Reseptit

Epäaamuihmisten supertuorepuuro

23.10.2014, Hannamari Rahkonen

Aikaiset aamut, nuo katalat lurkit.

Maailma on aamuvirkkujen vallassa ja lienee sanomattakin selvää, etten kuulu tuohon joukkoon. Yksi asia, jota arvostan yli kaiken tässä yrittäjyydessäni liittyy siihen, että aikatauluni suunnittelu on täysin omissa hyppysissäni — saan luvan kanssa sopia päivän ensimmäiset menot itse, joka tarkoittaa sitä että olen liikkeellä vain äärimmäisissä tapauksissa ennen kello yhtätoista. Aikuisuuden hienouksia, joista lapsena pystyi vain unelmoimaan.

tuorepuuro_yellowmood_raakaruoka_raakasuklaa1

Aihe pomppasi mieleeni, sillä jutustelin puolen päivän jälkeen hetkisen ystäväni kanssa, joka oli kiirehtimässä päivän ensimmäiselle aterialleen — arvaattekin jo, hänkään ei ole aamuihmisiä. Tunsin niin syvää sielunsiskoutta ymmärtäessäni, että meitä on muitakin. Me hitaiden aamujen tyypit emme kuulu mihinkään mediaseksikkääseen ryhmään, koska ympäröivä ylisuorittajiemme maa on antanut meille laiskan leiman. Se on höpönlöppöä ja hevonkukkua, sillä ainakin itse saan työtehoni nostettua maksimaalisiin potensseihin nimenomaan hitaiden ja rauhallisten aamurutiinieni ansiosta.

Hitaiden aamujen sielunsiskot ja veljet, nouskaamme barrikadeille. Mikäli olet pakotettu mielellesi epäsopiviin aamun aikaisiin rytmeihin, helpota vuorokauden heikoimpia tuntejasi edellisillalla valmistetulla tuorepuurolla, jonka voit napata matkaan suitsaitsukkelaan — uskallan kokemuksiini vedoten veikata, että me todelliset epäaamuihmiset emme jaksa aamuisin kuin välttämättömyydet ja siihen ei todellakaan kuulu aamupalan väkertäminen.

tuorepuuro_yellowmood_raakaruoka_raakasuklaa2

Raakasuklaa-tuorepuuro kahdelle (gluteeniton, maidoton)

400 ml kookosmaitoa

2 dl hirssihiutaleita

1/2 dl raakakaakaojauhetta

4 rkl chia-siemeniä

2 rkl pastöroimatonta juoksevaa hunajaa tai 10 tippaa steviaa

1/2 tl aitoa vaniljaa (esim. Ojio)

Sekoita kuivat ainekset keskenään, lisää kookosmaito sekä hunaja. Anna seistä 15 minuuttia välillä sekoittaen ja pakkaa valmiiksi eväsrasiaan aamua varten.

Punaherukkahilloke

1,5 dl sulaneita punaherukoita

1-2 rkl juoksevaa hunajaa

2 rkl chia-siemeniä

Murskaa punaherukat suurpiirteisesti haarukalla, sekoita juokseva hunaja sekä chia-siemenet marjojen sekaan ja anna hyytelöityä viisi minuuttia. Lisää raakasuklaatuorepuuron päälle.

tuorepuuro_yellowmood_raakaruoka_raakasuklaa3

Ei turhaa säätämistä, puhetta tai vaivaa — purkkipuuro laukkuun mukaan ja menoksi. Kyllä se päivä siitä taas urkenee.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
6 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Taina/ MoveMe
Taina/ MoveMe
9 years sitten

Moikka! Näitä vinkkejä todellakin tarvitaan, koska vaikkei aamuihminen olisikaan niin vaihtelu virkistää. Itse vetelen nykyään chia-kauramaitojuoma (appelsiini-mango) puuroa ja lisään siihen pähkinä-rusinaseosta protskun lähteeksi. Tuo puuro näyttää suhteellisen “tavalliselta” siihen omaan versiooni verrattuna. Mies kuvaili puuroa viimeksi keltaiseksi rääksi jossa on nutipäitä… Mutta se ON HYVÄÄ! 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Vaihtelu on välttämätöntä, aika nopeasti sitä kyllästyy niihin hyväksi havattuihinkin resepteihin, jos liian usein tekee peräkkäin. Itse tykkään yksinkertaisista mauista, joten säästin hifistelyt toiselle kerralle 🙂

Jutta Ruonansuu
Jutta Ruonansuu
9 years sitten

Voinkin jo aloittaa virallisen lempituotegallupin – tulkaahan siskot mukaan heti kun ehditte testailemaan tuotteita ja sävyjä! Ripsivärin ohella uskon, että tulette rakastamaan erityisesti Charmed-luomiväriä: se on kulkenut omassa meikkipussissani luottotuotteena jo niin kauan, että saan muutaman viikon kuluttua vaihtaa uuden refillin. Täydellinen arkisävy, kuten Zuiin Chestnutkin (jota myös ilolla käytän), mutta aavistuksen tummempi ja himmeämpi. Highlighter on kuitenkin ehkä itselleni se taianomaisin meikkituote, jonka ottaisin, jos pitäisi valita vain yksi. (Koettaisin kuitenkin neuvotella ripsarin sisällyttämisestä diiliin. Aina kannattaa yrittää.) Kun eleganssi, ekologisuus ja eettisyys kohtaavat samassa paketissa, tekee mieli tuulettaa. Se on mahdollista, rakkaudella ja intohimolla. Ei vielä ihan niin… Lue lisää..

Jenni
Jenni
9 years sitten

Jes, kivaa kun näitä saa nyt Suomesta. Ja hinnatkin samaa luokkaa kuin ulkomailla. Sitten vielä Iliaa, niin vähenee tilaukset ulkomailta… 🙂

SanskuLevis
SanskuLevis
9 years sitten

Ihanan kuuloinen ohje! Tätä täytyy testata. Joudun heräämään aamuisin viimeistään klo 5:45 eikä silloin ole mielessä aamiaisen tekeminen. Silloin tällöin teen kaurajuomaan, appelsiini-mango, chian kera naminami-aamiaisen.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Aikainen herätys, huh! Tämä on myös loistava take away -aamiainen 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.