Luonnonkosmetiikka

Minun luonnonkosmetiikkatarinani, Mari 40 vuotta, Tampere

02.03.2019, Jolie

Jolien kanta-asiakkaiden puheenvuoroissa emme koskaan voisi ohittaa Maria. Nykyään tamperelainen asiakkaamme Mari on ollut vuosia kiinteä osa Jolie-yhteisöä. Mari on luonnonkosmetiikan suurkäyttäjänä varsinainen asiantuntija-asiakas, jonka kokemuksia tuotteista saamme aina kysyä, ja jonka näkemykseen voimme luottaa. Mari on suomalaisen luonnonkosmetiikkagenren edelläkävijäkuluttaja ja aktiivinen keskustelija, joka paneutuu asiaan yhtä intohimoisesti kuin me Jolietkin. Kiitos henkilökohtaisen luonnonkosmetiikkatarinan jakamisesta, ihana ja kallisarvoinen Mari!

Miten sinusta tuli luonnonkosmetiikan käyttäjä?

Minusta tuli luonnonkosmetiikan käyttäjä jo ennen kuin tiesin Joliesta eli kauan sitten. Tosin oikeat luonnonkosmetiikkatuotteet löysin vasta Joliesta. Olen käyttänyt luonnonkosmetiikkaa aikaisemmin rinnakkain muun kosmetiikan kanssa, koska en löytänyt riittävästi oikeita luonnonkosmetiikan tuotteita itselleni.
Olen ollut kiinnostunut kosmetiikasta ja kauneudenhoidosta jo teini-ikäisenä ja lukenut intohimoisesti muun muassa ayurvedasta ja aromaterapiasta. Olen pitänyt yrteistä ja aromaterapiasta niin kauan kuin muistan ja haaveilin jo nuorena Frantsilan öljyistä ja tuotteista. Kävin usein myös Ruohonjuuren myymälässä makasiineilla nuuhkimassa silloista luonnonkosmetiikkaa. Kosmetiikkainnostus on näkynyt elämässä aina ja olen ollut innokas kokeilija niin meikeissä, ihonhoidossa kuin hiustenkin hoidossa. Jolieen tutustuessani Emmi suositteli minulle tuotteita, joihin luotan yhä tänäkin päivänä.

Mitkä ovat sinulle tärkeimmät syyt käyttää luonnonkosmetiikkaa?

Tärkein syy käyttää luonnonkosmetiikkaa on tuotteiden turvallisuus sekä se, etteivät ne aiheuta allergioita. Luotan luonnonkosmetiikan sertifiointeihin ja standardeihin. Toki kosmetiikkanörttinä tutkin myös INCIt. Pidän siitä, että kun ostan luonnonkosmetiikkaa, teen iholle ja ympäristölle paremman valinnan. Rakastan luonnonkosmetiikan tuoksuja, koostumuksia ja värejä. Yrttiset ja hennon kukkaiset tuoksut ovat molemmat yhtä ihania. Yksi tärkeimmistä tekijöistä on toimivuus omalle iholle niin koostumuksen kuin tehokkuuden osalta.
Koen, että luonnonkosmetiikka hoitaa ihoa tehokkaasti ja lempeästi ilman turhia lupauksia. Ihoni on ollut aina oikukas ja erityisesti talvipakkasilla ja kesällä auringonpaahteessa rosacea voi kiusata aiheuttaen kipeitä paukamia esimerkiksi silmien lähelle, kaulaan tai poskipäihin. Nykyisin tiedän hyvät tuotteet, joilla voin lievittää oireita ja mahdollisesti myös estää ne. Sukurasitteena kärsin myös muutamista ihoallergioista, jotka olen perinyt äidiltäni. Lisäksi minulla on nykyisin varsin yleinen PPD-allergia eli hiusvärit aiheuttavat minulle voimakkaan allergisen reaktion kuten myös nikkeli ja koboltti.

Millaisia tuloksia olet saanut ihonhoidossasi luonnonkosmetiikalla?

Olen saanut luonnonkosmetiikan avulla tasaisemman värisen ihon. Ennen minulla oli hyvinkin kirjavan värinen iho, koska saan pigmenttiläiskiä helposti. Se on siis näkyvin muutos. Lisäksi ihoni ei hilseile koskaan kuten se ennen teki. Ennen tuotteeni olivat liian kuivattavia ja pintakuiva ihoni kiristi eikä hengittänyt. Nykyisin kasvojeni iho ei ole kuiva edes pesun jälkeen. Ihoni on tasapainoisempi, heleämpi ja hehkuvampi jopa silloin, jos rosacea uhkaa esiintyä.

