Yellowmood

Kolme suosikkiani Zuii Satin Colour-huulipunien maailmasta + arvonta

07.11.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä Zuiin kanssa.

Tämä syksy on ollut luonnonkosmetiikan meikkiuutuuksien suhteen ilahduttavan runsas. Olen tehnyt muutamien viikkojen ajan tutustumistyötä Zuiin uutuushuulipuniin ja löytänyt niiden valikoimista muutamia luottosävyjä omaan käyttööni. Sarjan kosteuttava Sheer Stick-huulipunan esittelin teille toissapäivänä ja tänään on nestemäisten Satin Colour-huulipunien vuoro.

Olen intohimoinen INCI-listojen tutkija ja tykkään avata niitä täällä blogin puolella, koska monet raaka-aineet voisivat muuten jäädä varjoon. Koen tärkeäksi tutustua tuotteisiin paitsi käytännön toimivuuden, mutta myös sisällön suhteen. Monesti puhutaan hyvistä tuotteista vain käyttöominaisuuksien pohjalta, mutta INCI-listaa tutkimalla tuotteista löytyy monesti aivan uusia puolia, joiden avulla voi todella ymmärtää tuotteiden arvon ja ideologian.

zuii_ssatincolour_jolie_yellowmood_lipstick_hannamarirahkonen5

Satin Colour-huulipunan luvataan olevan kosteuttava ja INCI-lista puhuu luotettavasti tämän ominaisuuden puolesta, sillä raaka-aineet etenevät järjestyksessään näin: sheavoi, ruusunsiemenöljy, risiininsiemenöljy, camelinansiemenöljy, karnaubansiemenöljy, aloe veran lehtimehu, peltokorteuute, mica (kuultoa tuova mineraali), appelsiininkuoriöljy, ruusunkukkaöljy, pelargoniaöljy, palmarosaöljy sekä muutamia luonnollisia säilöntäaineita ja pigmenteistä vastaavia mineraaleja.

Ottaen huomioon näiden uusien huulituotteiden runsaat sävyvaihtoehdot, on mieletöntä, että kaikki edellä mainituista raaka-aineista ovat luomutuotettuja eikä tuotteista löydy lainkaan synteettisesti luotuja sävyjä — kaikki saadaan luonnosta.

zuii_ssatincolour_jolie_yellowmood_lipstick_hannamarirahkonen

Täysin vedetön koostumus tekee huulipunasta todella kosteuttavan sekä samettisen ja huulipuna näyttää hyvältä kuivemmillakin huulilla, toisin kuin tavalliset huulipunat, jotka tuovat armottomasti pienimmätkin virheet esiin. Satin Colouria voi levittää ohuen kerroksen, jolloin lopputulos on yhtä aikaa sekä peittävä että luonnollinen. Paksummalla kerroksella saa tuotua mukavasti runsautta ja sillä on myös helppo korostaa omien huulien muotoja.

Ylhäällä olevassa kuvassa huulillani on hedelmäisen korallinen Summer, alhaalla vasemmalla vaaleanpunaiseen taittava nudesävy Perfume ja oikealla helmiäiskuparinen Lux. Kuvista näkee hyvin tuotteen peittävyyden ja toisin kuin voisi luulla, Satin Colour ei jää pyörimään huulille tahmeana kuten huulikiilto, vaan se kuivahtaa huulille hyvin kevyesti. Koostumus muistuttaa enemmän nestemäistä huulirasvaa kuin huulikiiltoa, mutta sillä erolla että Satin Colour on sata kertaa kestävämpi.

Nestemäinen huulipuna on pysynyt huulilla hyvin useitakin tunteja, tietysti syömisen ja juomisen jälkeen huulipunaa on saanut lisätä. Eniten minua ilahduttaa kuitenkin se, että nestemäisestä koostumuksestaan ja voimakkaista pigmenteistä huolimatta tuote ei ole missään vaiheessa levinnyt huulten uriin ja tehnyt huulista suttuisen näköisiä. Huulipuna liukuu levitysvaiheessa sen verran hyvin, että suosittelen peiliä kaveriksi, jotta lopputuloksesta saa tarkan — sen jälkeen ei tarvitsekaan huolehtia enää muusta kuin hymyilemisestä.

