Flourish

Mindfulness – hands on

24.10.2014, Outi Rinne

Mindfulness on päivän sana stressinhallinnan ja onnellisuuden saralla. Mindfulnessin yhteyksistä yleiseen hyvinvointiin eri elämänalueilla niin työssä kuin vapaa-aikana on runsaasti tutkimustietota. Aiheesta on myös kirjoitettu lukuisia kirjoja ja omia tietoisuustaitojaan voi syventää kursseilla ja valmennuksissa.

Monelle tulee mindfulnessista ensimmäiseksi mieleen meditaatio, itsensä kuuntelu, kenties tietoinen syöminen ja rusinaharjoitus, mutta mitä kaikkea muuta se voikaan olla ihan arkisessa elämässä? Itselleni luontevin tapa on ottaa asioista selvää tekemällä itse. Niinpä osallistun parhaillani 21-päiväiseen mindfulness-haasteeseen, joka löytyy täältä. Kind Spring on sivusto, jonka tarkoitus on kannustaa pieniin positiivisiin tekoihin, jotka edistävät mm. ystävällisyyttä, kiitollisuutta, luottamusta, myötätuntoa, anteliaisuutta, jakamista jne. Asioita, joiden toteuttaminen lisää sekä yhteistä hyvää, että onnellisuutta omassa elämässä.

happiness

Ajattelin jakaa joitain haasteeseen liittyviä ideoita täällä ja haastan samalla myös sinut kokeilemaan itsellesi sopivia. Jos innostut aiheesta enemmänkin suosittelen loggautumaan em. sivustolle, jossa voi jakaa ja vastaanottaa kokemuksia ja ideoita myös muiden haasteeseen osallistuvien kanssa. Sieltä löytyy paljon muutakin kiinnostavaa siitä, miten voi edistää myönteisyyttä niin omassa elämässä kuin levittää sitä ympäristöön. Pienillä teoilla voi olla suuret vaikutukset.

Mutta sitten päivän haasteeseen:

Päivän Mindfulness-haaste: Huomio tunteiden virtaan

Päivittäin siirrymme paikasta, tilanteesta, tehtävästä ja kohtaamisesta toiseen. Tiedostamme nämä usein ajattelun tasolla (jos aina niinkään…). Mutta mitä tapahtuu tunteiden ja mielialojen virrassa? Suuret kuohahdukset on helppoa huomata, mutta tänään tehtävänäsi on yrittää keskittyä niihin pieniin muutoksiin omassa mielen säätilassasi, joita tapahtuu kaiken aikaa: ns. tunteiden mikromuutoksiin. Mitä tapahtuu tunteiden tasolla, kun muutat asentoa, lähdet liikkeelle, tapaat jonkun, vaihdat paikkaa…? Pysähdy ja tee pieni tsekkaus mutta ota kaikki tuntemukset vastaan hyväksyen ne sellaisina kuin sattuvat tulemaan. Päivän päätteeksi voit vielä koota ajatuksesi ja havainnoida, miltä nyt tuntuu, muuttuiko joku päivän aikana joko siinä, miten toimit, ajattelit tai miten tunsit.

Hyvää tutkimusmatkaa tunteiden virrassa!

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.