 

Onko sinulla lempituotteita ja/tai brändejä Jolien valikoimassa ja miksi?

Lempituotteiden ja tuotesarjojen valinta on äärimmäisen vaikea, koska olen kokeillut varmasti lähes kaikkia tuotteita ja pidän kausittain eri tuotteista. Lisäksi kokeilen aina uutuuksia, joten uusia suosikkeja tulee usein. Ihoni kestää monenlaisia tuotteita, vaikka talvipakkasilla ja kesäkuumalla eli rosacean uhan ollessa läsnä vältän kaikkia tuotteita, jotka voivat aktivoida vaivan.
Käytän laajasti Absolutionin tuotteita ja minulla on sarjasta useita lempituotteita. Mainittakoon uutuustuotteena Le Booster Lift eli kiinteyttävä tehotiiviste. Patykan puhdistustrio löytyy aina peilikaapistani. Yksittäisiä muiden sarjojen suosikkituotteita ovat Whamisan Deep Rich -kasvovesi ja kuivan ihon kuorintalaput, Josh Rosebrookin entsyymikuorinta sekä Inarin kiinteyttävä seerumi. Josh Rosebrookin sävyttävä päivävoide on kesäisin luottotuotteeni kasvoille, koska tuotteessa on tehokas aurinkosuoja ja se ei tunnu yhtään aurinkovoiteelta. Pain tasapainottava seerumi on paras silloin, kun iholla on epäpuhtauksia. Erityiseen hemmotteluun käytän May Lindstrom Skinin tuotteita. Rakastan naamioita ja kuorintoja ja usein sekoitan eri naamioista ja kuorinnoistakin omia sekoituksia. Tykkään ylipäätään sekoitella tuotteita, myös voiteita, öljyjä ja seerumeja.

Leikkasin vuosi sitten hiukseni lyhyeksi ja nyt niitä taas kasvatan pidemmiksi. Hiustenkasvatuksessa oikeat tuotteet ovat ensiarvoisen tärkeitä, jotta kasvattaminen menee mahdollisimman kivuttomasti. Hiustenhoidossa Less is More on nykyisin luottosarjani ja käytän sarjasta monipuolisesti eri tuotteita. Myös John Master Organics on hyvä sarja. Meikeissä niin ikään vaihtelen tuotteita fiiliksen mukaan ja onneksi on monta suosikkia. Kjaer Weis, Alima Pure ja Absolution ovat meikeissä luottomerkkejäni. Myös Nuin meikkivoide on yksi suosikki. En ole koskaan pitänyt paksuista meikkivoiteista eli meikkaan ihoni hyvin kevyesti. Vartalotuotteista Neals Yard Remediesin tuotteet ovat ihania, koska rakastan tuotteiden tuoksumaailmaa.

Mistä tykkäät Joliessa ja miksi olet valinnut sen yhdeksi kantakaupoistasi?

Joliessa pidän siitä, että sieltä saa aitoa ja lämmintä palvelua. Myymälässä voi käydä ihan vain ihastelemassa tuotteita ja tunnelma on ihanan kotoisa. Mitään tuotteita ei tuputeta, vaan tuotteet valitaan asiakasta kuunnellen. Tuotteista saa pyydettäessä kokeiltavaksi näytteen, joka on erityisesti hintavimpien tuotteiden osalta hieno juttu, koska sopivuus omalle iholle on tärkeä asia jo senkin vuoksi, ettei tuote jää käyttämättä.

Joliessa on laaja ja laadukkain tuotevalikoima ja pidän siitä, että tuotteita otetaan myyntiin käsi sydämellä eli tuotteet ovat oikeasti tehokkaita ja turvallisia. Nykyisin kun asun Tampereella, ei Joliessa tule valitettavasti käytyä enää niin usein kuin ennen. Helsingissä käydessäni pyrin käymään aina myös Jolien jommassa kummassa myymälässä. Toki Uudenmaankadun alkuperäinen kivijalkaliike on minulle se ykköskauppa. Nykyisin ostan tuotteita pitkälti Jolien verkkokaupasta, koska hankin oikeastaan melkein kaiken kosmetiikan Joliesta. Uutta tuotetta hankkiessa kysyn kuitenkin aina Jolien henkilökunnalta tuotteesta tarkempia tietoja. Erityisesti luotan ihanaan Emmiin, koska hän tietää ihotyyppini ja osaa sanoa suoralta kädeltä pidänkö tuotteesta vai en. Toki Jolien muultakin henkilökunnalta saan hyviä suosituksia ja luotan heidän ammattitaitoonsa.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.