Yleinen

Pala newyorkilaista sielunelämää Kjaer Weisin tapaan

24.10.2014, Hannamari Rahkonen

Valtameren toiselta puolelta tänne pohjoiseen vihdoin saapunut Kjaer Weis toi meille inspiroivan boheemin tuulahduksen suoraan New Yorkin sykkeestä. Olemme mielikuvissamme kulkeneet tuon jatkuvasti liikkeellä olevan suurkaupungin kapeilla kujilla, viipyilleet niin peilin lailla kiiltelevien pilvenpiirtäjien kuin elämää nähneiden punatiilisten talojenkin rosoisessa kauneudessa. Hengitelleet New Yorkin vapautuneessa tunnelmassa, joka muistuttaa elämään rennosti, kursailematta, tässä hetkessä – mutta intensiivisesti.

Voimme yhtenä Jolie-kuorona todeta kaunestautumisrituaaleihin liittyvän rentouden tunteen syntyvän luottamuksesta. Ja juuri tästä on kyse Kjaer Weisin luksusmeikkisarjassa, joka löytyy nyt eksklusiivisesti verkkokaupastamme sekä kivijalkamyymälästämme. Loimme eilen katseen sarjan luksusripsiväriin, joka on yksi sarjan ehdottomista bestsellereistä.

Ystävät, tervetuloa kurkistamaan kanssamme Kjaer Weisin inspiroiviin kulisseihin sekä juhlistamaan tämän luksuskosmetiikkasarjan Suomen valloitusta!

kjaerweis_jolie_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka4

Fiilistelemme täysillä Kjaer Weisin syntytarinaa, joka lähti rakentumaan tanskalaisen meikkitaiteilijan Kirstenin mielessä hänen oman työnsä inspiroimana. Meikkitaiteilijana Kirsten on vastannut lukemattomien naisten ehostamisesta lehtien kansikuvauksiin, joten hän jos kuka tietää kuinka luodaan kuvausystävällinen sekä kestävä meikki.

Aikojen saatossa Kirsten huomasi, että lähes kaikilla hänen asiakkaillaan oli käytössään vähintään yksi ihoa ärsyttävä kosmetiikkatuote. Tämän havainnon siivittämänä hän inspiroitui kokeilemaan työssään luonnollista kosmetiikkaa – jolla ei valitettavasti saatu läheskään yhtä tasaista lopputulosta kuin synteettisellä kosmetiikalla. Alkoi kahdeksan vuoden mittainen kehitystyö korkealaatuisista raaka-aineista valmistetun ammattilaismeikkisarjan synnyttämiseksi.

Tuotteiden koostumuksien kehittäminen oli yksi niistä prosesseista, jotka vaativat kokeiluja toistensa jälkeen, sillä luonnollisten raaka-aineiden värit sekä koostumukset vaihtelevat erästä toiseen. Ensimmäisinä tuotteina sarjasta julkaistiin voidemaiset huuli- ja poskipunat sekä luomivärit. Kirsten otti sydämen asiakseen taata sen, että jokainen Kjaer Weisin tuote on aina huolellisen laaduntarkkailun ansiosta niin väriltään kuin koostumukseltaan tasalaatuista. Kirsten onkin sanonut, että Kjaer Weisin meikkituotteet ovat niin lähellä käsintehtyä kuin vain kosmetiikkatuotteet voivat olla. Se jos mikä istuu myös meidän arvoihimme täällä Joliessa.

kjaerweis_jolie_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka1

Ensisilmäys täyteläisen punaisten pahvirasioiden sisälle lataa odotukset yhtä korkeisiin ulottuvuuksiin kuin New Yorkin peilimäiset pilvenpiirtäjät, jotka kurottavat kohti taivasta niin että alkaa miltei pyörryttää. Kjaer Weisin pakkaukset ovat omiaan kertomaan sarjan luojan tinkimättömästä asenteesta arjen estetiikan suhteen, mutta myös muistuttamaan meitä naisia siitä, ettei aamuisin toistuvien kaunistumishetkiemme tarvitse olla missään nimessä yhdentekeviä tai tylsiä. Parhaimmillaanhan kysymys on mielemme virittämisestä pienten yksityiskohtien taajuudelle jo heti aamun ensitunneista lähtien.

Kjaer Weisin äärimmilleen hiottu luksuspaketointi korostaa tuotteiden huippukorkeita laatuvaatimuksia, ylellisiä toimintamekanismeja sekä vihreitä arvoja. Sarjan refill-pakkausten sekä kierrätettävien kartonkikuorien suhteen ei ole tingitty ylellisyydestä tai modernista muotoilusta, vaan niiden on haluttu jäljittelevän korurasioiden arvokkuutta aina tummanpunaisesta kuoresta että KW-logolla pinnoitetuista metallirasioista, joiden yhdistelmä huokuu arjen kauneutta kaikista sen kulmista. Jatkuvaan käyttöön tarkoitetut metallirasiat kestävät käsittelyä ja ne voi täyttää yhä uudelleen edullisemmilla refillpakkauksilla, joiden kuori on valmistettu kierrätettävästä kartongista.