Nestemäinen, hoitava, erittäin runsaspigmenttinen, helposti levitettävä, kestävä ja makean ruusun tuoksuinen. Nämä ilmaisut kuvastavat mielestäni parhaiten Satin Colour-huulipunan syvintä olemusta.

zuii_ssatincolour_jolie_yellowmood_lipstick_hannamarirahkonen4

Uutuuksien sumassa on ihanaa saada jakaa tätä väriterapiaa myös teille arvonnan muodossa. Nyt yhdellä teistä on mahdollisuus voittaa itselleen omavalintaiset sävyt aikaisemmin esittelemästäni Sheer Stick-huulipunasta sekä tästä nestemäisestä Satin Colour-huulipunasta. Vaihtoehdot eivät lopu heti kesken, sillä Sheer Stickiä saa 18 sävyssä ja Satin Colouria 13 eri sävyssä.

Osallistut arvontaan kertomalla yhden tai useamman keinon miten selviät kaamoksesta. Vastausaikaa on 14.11.2014 klo 00.00 saakka. Jään odottelemaan vinkkejänne kaamoksenkaatoon, ne ovat nyt enemmän kuin tarpeen!

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
113 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Siinatar
Siinatar
9 years sitten

Liikunta =), siitä ainakin itse saan hirveästi energiaa.

Elina
Elina
9 years sitten

Ulkoilu! Erityisesti lasten kanssa, jotka osaavat iloita erilaisista vuodenajoista. Myös jooga parantaa oloa 🙂

Sarita
Sarita
9 years sitten

Kaamoksen kesyttäjät: Tyytyväisyys, ystävät, D-vitamiini ja luomupunaviini. <3 😉

Junie
Junie
9 years sitten

Kaamosmasikseen auttaa hyvin esim. liikunta, terveellinen ruoka (mm. vihersmoothie tai raakasuklaa) ja riittävä uni. Ja tottakai myös väriterapia: ihanan värinen huulipuna tai kynsilakka – miksei myös iloisen värinen kukkakimppu olohuoneen tai keittiön pöydällä. 🙂

Henkku
Henkku
9 years sitten

Kaamosta vastaan : Sauna,suklaa, seura ja villasukat <3

JLH
JLH
9 years sitten

Luonto, ystävät ja kupillinen kuumaa yrttiteetä. Ja tämä blogi =)

Anna-Kaisa
Anna-Kaisa
9 years sitten

Kaamos selätetään liikunnan ja muun mukavan touhuamisen avulla. Hyvänä apuna touhussa toimii monipuolinen ruokavalio, joka on terveellinen mutta ei liian tiukka.

Piasi
Piasi
9 years sitten

Ulkoilu ja lepo

Hanna GoingToRain
Hanna GoingToRain
9 years sitten

Kaamosajasta selviäminen on itselläni iän myötä ruvennut muuttumaan entistä vaikeammaksi, joten selviytymiskeinojen etsintä on täälläkin meneillään. Riittävästi unta ja lepoa ja vapaa-ajalle kivaa tekemistä, niillä pääsee jo aika pitkälle. Myös halaukset auttaa! Aamuja helpottaa se, että on riittävästi aikaa – vaikka se harmillisesti tarkoittaakin sitä, että joutuu heräämään aikaisin. 😛

Laura
Laura
9 years sitten

Olen huomannut, että vastaukseni ja selviytymiskeinoni elämän yleensä, ja kaamoksen tuomiin haasteisiin on aina sama: jooga!

Memuli
Memuli
9 years sitten

Lapin tyttönä en ole oikeastaan koskaan ajatellut tai kokenut kaamosta niin, että siitä pitäisi jotenkin selvitä. Talven lapsena olen aina nauttinut lumesta, kovista pakkasista ja tähtitaivaasta. Etelään muutettuani talvet ovat olleet kieltämättä aika pimeitä ja luntakin on ollut kovin ikävä. Vaan vieläkään en koe kaamosta viholliseksi. Ehkä minun keinoni ovat sitten arjen pienten ilojen oivaltaminen ja hetkeen tarttuminen. Tiedä häntä.

Maria
Maria
9 years sitten

Glögi, takkatuli ja kynttilät, villaiset asiat. Sauna ja kotispa. Hyvä ravinteikas ruoka ja riittävä uni. Koira <3

Jenni
Jenni
9 years sitten

Hmm, tämä voi kuullostaa hassulta vinkiltä, jos itse kokee kaamoksen asiana jota vastaan pitää jotenkin taistella. Mutta, minä siis keskityn nauttimaan kaamoksesta. Ihanaa, kun on lunta ja pimeällä näkee tähtitaivaan etelässäkin. Menen välillä illalla metsään pimeyskävelylle. Se todella rauhoittaa. Loskaa en toki rakasta, mutta sekin kuuluu luontoon eikä sille kannata antaa liikaa huomiota 🙂 Ja pohjoisessa se kaamos vasta upea onkin. Värit ovat niin mielettömät.

sanna.wang
sanna.wang
9 years sitten

Rakkaiden kanssa puuhastelu, hyvä ruoka punainen huulipuna/kynsilakka!

