hyvinvointiin on tai saattaa olla haitallinen. Muun muassa parabeenien, PEG-emulgaattoreiden, synteettisten hajusteiden, väriaineiden, mineraaliöljyjen ja muovijohdannaisten vaikutukset kehoomme ja ympäristöömme eivät ole ainakaan positiivisia. Varmaa on, etteivät ne tee meille hyvää eivätkä ne kuulu kehoomme. Usein synteettisten kemikaalien epäillään olevan länsimaissa muun muassa lisääntyvien lapsettomuusongelmien tai rintasyöpien taustalla. Olivatpa tutkimustulokset mitä vain (niitä odotellessa), kannattaa käteen ottaa lempeä maalaisjärki. Miksipä pohtia asiaa sen enempää ja ottaa riskiä, jos on tarjolla riskitönkin vaihtoehto?

6. Kun vaihdat luonnonkosmetiikkaan, hormonitasapainosi kiittää.

Hormonitasapaino vaikuttaa valtavasti meistä jokaiseen, tiedostimmepa sitä tai emme. Länsimaalainen elämä on täynnä synteettisiä kemikaaleja (ruoka, ilma, tekstiilit, kosmetiikka…) – ja ne vaikuttavat epäilemättä myös hyvinvointiimme. Kun eliminoit turhat synteettiset kemikaalit ruuasta ja kosmetiikasta, kehosi voi taatusti paremmin, sekä tänään että kymmenien vuosien kuluttua. Synteettinen kosmetiikka sisältää paljon niin sanottuja xenoestrogeeneja, jotka muistuttavat luonnollista estrogeeniamme ja siksi häiritsevät kehon hormonitasapainoa. Myös iho alkaa kirkastua hormonitasapainon löytyessä ja epäpuhtaudet usein kaikkoavat.

7. Luonnonkosmetiikan ostaminen on helppoa.

Sinun ei välttämättä tarvitse harjaantua tavaamaan INCI-listoja. Sen sijaan, voit etsiä tuotteesta ekosertifikaatin tai ladata puhelimeesi CosmEthics -sovelluksen. Näin voit olla varma, että tuote on jo läpäissyt tiukan seulan ja sisältää ainoastaan ihollesi, kehollesi ja ympäristöllesi ystävällisiä raaka-aineita. Sertifioitu luonnonkosmetiikka on aina myös automaattisesti eläinkokeetonta!

8. Oletko raskaana – tai ajattelitko tulla?

Joissakin maissa raskaana olevien naisten suositellaan vähentävän kosmetiikkakuormaansa, kaiken varalta. Tarvitsemme ja käytämme silti päivittäisessä arkielämässämme useita kosmetiikkatuotteita, vaikkemme meikkaisikaan hevisti ja käyttäisimme vain hellävaraisina markkinoituja perustuotteita. Jokainen kuluttaja voi valita itselleen ja lapsilleen turvallista ekosertifioitua kosmetiikkaa. Arvosta hyvinvointiasi, vaadi itsellesi parasta laatua ja valitse tiedostaen.

9. Puhdas ympäristö on kauneinta luksusta.

Jokainen kosmetiikkatuote, jonka vaihdat synteettisestä luonnonkosmetiikkaan, on rakkaudellinen teko sekä omaa kehoasi että ympäristösi kohtaan. Luonnonkosmetiikkatuotteiden pakkausmateriaalien ekologisuutta valvotaan tarkemmin kuin synteettisen kosmetiikan, eikä luonnonkosmetiikan joutuminen esimerkiksi vesistöihin kuormita samalla tavoin ekosysteemiä. Yhden naisen henkilökohtainen meikkivoide- tai ripsivärivalinta voi tuntua ympäristön hyvinvoinnin edistämisen kannalta minimaaliselta teolta arjessa, mutta yksittäisistä meikkipusseista koostuu yllättäen kokonainen kosmetiikkakuluttamisen kulttuuri. Jos haluat nähdä kaupoissa enemmän ja monipuolisemmin luonnonkosmetiikkaa, valitse sitä. Edistä valinnoillasi sitä kulttuuria, joka tuntuu sinusta kestävältä.

10. Jokainen ostos, jonka teet, on ääni.

Voit antaa äänesi paremman ja reilumman, oikeudenmukaisemman, hyvinvoivemman ja kauniimman maailman puolesta. Kokeile ottaa tavaksesi ajatella asiaa aina, kun ostat jotain. Saatat yllättyä vaikutusvaltasi suuruudesta. Ääriradikaaliksi ei kannata ryhtyä mutta kun ajatuskulun sisäistää kerran, tekee mieli ostaa enää ainoastaan hyvän mielen tuotteita ja lahjoja, joissa puhuu hyvä olo, eikä pelkkä raha. Kun ostat luonnonkosmetiikkaa, teet hyvää, tuet sydämellä työtään tekeviä yrityksiä, edistät luonnon hyvinvointia ja saat rahoillesi rehellistä vastinetta.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Bonusetu
Bonusetu
5 years sitten

Kiitos näistä hyvistä näkökulmista, sain paljon ajattelemisen aihetta. Taitaakin mennä monet tuotteet vaihtoon. 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.