Rakastamme ajatusta siitä, ettei vastuullisuuden tai ekologisuuden anneta kilpailla tuotteiden laadun tai estetiikan kustannuksella, tiedättehän te siskot mieltymyksemme pienten yksityiskohtien tärkeyteen. Kjaer Weisin pakkausdesign kulkee käsi kädessä sarjan syvimpien arvojen kanssa sulavalla, ja samalla häpeilettömällä ylpeydellä.

kjaerweis_jolie_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka2

Kjaer Weisin ammattimeikkisarjaan kuuluvat luksusripsiväri, viisi erisävyistä voidemaista meikkipohjaa, valokynän toimintaa jäljittelevä luonnollinen korostustuote, kahdeksan voidemaista huulipunasävyä, seitsemän huikeaa poskipunasävyä, meikkivoide– sekä huulipunasiveltimet sekä kymmenessä eri sävyssä ihastuttavat ajattomat luomivärisävyt. Kjaer Weisin kosmetiikkakokoelmalla on helppo onnistua loihtimaan mitä erilaisempia tyylejä aina arjesta juhlatilanteisiin – kestävästä, kuulaasta sekä tasaisesta lopputuloksesta tinkimättä.

Voidemaisten tuotteiden pohjasta löytyy mielenkiintoinen kokoelma erilaisia kasviöljyjä sekä vahoja, joiden avulla tuotteisiin on saatu hyvin levittyvä koostumus. Yksi näiden voidemaisten tuotteiden pohjaraaka-aineista on risiiniöljy, jonka sisältämät hapot estävät bakteerien kasvua. Risiiniöljyn vaikutukset takaavat esimerkiksi meikkipohjille roimasti pidemmän säilyvyysajan kuin tavallisesti luonnonkosmetiikan meikkipohjissa. Voidepohjissa on hyödynnetty myös E-vitamiinipitoista manteliöljyä, ihon kimmoisuutta elvyttävää jojobaöljyä sekä runsaan rasvahappokoostumuksen omaavaa ruusunmarjaöljyä, jonka vaikutukset ovat korjaavia.

kjaerweis_jolie_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka3

Olemme varmasti kaikki samaa mieltä siitä, että kasvojemme pinnalle käytettävien tuotteiden vaivaton levittyvyys on ensiarvoisen tärkeää. Toinen tärkeä seikka koostumuksen lisäksi on taata meikillemme kestävyys, jotta voimme kulkea arkipäiviemme menoista toisiin. Kjaer Weisin tuotteissa on käytetty kasviöljyjen lisäksi pohjana erilaisia vahoja, kuten kandelillaa ja carnaubaa, jotka tuovat pohjiin kaivattua kestävyyttä sekä tasaista pintaa. Voidemaisten tuotteiden pohjissa on käytetty myös hoitavaa sheavoita, jonka kolmesta välttämättömästä rasvahaposta muodostuva F-vitamiini kiihdyttää epidermiksen, eli ihon pintaa peittävän kerroksen uudistumista sekä entisöi ihon lipidikerrosta.

Kjaer Weisin kosmetiikkatuotteet ovat muilta osin ekosertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerit täyttäviä, mutta sarjan huulituotteiden sävyissä SweetnessRomanceLover´s Choise ja Passionate on käytetty synteettisiä pigmenttejä alle 2 % verran kokonaisraaka-ainemäärästä. Kjaer Weis on halunnut tehdä kyseisten pigmenttien kohdalla kompromissin, sillä sarjan luoja Kirsten oli haaveillut tällaisista kirkkaista väreistä ja myös hänen asiakkaansa olivat toivoneet sellaisia valikoimaan. Pitkällisen pohdinnan jälkeen Kirsten päätyi siihen, ettei maailma ole tältä osin mustavalkoinen ja päätti tehdä poikkeuksen muutamien huulisävyjen kanssa. Kjaer Weisin tuotteissa ei kuitenkaan koskaan käytetä synteettisiä pigmenttisävyjä 2 % enempää kokonaisraaka-ainemäärästä.

kjaerweis_jolie_hannamarirahkonen_luonnonkosmetiikka5

Saimme tällä erää valikoimiimme Kjaer Weisiltä kaksi meikinpohjustustuotetta viidestä ja vaalealle skandinaavi-iholle sopivat sävyt Paper Thin sekä Like Porcelain ovat jo tilattavissa. Sarjan kolme tummempaa meikkipohjaa on vedetty hetkellisesti pois myynnistä, sillä Kjaer Weis sai palautetta niissä esiintyneestä ylimääräisestä tuoksusta ja Kirsten on halunnut selvittää syyn perinpohjaisesti. Lopulta tuoksun alkuperä paikannettiin tummien meikkipohjien sisältämän runsaan rautaoksidin määrään, joka oli reagoinut tuotteessa käytetyn carnaubavahan kanssa olosuhteissa joissa lämpötila oli noussut korkeammaksi.

Vaaleampien pohjien suhteen ongelmaa ei ole päässyt edes syntymään, sillä rautaoksidin määrä on niissä luonnollisesti matalampi. Kjaer Weis testaa ja kehittää näiden tummempien meikkipohjien koostumusta parhaillaan uusiksi valmistustehtaallaan Italiassa, jotta tämä korkean lämpötilan aiheuttama sivutuoksu saadaan ennaltaehkäistyä. Kuten sanottu, luonnonkosmetiikan meikkituotteiden kehitys on tarkkaa.

Ilmoitamme teille ensitilassa, kun saamme valikoimamme täydennykseksi sarjan tummemmat meikkipohjasävyt Just SheerIllusion ja VelvetyVoimme luottaa näiden kolmen tuotteen saapuvan entistä upeampina valikoimiimme, tiedämmehän kaikki miten tärkeää tasalaatuisuus sekä toimivuus ovat sarjan rakastavalle äidille, Kirstenille.

Siskot, lämpimästi tervetuloa tutustumaan Kjaer Weisin huikeaan maailmaan joko Jolie shopiin Uudenmaankadulle tai verkkokauppaamme!

Kuvat Hannamari Rahkonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.