Susanna
Susanna
9 years sitten

Tupla-annos D-vitamiinia sitruunavedellä nautittuna aamuisin.

Paukku
Paukku
9 years sitten

Kirkasvalo, D-vitamiini, magnesium, sinkki, sitruunavesi, juotava savi, unta kaaliin tavallista enemmän. Ulkoliikunta, kynttilät, teet, tunnelmointi… 🙂 Ja raakasuklaa, ehdottomasti!

Tiia
Tiia
9 years sitten

Kaamoksen kaataa reilut annokset Ubiqinonia ja D-vitamiinia. Kaamoksesta nauttimaan auttaa oma rakas,ystävät, villasukat, kynttilät, punaviini, hyvä ruoka ja suklaa 🙂

Kaisa
Kaisa
9 years sitten

Numero ykkösenä ehdottomasti piristävät viherprtelöt, niiden voimaa ei voita mikään. Lisäksi ulkoilu ja perheen ja ystävien kanssa iloinen oleilu. Ylipäänsä positiivinen asenne autaa kaikessa 🙂

joanna
joanna
9 years sitten

Takkatuli, kuppi teetä, hyvä kirja, kynttilöitä, kissa ja koira. Ei voi muuta kuin nauttia kaamoksesta!

Karoliina
Karoliina
9 years sitten

Kynttilöitä ja joulua ajattelemalla

Leonor
Leonor
9 years sitten

Kaamoksen paras lohtu on sauna ja kaikki siihen sisällytettävät kauneudenhoitorituaalit!

Hanna
Hanna
9 years sitten

Kaamoksesta selvitäkseni laitan aamulla herättämään kirkasvalolampun ja nukun myös ilman verhoja, koska asun maalla. Lenkkeilen vaikka kieltämättä aina ei lähtö ole helppoa. Yritän nukkua riittävästi ja syödä terveellisesti. Otan D-vitamiinilisän purkista. Hakeudun ihmisten pariin, koska sillä on piristävä vaikutus. Tänäänkin soitin taas pitkästä aikaa lapsuudenystävälleni ja se kyllä piristi tätä kaamosta taas hetken jos toisenkin. 🙂

Henna
Henna
9 years sitten

Kuntosali,samoilu luonnossa ja ratsastus!Lasten kanssa touhuaminen sekä cupcakesien leipominen vie varmasti kaamosta vähän edes pois!:)

Heidi
Heidi
9 years sitten

Liikunta, omalla kohdallani lenkkeily ja astangajooga. Vitamiinit ja pieni armollisuus omaa jaksamista kohtaan. 😉

Anna K.
Anna K.
9 years sitten

Oi miten ihana arvonta! Zuiin huulituotteita on pitkään jo pitänyt kokeillakin. (Luomiväripaletitkin näyttää kaikki niin ihanilta että huh, rakastan paletteja!) Mun vinkkini kaamokseen on raitis ulkoilma. Vaikka onkin harmaata ja loskaa ym, niin raitis ilma piristää ja luonnosta voi silti löytää kaikkea kaunista, kuten maahan pudonneita pihlajanmarjoja. Mutta jos viihtyy enemmän sisällä, niin askartelu piristää! Siinä näkee oman kädenjäljen välittömästi. 🙂

maria
maria
9 years sitten

Kaamosaika on mielestäni ihaninta koko vuodessa! Saa töiden jälkeen luvan kanssa loikoilla illat äänikirjojen ja neulomisen parissa, ja kylmästä selviää villalla ja kerrospukeutumisella, mielialaa kohottavat luonnolliset tuoksut ja kynttilät. Rakastan myös sysksyn kurpitsoita ja hapattamista joka tuo elinvoimaista ravintoa talveen

Päivi
Päivi
9 years sitten

Kaamosaika menee mukavammin, kun silloin tällöin lähitulevaisuudessa on jotain kivaa odotettavaa: pikkureissuja, juhlia, itsenäisyyspäivää, joulua, uuttaa vuotta, kaikkea sellaista!

kikke
kikke
9 years sitten

vähintään 8 tunnin yö unet ja purkista d -vitamiinia,se on auttanut ainakin minua.

