Yleinen

Jolielle ensimmäisenä maailmassa CosmEthicsin puhtaan kosmetiikan sertifikaatti

04.04.2017, Jolie

Hämmästyttävää kyllä, useat EU:ssa toimivat jälleenmyyjät myyvät kosmetiikkaa, jotka sisältävät lainsäädännössä kiellettyjä ainesosia. Tämä johtuu suurimmaksi osaksi siitä, että useat kosmetiikkateollisuuden valmistajat eivät ole omassa toiminnassaan onnistuneet seuraamaan EU:n ohjeistuksia kielletyistä ainesosista, eivätkä jälleenmyyjät osaa epäillä asiaa.

Asiakkailla on kuitenkin oikeus voida luottaa siihen, että valmistajat, maahantuojat ja vähittäiskauppiaat tarjoavat käyttäjille turvallisia tuotteita. Jolie on hakenut ja saanut ensimmäisenä maailmassa CosmEthicsin myöntämän Legal Compliance –sertifikaatin (100% EU CosIng Annex II Verified Products). Sertifikaatti takaa, että tuotevalikoimamme ei sisällä lainkaan EU:ssa kiellettyjä tai haitallisia ainesosia.

Sertifiointiprosessimme alkoi kevättalvella 2016, kun CosmEthics paljasti laittomien parabeenien käytön EU-alueella myytävissä kosmetiikkatuotteissa. Suomessa on myyty laajalti esimerkiksi nuorten naisten suosimaa puuteria, joka sisältää kemikaalia, jonka käyttö kosmetiikan valmistuksessa on kielletty jo vuonna 2014. Silti tuote löytyi edelleen aktiivimyynnistä. CosmEthics suoritti helmi- ja maaliskuussa 2016 pistokokeita helsinkiläisissä kaupoissa ja löysi jo melko suppealla otannalla 18 tuotetta, jotka myös sisälsivät näitä laittomia kemikaaleja. Jolie oli yksi CosmEthicsin pistokokeeseen valikoituneista yrityksistä. Jolie oli myös ainoa, joka selvisi testistä kokonaan puhtain paperein.

CosmEthicsin puhelinsovelluksen avulla myös kuluttaja pystyy tunnistamaan sisältääkö jokin kosmetiikkatuote EU:ssa kiellettyjä tai haitallisia ainesosia. Sovellus lukee tuotteen viivakoodin ja ilmoittaa, onko tuote turvallinen.

Euroopan komissio kielsi vuonna 2014 viiden parabeenin käytön kosmetiikkatuotteissa niiden haitallisuuden vuoksi. Kemikaalit ovat INCI-nimiltään: Isopropyl-, Isobutyl-, Phenyl-, Benzyl- ja Pentylparaben. CosmEthics on selvittänyt, että tästä huolimatta ainesosia löytyy myynnissä olevista tuotteista yhä eikä niiden INCI-nimiä ilmoiteta aina kuluttajille oikein. Jolien valikoima on mukana CosmEthicsin tietokannassa (uudet tuotteet päivittyvät tuotesarja kerrallaan), eikä Jolien koko valikoimasta löydy yhtäkään kiellettyä ainesosaa.

CosmEthics on 2013 perustettu yritys, joka auttaa yrityksiä tarjoamaan ja asiakkaita löytämään luotettevaa ja turvallista kosmetiikkaa. Forbes nosti CosmEthicsin vuoden 2015 merkittävimpien startup-trendien kärkeen. Yrityksen tavoite on tuoda läpinäkyvyyttä kosmetiikkatuotteiden INCI- koostumuksiin ja helpottaa ihmisten valintoja kemikaaliviidakossa.


Lisätietoja:
Katariina Rantanen
050-5462626
katariina@cosmethics.com

CosmEthics
Jääkärinkatu 5 B
00150 Helsinki
www.cosmethics.com

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.