Sekaiho

Sekaihoon kuuluu sekä kuivempaa että rasvaisempaa ihoa, jotka vaihtelevat yleensä alueittain. Yleisimmin kasvojen t-alue rasvoittuu helposti ja kiiltelee päivän mittaan voimakkaastikin ja tällä alueella on mahdollisesti myös mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Luonnonkosmetiikasta löytyy paljon tehokkaita vaihtoehtoja sekaihon tarpeisiin.

Alennus-%
Tuotekategoria
Iho-ongelma
Ihon pohjasävy
Ihonsävy
Ihotyyppi
Lopputulos
Peittävyys
Preferenssit
Sertifikaatti
Tuotemerkki
Tuotetyyppi
Tuotteen ominaisuudet
Sopii erityisesti

Showing 1–12 of 455 results

Sekaihoon kuuluu sekä kuivempaa että rasvaisempaa ihoa, jotka vaihtelevat yleensä alueittain. Yleisimmin kasvojen t-alue rasvoittuu helposti ja kiiltelee päivän mittaan voimakkaastikin ja tällä alueella on mahdollisesti myös mustapäitä ja muita epäpuhtauksia. Poskista sekaiho on kuiva ja kiristävän tuntuinen.

Suomessa sekaiho ja ihon pintakuivuus ovat yleisiä. Usein vaihtuva sää, vuodenaikojen vaihtelut ja suuret lämpötilanmuutokset koettelevat ihoa ja aiheuttavat pintakuivuutta. Erityisesti sekaihon ja helposti pinnastaan kuivuvan ihon hoitamisessa tuleekin ottaa huomioon vuodenaikojen vaihtelut ja kuulostella, minkälaista hoitoa iho kulloinkin tarvitsee.

Luonnonkosmetiikasta löytyy paljon tehokkaita vaihtoehtoja sekaihon tarpeisiin. Koska iholle kalvoa muodostavia ainesosia ei ole käytetty, tuotteet antavat ihon hengittää vapaasti, mikä on erityisen tärkeää helposti tukkeutuvalle iholle. Kuivemmille ihoalueille luonnonkosmetiikka tarjoaa runsaasti ravitseviin kasviöljyihin pohjautuvia tuotteita, jotka aidosti hoitavat ja parantavat ihon kuntoa, eivät ainoastaan saa sitä näyttämään paremmalta.

Yleisin virhe sekaihon hoidossa on se, että käytetään liian kevyitä tuotteita, jolloin ihon pintakuivuus korostuu ja epäpuhtaudet jäävät ikään kuin jumiin ihoon. Vaikka t-alue kiiltelisikin, tulee iholle silti tarjota riittävästi kosteutta, eikä sitä saa kuivattaa pesuvaiheessa. Puhdistusainetta valitessa tulee olla tarkka, ettei valitse liian voimakkaasti pesevää vaihtoehtoa. Sopivia tuotteita ovat esimerkiksi hellävaraiset geelit, kaksoispuhdistus (puhdistusöljyn ja -vaahdon yhdistelmä) sekä puhdistusmaidot ja -voiteet kasvoliinan kanssa käytettyinä. Tärkeää on, että puhdistus poistaa tehokkaasti kaiken meikin ja saa ihohuokoset kunnolla puhtaiksi, mutta ei jätä iholle kiristävää tunnetta.

Kasvovedeksi voi valita tilanteen mukaan joko kosteuttavia tai tasapainottavampia ja huokosia supistavia vaihtoehtoja. Kasvovedestä iho saa tarvitsemaansa vesikosteutta ja se myös auttaa muita hoitotuotteita imeytymään paremmin. On mahdollista myös käyttää aamuisin huokosia supistavaa ja iltaisin kosteuttavaa kasvovettä. Sekaiholle riittää, että kasvot puhdistaa ainoastaan iltaisin. Aamulla kasvot pyyhitään kasvovedellä kostutetulla vanulapulla.

Kosteutukseen kannattaa valita vähintään yksi voide ja yksi seerumi sekä mielellään vielä kasvoöljy. Hoitoa on mahdollista räätälöidä ihon vaihtelevien tarpeiden mukaan, kun kotoa löytyy useampia hoitotuotteita. Sopiva rutiini voisi olla esimerkiksi aamulle kosteuttava tai puhdistava seerumi ja emulsiovoide ja iltaan vaikkapa kasvoöljy ja voide. Kaikkia tuotteita ei ole pakko levittää aina koko kasvoille, vaan iltaisin voi esimerkiksi levittää kasvoöljyn kauttaaltaan, mutta käyttää voidetta ainoastaan kuiville alueille. Silmänympärysiholle voi valita joko kosteuttavan geelimäisen tai voidemaisemman tuotteen ihon kuivuuden mukaan. On mahdollista myös käyttää aamuisin kevyempää tuotetta ja iltaisin hieman täyteläisempää voidetta.

Kerran viikossa iho kannattaa kuoria, jotta ihohuokoset saadaan syväpuhdistettua. Lisäksi tämä kirkastaa ihoa ja auttaa hoitotuotteita imeytymään ihoon paremmin. Kuorinnaksi kannattaa valita melko pienirakeinen, mutta kuitenkin tehokkaan tuntuinen tuote. Myös hedelmähappokuorinnat, sekä kuorinnat, joissa on yhdistelty mietoja hedelmähappoja ja rakeita, sopivat hyvin. Kuorinnan jälkeen kasvoille levitetään joko puhdistava tai kosteuttava naamio. Näitä voi käyttää vuorotellen tai tarpeen mukaan. Erilaisia naamioita voi käyttää myös samaan aikaan niin, että levittää puhdistavan naamion t-alueelle ja kosteuttavan muualle. Myös kirkastavat naamiot sopivat sekaiholle loistavasti.

Helpotusta sekaihon kotihoitoon tuo säännöllinen kosmetologilla käynti, jolloin suositeltava hoitojen väli on noin puolitoista kuukautta. Kosmetologi tekee tarpeen vaatiessa mekaanisen ihonpuhdistuksen, jonka avulla ihohuokoset puhdistetaan tehokkaasti. Sekaihon hoitolahoidossa suositaan puhdistavaa, tasapainottavaa, kirkastavaa ja kosteuttavaa hoitoa. Kosmetologin on helppo ammattilaisena valikoida oikeanlainen hoito ihon kulloisenkin tarpeen mukaan ja hän osaa auttaa myös päivittämään kotihoitotuotteet.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.