Seija-Sofia
Seija-Sofia
9 years sitten

Nukkuminen

Susanne
Susanne
9 years sitten

Positiiviset ajatukset ja hyvä asenne. Niin, ja vitamiinit, villasukat ja värit.

Mari Vee
Mari Vee
9 years sitten

Kynttilät, villasukat ja lämpimään käpertyminen sekä itsensä hemmottelu laadukkailla herkuilla. Lisäksi kotispa ja mahdollusesti tunnelmallinen sauna ja ihan vaan rentoutuminen ja pysähtyminen. Pimeydestä nauttiminen siten, että ihailee valjen ja varjojen tuomaa tunnelmaa.

Cherrycloud
Cherrycloud
9 years sitten

Kaamoksesta selviytymisessä helpottaa oikea asenne, Jos yrittää ajatella miten mukavaa on, kun voi sytytellä kynttilöitä ja tunnelmavalaistusta, juoda kuumia juomia ja löhöillä sohvalla viltin alla, niin saattaa huomata, että se onkin oikein mukavaa 🙂

-anneli
-anneli
9 years sitten

Pidän vuodenaikojen vaihtelusta, joten ei sen kummempaa reseptiä kaamokseen, D-vitamiinia kyllä käytän talvisin.

Laura
Laura
9 years sitten

Kaamoksesta selviää kun pysyy pimeydestä huolimatta aktiivisena. Itse en synkeyttä huomakaan silloin kun liikun useana päivänä viikossa ja suunnittelen vaikka joulua tai tulevan kevään tekemisiä 🙂

sikkuralla
sikkuralla
9 years sitten

Muistamalla syödä monipuolisesti ja terveellisesti. D-vitamiinia ei saa unohtaa 🙂

Katja
Katja
9 years sitten

Riittävästä unesta ja mahdollisimman ravinnetiheästä ruoasta huolehtiminen, ne ovat minun kulmakiviäni kaamoksen selättämiseksi. Muitakin on, mutta koen näiden olevan ne peruspilarit, joita ilman muutkaan konstit (kirkasvalo, ulkoilu, itsensä hemmottelu kynttilöillä, luonnonkosmetiikalla ja kirjoilla) eivät toimi samalla tavoin 🙂

NennaMm
NennaMm
9 years sitten

Liikunta, kaakao ja tummasuklaa vievät yli kaamosajan 🙂

Eelu
Eelu
9 years sitten

Perhe, kirkasvalolamppu ja terveellinen ruokavalio ❤️

Laura H.M
Laura H.M
9 years sitten

Kun väsyttää, lepään kynttilän valossa. Kun tuntuu vetelältä, lähden ulos reippaalle lenkille. Aamun aloitan ruusujuuri-kapseleilla, mate-haudukkeella ja ginseng-marja- kaurapuurolla, jotka nautin kirkasvalolampun ääressä.

Alva
Alva
9 years sitten

En tiedä selättääkö kaamosta mikään, mutta nyt kolmatta talvea Lapissa aloittelevana seuraavat keinot tuntuu ainakin auttavan: – riittävä uni – D-vitamiini – ulkoilu aina kun on siihen sopiva keli (eli lähinnä silloin kun ei käy jäätävä viima) – mielitekojen noudattaminen mitä tulee ruokaan ja juomaan (erityisesti punaviini, suklaa, kuumat juomat ja pasta on talvisuosikkeja) – hyvä seura! – kynttilät – kirjat, leffat ja sarjat Ylipäätään kaiken sen salliminen itselle mistä tulee hyvä fiilis auttaa jaksamaan 🙂

Tiina
Tiina
9 years sitten

Kuuma kaakao, villasukat ja hyvä elokuva takktulen äärellä, oman kullan kainalossa 🙂 sauna tepsii myös aina!

Anni Minerva
Anni Minerva
9 years sitten

En unohda liikunnan merkitystä synkimmälläkään räntäkelillä saati paukkupakkasilla. Liikunta piristää minua AINA. Lisäksi kynttilöiden polttaminen kasvaa sitä mukaa kun päivät lyhenevät.

