Yellowmood

Vähän elämää nähnyttä sen olla pittää

21.01.2015, Hannamari Rahkonen

ruokailutila_yellowmood_interior_vintage_grey1

Katselin yhtenä päivänä meidän kotia vähän sillä silmällä, että mitä ollaan ostettu uutena, mitä second handina, mitä on puolestaan saatu ystäviltä tai mitä on tehty itse. Yllätyin miten vähän olemme ostaneet uutena, suurin osa tavaroistamme on käytettynä ostettua, saatua tai itsetehtyä – minusta se on jotenkin tosi kiva juttu.

DIY-kastiin kuuluu kotonamme muun muassa kuusilankkupöytä, maitosiivilälamppu, naulakko ja haapapölkky. Olemme välillä hitaita saamaan asioita valmiiksi, mutta ne ovat sitäkin tärkeämpiä sitten kun ne valmistuvat.

ruokailutila_yellowmood_interior_vintage_grey3

Koen kodin peilinä sille mitä me, sen asukkaat, olemme milloinkin. Vaikka tyyli vaihtelisi, ihmisten luoma tunnelma säilyy. Sehän se on tärkeintä. Tuntuu mukavalta antaa kodinratkaisujen suhteen itsellensä aikaa, silloin ehtii kerätä inspiraatiota ja löytää taatusti kestäviä ja pitkällä tähtäimellä miellyttäviä valintoja. En halua ostaa mitään mikä on vain kaunista – toki tavaroiden ulkonäön pitää miellyttää, mutta tavaroilla on oltava myös selkeä käyttötarkoitus ja tarve.

Kaikista pahin kauhuskenaarioni kodin suhteen koskee sitä, että joka paikka olisi täynnä turhaa krääsää. Vaikka olen alkanut tottua tietynlaiseen lämpöön ja runsauteen, pyrin silti noudattamaan ohjenuoraa vähemmän on enemmän (tämä ei koske sohvatyynyjä, nim. tyynybuumin pauloissa). Voin jopa fyysisesti paremmin, kun ympärillä ei ole liian täyttä.

ruokailutila_yellowmood_interior_vintage_grey2

Suurin osa meidän kotimme sisustusjutuista on peräisin kirpputoreilta. Ensimmäisen kuvan vihreä puulaatikko löytyi muutama vuosi sitten ja se on palvellut meidän puulaatikkonamme oikein tomerasti. Laatikko sai rullat alleen vastikään ja sen siirtely on huomattavasti mukavampaa nykyään.

(Pienenä vinkkinä kaltaisillemme rullahulluille: Ikeasta saa todella edullisia ja hyviä Bestå-rullia!)

ruokailutila_yellowmood_interior_vintage_grey4

On kuitenkin myös jotain, mitä haluan ostaa käyttämättömänä, nimittäin tekstiilit – varsinkin sellaiset, joita ei voi pestä lainkaan tai joiden peseminen on työlästä. Petivaatteet, matot ja tyynyt haluan uutena, koska ikinä ei voi tietää missä kaikkialla ne ovat olleet ennen hankkimista.

Puhtaus on kodin suhteen yksi tärkeimmistä asioista, rakastan siisteyttä ja olen maailman onnellisin siivotussa kodissa, jossa kaikilla asioilla on paikka. Onkin hieman paradoksaalista, että omaan myös taipumuksen kaaokseen, koska unohdan laittaa tavarat takaisin paikoilleen käytön jälkeen.

Silloin kun en tehnyt vielä töitä kotona, oli koti paljon helpompi pitää siistinä – nyt on kuvausrekvisiittaa, purnukkaa, kameroita, kamerajalkoja ja muuta työhöni liittyvää tavaraa sen verran, että välillä tekisi mieli rakentaa niille ihan oma huone, jonka oven saa kiinni. Loftissa ei ihan onnistu, mutta opettelen järjestelmällisemmäksi. Ehkä joku päivä vielä yllätän itseni ja kaaosta ei enää synny.

Miten teillä, tykkäättekö bongailla hieman elämää nähneitä tavaroita kotiinne vai arvostatteko enemmän uutta?

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Henna
Henna
9 years sitten

Ehdottomasti isoista huonekaluista elämää nähneet tai itse tehdyt.minäkin laskeskelin että vain sänky,sohva ja ruokapöytä ja tuolit ovat ostettuja.omat uniikit työt kunniaan!:)

Heidi
Heidi
9 years sitten

Mekin just muutettiin yksiöstä kaksioon Rovaniemen keskustaan ja voi tätä tilan määrää! Pelottaa vaan että jossain vaiheessa täälläkin on ihan liikaa kaikkea 🙂 meillä ei valitettavasti ole paljon diy-resursseja muuta kuin minun maalaustaidot mutta onneksi on Ikea ja huonekalut joita voi pyöritellä miten päin tahtoo 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.