Yleinen

Seerumit – mitä ne ovat, miksi ja miten niitä käytetään?

14.11.2015, Riikka Väänänen

Seerumin toinen nimi on tehotiiviste. Siinä on voiteita runsaammin vaikuttavia aineita ja  se pääsee imeytymään kosteus- ja hoitovoiteita paremmin syvemmälle ihoon, koska vaikuttavien aineiden molekyylikoko on voiteita pienempi.

Iroisie_Jolie_HannamariRahkonen_yellowmood_cosmetic_organiccosmetic 2

Miten, miksi ja kuinka usein seerumia tulisi käyttää?

Levitä seerumi aina hieman kosteille kasvoille. Kraanaveden sijasta, kostuta kasvot mieluummin kasvovedellä. Luonnonkosmetiikan kasvovedet ovat kombinaatio kukkaisvesiä ja kasviuutteita ja ovat jo itsessään erittäin hoitavia tuotteita.

Sopiva määrä seerumia on yksi pumpun painallus.

Ohuita ja vesimäisiä seerumeita voit käyttää aamuin illoin kosteusvoiteen alla. Öljypohjaiset seerumit ovat puolestaan parempia iltakäytössä, mutta jos ihosi on kuiva ja kiristävä, levitä öljypohjaista seerumia iholle myös aamuisin.

Käytä tehotiivisteitä kuuriluontoisesti. Nyrkkisääntönä voi pitää, että yksi purkillinen vastaa yhtä kuuria. Esimerkiksi pitkän ja pimeän talven jäljiltä iho on usein elottoman näköinen ja siinä saattaa olla erilaisista ongelmia, kuten syventyneitä juonteita ja tukkeumia. Silloin iho tarvitsee lisää energiaa. Sitä saa esimerkiksi runsaasti antioksidantteja ja vitamiineja sisältävästä seerumista, kuten Absolutionin La Solution + Energie -elvyttävästä seerumista. Toisaalta iho kaipaa tehohoitoa myös auringonottokauden jälkeen, sillä liika UV-säteily vaurioittaa ihoa, syventää ryppyjä ja nopeuttaa ihon vanhenemista.

absolution_skincare_serum_toner_jolie_hannamarirahkonen4

Mitä seerumit sisältävät? 

Luonnonkosmetiikan seerumeiden teho perustuu ennen kaikkea kasviuutteisiin. Kasviuutteiden valmistus on taitolaji, jossa hyödynnetään luonnonlääkinnässä hankittua tietoa luonnon parantavasta voimasta. Uuttamisprosessissa aine erotetaan seoksesta sopivan liuottimen, yleensä alkoholin, veden ja glyserolin avulla, joka huuhtelee kasvin osia kuudesta kahdeksaan tuntia. Liuotin poistetaan tislaamalla. Alkoholi valmistetaan luomuviljellystä viljasta.

Kasviuutteiden lisäksi yhtenä tärkeimmistä raaka-aineista on biologisesti valmistettu hyaluronihappo. Hyaluronihappoa löytyy luonnostaan ihon dermiksen (verinahka) soluväliaineesta ja sen määrä vähenee ihosta iän myötä. Hyaluronihappo sitoo itseensä vettä (1 kilo sitoo 300 grammaa vettä) ja se kosteuttaa, tehostaa kollageenin muodostusta, parantaa ihon kimmoisuutta sekä UV-säteilyn ahavoittamaa ihoa.

5 syytä käyttää seerumia

  1. Seerumissa on muita hoitotuotteita suurempi pitoisuus vaikuttavia aineita.
  2. Useimmilla meistä, etenkin näin syksyllä ja talvella on sekä pintakuiva iho ja sen lisäksi kasa muitakin ihoongelmia. Seerumin ja voiteen yhdistelmällä voit hoitaa kahta tai useampaa ongelmaa yhtä aikaa.
  3. Seerumeilla saat hoidettua hoidettua paremmin täsmäongelmia, kuten esimerkiksi ihon elottomuutta, pintakuivuutta tai liiallista talineritystä eli kiiltoa ja epäpuhtauksia.
  4. Seerumi auttaa muita hoitotuotteitasi imeytymään.
  5. Tehotiiviste riittää  joskus kevyenä meikinalustuotteena yksinäänkin ja voit ohentaa sillä myös liian paksulta tuntuvaa meikkivoidetta.

Täältä pääset tutustumaan Jolien laajaan seerumivalikoimaan.

Lähteet

Jolien arkisto

Una Nuotio: Kerro, kerro kuvasti

Rita Stiens: Totuus kosmetiikasta

Kuvat Hannamari Rahkonen

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.