Anze
Anze
9 years sitten

Oman hevosen pehmeä turpa vasten poskea pimeässä tähtitaivaan alla<3 Tunne,kun lumi narskuu jalkojen alla.Koiran ilo ensilumesta:)Pienet hetket,arjen pienet kauniit asiat.Taito nähdä jokaisessa päivässä yksi iloa tuova asia:) Nauttikaa luonnon kauneudesta;Kaartuvat puut tykkylumesta,ketun jäljet ensihangessa. Kaamoksen pimeys,kynttilänvalo auttaa-villasukat,suklaa ja oma rakas!

Jasmin
Jasmin
9 years sitten

Lämmin kaakao, rakkaat ihmiset, raikas ja pirteä meikki sekä hyvä ruoka:) Niillä jos millä selättää lievän kaamosmasennuksen, tietenkin liikuntaa unohtamatta.

minna
minna
9 years sitten

Lappilaisena pitkään kaamokseen on tottunut.ei vaikeuta elämää.aina se joskus loppuu ja seuraava auringonpilkahdus tuntuu erityisen mahtavalta.

Siri
Siri
9 years sitten

Synkät aamut saavat auringonpaistetta kirkasvalolampusta ja itsetehdystä smoothiesta, jossa on kesän maut marjojen muodossa. Kannattaa myös muistaa tuoksujen piristävä voima ja suihkauttaa sitrusdödöä kainaloon!

E_lina
E_lina
9 years sitten

Kaamosmasennukseen toimii parhaiten urheilu, villasukat ja kynttilämeri. Erityisesti hotjooga hellii vilukissaa, kun ulkona sataa taivaan täydeltä vettä tai lunta.

Paula
Paula
9 years sitten

Paljon päikkäreitä!! Nelivuotiaan pojan kanssa majassa nukutut päikkärit mukaan laskien 😉 koiran kanssa lenkkeilyt ja oman rakkaan kainalossa istutut hetket sohvalla lempisarjoja katsellessa.. läheiset ihmiset, joiden kanssa voi myös “valittaa” kylmyydestä yms talveen liittyvästä, auttavat läpi harmauden. 😀

NinaS
NinaS
9 years sitten

Terveellinen ja värikäs ruokavalio, vitamiinit, liikunta ja riittävät yö unet vievät jo pitkälle . Kirkasvalolamppu olisi myös hyvä 🙂 pieni hemmottelu ei myöskään tee pahaa.

Maikki
Maikki
9 years sitten

Liikunta, d-vitamiini, sauna ja oma aika.

Irene
Irene
9 years sitten

Minulla syksyn kaamoksesta selviytymiseen auttaa sopiva (hyvä) ravinto ja ulkoilu.

Miila
Miila
9 years sitten

Kirkasvalolamppu, takka ja kynttilät, valkoinen tee aamuisin ja rauhoittava yrttitee iltaisin, liikunta sekä tasapainoinen ruokavalio. Yritän myös ajoittaa kaamosaikaan erilaiset ilonpilkahdukset, esim. järjestän juhlat ystäville, lähden risteilylle tai muutoin pariksi päiväksi tuulettumaan ja/tai varaan jonkin hemmotteluhoidon.

Turnipsi
Turnipsi
9 years sitten

Iloisen väriset villasukat ja kuuma mukillinen jotain juuri sillä hetkellä fiiliksiin sopivaa teelaatua tai vaikkapa mahtavan maukasta chilikaakaota tekevät melkeinpä taikoja! 🙂

papayana
papayana
9 years sitten

Pitkät yöunet ja kirkasvalokuulokkeet! 🙂

MerjaK
MerjaK
9 years sitten

Kirkasvalolamppu aamukahvipöytään, ulkoilu valaoisaan aikaan, jos onnistuu, inkivääritee hunajalla, ystävän kanssa vesijuoksu lauantaiaamuisin 8avantouinti olisi varmaan tehokkaampaa).

Anu
Anu
9 years sitten

Riittävä uni ja mukavat asiat.

Anastasia
Anastasia
9 years sitten

D-vitamiinia 100 mg / joka päivä

Jonsku
Jonsku
9 years sitten

Ulkoliikunta ja hyvä ruoka

Johanna
Johanna
9 years sitten

Kaikki oleellinen varmaankin jo mainittu, mutta itselle kyllä tärkeitä ovat terveellinen ruoka ja juoma, kynttilät, hyvät kirjat ja ystävät, ulkoilu ja villasukissa köllöttely.

Iina
Iina
9 years sitten

Piristystä kaamokseen saa vaikka kupillisesta vihreää teetä aamulla, marjasmoothiesta, kunnon salitreenistä, ulkoilusta tai pirtsakasta huulipunasta. Toisaalta pimeään aikaan on hyvä antaa itselle lupa ottaa rennosti ja katsella leffoja tai lueskella hyvää kirjaa.

Neitolintu
Neitolintu
9 years sitten

Hyvää lukemista, kynttilöitä, ulkoilu, hiljaisuus, mietiskely, rauhoittuminen ylipäätään, antaa itselleen luvan “talvehtia”, asennoituminen:”ilman kaamosta ei myöskään kevään pitenevät päivät ja valo tuntuisi niin ihanilta joka vuosi”, eläminen tässä ja nyt, hyväksyä tämä vuodenaika.

pea
pea
9 years sitten

Kaamos kaatuu kuuman teen, luonnossa liikkumisen ja väriterapian voimin. Pois pelkkiin mustan ja harmaan sävyihin kietoutuminen ja kirkkaita, iloisia värejä tilalle. Hyvät ystävät varsinkin yhdistettynä punaviiniterapiaan toimii myös 🙂

Hanna
Hanna
9 years sitten

Tanssitunti! Mitä trooppisempi tai edes hikisempi, sen parempi. Myös kotona, muiden katseilta piilossa, jorailu toimii.

maiai
maiai
9 years sitten

Hymyily, jooga ja herkkuja kahvin kanssa 😉

Miia
Miia
9 years sitten

Omia selviytymiskeinoja ovat riittävä uni, D-vitamiinilisä ja ulkoilu. Sallin itselleni myös laiskottelua hyvän kirjan ja suklaan kera.

Sofia
Sofia
9 years sitten

Meditointi, liikunta, lämpimät juomat ja punaviini, hyvät kirjat ja elokuvat, aika läheisten kanssa.

Esmi
Esmi
9 years sitten

Kaamokseen auttaa vain oikea asenne. Hyväksyy sen, että ulkona on pimeää, ja nauttii niistä asioista, jotka tuovat valoa ja iloa: ystävät, liikunta, hyvä ruoka ja kynttilät. Mikä sen ihanampaa, kun saa hyvällä omalla tunnolla vetää villasukat jalkaan ja käpertyä viltin alle tee-/kaakaokupillisen ja hyvän kirjan kera.

Hottentotti
Hottentotti
9 years sitten

Liikunta ja ulkoilu. Pimeydestä pitää yrittää myös nauttia, kynttilöitä ja hyvä kirja tai lehti sohvan nurkassa nautittuna 🙂

n
n
9 years sitten

Kyllä se on loma. Jos ei töistä sellaista voi ottaa, niin edes viikonlopun, päivän, iltapäivän tai tunnin mittainen. Jonka aikana menee eri paikkaan, tekee jotain arjessa epätyypillistä. Käy uudessa kahvilassa, kävelee edes eri reittiä, rikkoo rutiinin.

Heini
Heini
9 years sitten

Hyvä kysymys. Säännöllisesti ihmisten ilmoille ystäviä tapaamaan yms sosialisointi. Karvaiset kaverit. Lämpöiset ja värikkäät vaatteet. Varsinkin näin vegaanille erilaiset ravintolisät. Tee, viherjauhe, villasukat, astangajooga, happihyppelyt ja sauna ♥ Ja vielä lopuksi sen asian hyväksyminen että kesän jälkeen kaamosen tulo masentaa aikansa..

HeidiS
HeidiS
9 years sitten

Kaamoksesta selviää liikunnan avulla ja saunomalla joka ilta. Ja se ajatus että joulukuussa päivä alkaa jo pitenemään hitaasti mutta varmasti

siru
siru
9 years sitten

Kynttilöillä (kynttilät, glögiä, takkatuli ja hyvä kirja <3), hedelmillä, urheilulla. Yritän myös ehtiä valoisan aikaan ulos aina kun on kaunis ilma.

RipRap
RipRap
9 years sitten

Mulla on kaamokseen vain kaksi simppeliä konstia; valo ja vitamiinit. Yritän olla päivänvalon aikaan mahdollisimman paljon ulkona ja sisällä en oleile hämärissä huoneissa, vaan sytytän suosiolla valot. Talvisin lisää myös ruokavalion tueksi lisäravinteet. Jostain syystä myös juotava savi piristää, mutta en osaa sanoa miksi… ihana arvonta!

Melina
Melina
9 years sitten

Iloiset hetket ystävien ja perheen kanssa. Kalaoljy d-vitamiini tabletit ja kahavia nassuun ni ei masenna.:)

rrida
rrida
9 years sitten

Omia keinojani ovat riittävä uni, liikunta, kirkasvalolampun käyttö, kahvi ja suklaa. 🙂

Annette
Annette
9 years sitten

Itsensä hemmottelu, eli liikunta, jalkakylvyt, eteerisen öljyjen käyttö, saunaillat… Kaikki lepäily siis!

Jolana
Jolana
9 years sitten

Ystävät, liikunta, blogit, uni ja hyvä asenne 🙂

Miia
Miia
9 years sitten

Talven pimeyttä on helpompi kestää kun ajattelee sen olevan suuri, syliinsä sulkeva ja turvallinen peitto. Pimeässä saa levätä. Myös meditaatio keventää negatiivisten ajatusten taakkaa. Aamusivujen kirjoittamiseen Julia Cameronin tapaan voi vuodattaa kaamostuskaa. Ulkoilu valoisaan aikaan tai 10 000 luxin kirkasvalolamppu auttavat fyysisesti. Myös raskas painoharjoittelu sekä takuulla iloiseksi saava parisalsa auttavat nuupahtaneeseen mielialaan. Kodin laittaminen lämpöiseksi ja ilahduttavaksi esimerkiksi ripustamalla valosarjan huoneen seinille voi auttaa. Villapeiton alle on talvella ihana kömpiä nukkumaan. Vielä kun saa kissan kainaloon, niin nukahtaa makoisasti. Vapaaehtoistyö antaa perspektiiviä. Esimerkiksi vankilassa vierailu auttaa arvostamaan omaa vapauttaan ja mahdollisuuksiaan. Jokainen päivä on lahja, kaamoksenkin aikaan!

Raija
Raija
9 years sitten

Aamuisin nautin kirkasvalolampusta ja iltaisin kynttilänvalosta. Lisäksi sopivasti liikuntaa ulkona säästä riippumatta.

Niina
Niina
9 years sitten

Pahimpaan kaamosaikaan ei auta muu kuin matkalaukkujen pakkaaminen. Viikko auringon alla tekee ihmeitä väsymykselle. 🙂

Hennah
Hennah
9 years sitten

Aamulla omatekoinen tuorepuristettu appelsiinimehu, joukkoon inkivääriä raasteena ja johan herää 🙂 Työpäivän jälkeen kevyt lenkki tai harrastus ja illalla hyvää, terveellistä ruokaa riittävästi. Herkuttelut yhtenä päivänä viikossa, toimii täällä. Huomaa, että nukuttaa enemmän mutta yritän kuitenkin heräillä samoja aikoja joka päivä ja vapaapäivinä sitten hieman pidemmät unet. Iltaisin lepäilyä ja oleilua sekä tietenkin kerran kaksi viikossa kauneusjuttuja kotikylpylässä <3 Pirtsakkaa maanantai päivää sulle!

Teija
Teija
9 years sitten

Ai miten hyviä ideoita tänne on jo kirjoteltu… mulla tän syksyn oppina on yin jooga ja rankkaa treeniä vähemmän, enemmän kotona oloa, paljon teetä ja raakaherkkuja..niillä oon nyt pysynyt hyvillä fiiliksillä vaikken oo syksy ihminen ollenkaan!

Saara
Saara
9 years sitten

raakasuklaa, liikunta, kynttilät, ystävien naurunrematus <3

Marita
Marita
9 years sitten

Kaamoksen aikaan päivänvalon vähyys ja pimeys tuntuvat pahemmilta, kun katsoo katsoo ulos kirkkaasti valaistun huoneen ikkunasta. Itselläni parhaiten toimii ulos lähteminen edes pienelle lenkille ja huomion siirtäminen ympäristöön. Yritän aina etsiä tutuiltakin reiteiltä jotain uutta ja keskittyä huomaamaan siinä hetkessä olevat asiat. Yksi tämän syksyn sykähdyttävimpiä hetkiä olikin nähdä valkoisten joutsenten lentävän pimeällä tummansinisen taivaan halki. Piristävää on myös pirteän väristen vaatteiden ja asusteiden käyttö.

Lurjus
Lurjus
9 years sitten

Rakkauden varassa mennään. Glögiä, hyvää musaa ja kevät jo mielessä!

Mimminen
Mimminen
9 years sitten

Nukkumaan ajoissa, halauksia, vitamiineja ja vedenjuontia nyt aluksi.

Minna
Minna
9 years sitten

Minä piristän pimeää vuodenaikaa kynttilöillä, tuoksuilla, teellä, liikunnalla ja ystäviä tapaamalla. Myös kirkasvalolamppu on säännöllisen epäsäännöllisesti käytössä. Tsemppiä kaikille talveen!

Maaria
Maaria
9 years sitten

Liikunta, terveellinen ruoka ja vitamiineja naamaan 🙂

Katri
Katri
9 years sitten

Täällä myös ollaan jouduttu tosissaan miettimään temppuja kaamoksen kestämiseen 🙂 Kynttilöiden sytyttäminen ja sen myötä hämärästä ja pimeästä nauttiminen auttaa hippusen. Pikkujoulujen suunnitteleminen tai ihan minkä tahansa illanistujaisten kalenteriin mahduttaminen on ehdoton piriste. Mutta ehkä parasta silti on kun villakoirat, törkyläjät sun muut likaiset ikkunat eivät näy 😀

Inksu
Inksu
9 years sitten

Lento jonnekin, missä taivas hehkuu sinisenä ja aurinko nauraa taivaalla! 😉

otman
otman
9 years sitten

uimalla ja saunomalla siitä pääsee 🙂 ; kaamosväsystä 🙂

Noora
Noora
9 years sitten

Itselleni parhaat keinot ovat liikunta, hyvä ruoka (myös herkut kääk!), rakkaat ihmiset, neulominen, villasukat ja pikkuhiljaa lähestyvä joulumieli 8)

Maria
Maria
9 years sitten

Kaamokseen happea, happea, happea, rakkautta ja itsensä hellimistä; mitä rakastaakin.

Siiri
Siiri
9 years sitten

Kaamos voitetaan aurinkoisen ohjaajan jumppatunnilla hikoilemalla! Mieli ja kroppa kiittää 🙂

Kiia
Kiia
9 years sitten

Ulkoilu, varsinkin metsässä saa aina hyvälle mielelle.. Ajatukset kirkastuu ja ihana hiljaisuus on välillä tervetullutta 🙂 Tykkään myös lukea paljon kirjoja kaamosaikana, pääsee ehkä vähän irtautumaankin todellisuudesta 😉

Tuuli
Tuuli
9 years sitten

Itse selviän kaamoksesta hyvien ravinteiden avulla (yksi näistä on esimerkiksi d-vitamiini). Myös hyvä ja terveellinen ruoka, sekä liikunta piristää mieltä ja kroppaa. Jos vaan makaa sohvanpohjalla niin vähemmästäkin masentaa… Iltaisin on mukava sytyttää kynttilöitä tuomaan tunnelmaa ja valoa. Positiivisten ihmisten seura on myös todella oiva tapa pitää syysmasennus loitolla! 🙂 Nämä kaikki taisikin olla jo monesti sanottukkin… 😉 Mutta tärkein on ehkä se, että osaa olla kiitollinen, eikä keskity negatiivisiin asioihin. 🙂

tiiti66
tiiti66
9 years sitten

Riittävä uni ja paljon kalenteriin tekemistä; kulttuuria, kavereita, matkoja….

Santsu
Santsu
9 years sitten

Koitan katsoa päivittäin maailmaa miltä se sillä hetkellä näyttää, jokaisesta vuoden ajasta löytää kauniita asioita esimerkiksi sinunkin ihailemat kuuran peittämät kasvit, puut jopa talojen seinät kimaltaa kauniisti. Tuoreet leikkokukat ainakin kerran viikossa tuo hyvää mieltä talvella. Lintujen puuhastelut pakkaspäivinä ikkunasta… Jos on hitusen aurinkoa niin ulos nauttimaan heti :)!

R
R
9 years sitten

Kaamoksen aikana parasta on neulominen, lueskelu ja rauhallinen, tunnelmallinen musiikki. Lämmin tee tai kahvi. Halaukset, jos sellaisiin on mahdollisuus. Ulkoilu, mutta vain silloin kun ei ole liukas ja märkä loskakeli. Tai no ehkä joskus silloinkin, silloin parasta on sisään tulo. 😉 Niin, saunominen on tietysti ihanaa kaamoksen(kin) aikana.

kielopioni
kielopioni
9 years sitten

Hyvää musiikkia, herkullista ruokaa ja hetkessä elämistä!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.