Natrium PCA

INCI-listoissa nimellä: Sodium PCA

Natrium PCA on tieteellisen kuuloisesta nimestään huolimatta hyvinkin luonnollinen ihon tehokosteuttaja, sillä se on yksi ihon pinnalla luontaisesti esiintyvistä kosteustekijöistä. Myös sodium PCA:na tunnettu ainesosa on erittäin tehokas humektantti, eli sen kyky sitoa ympäristöstä kosteutta ja säilyttää se iholla on suorastaan ilmiömäinen.

Vesikrassi, josta saadaan glutamiinihappoa

Natrium PCA:ta valmistetaan glutamiinihaposta, jota saadaan esimerkiksi vesikrassista.

Natrium PCA ei kuitenkaan ainoastaan sido kosteutta iholle vaan se myös ehkäisee kosteuden haihtumista pois iholta. Kosteutustehonsa lisäksi natrium PCA elvyttää tehokkaasti pintakuivuudesta kärsivää ihoa tarjoten sille aimo annoksen kosteutta, joka saa ihon pinnan näyttämään huomattavasti täyteläisemmältä. Epämiellyttävä kiristävä tunne iholla helpottaa välittömästi, kun sen kosteusvarannot täydentyvät. Ihoa täyteläistävä PCA sopii erinomaisesti myös pienten juonteiden silottamiseen ja muiden ikääntymisen merkkien häivyttämiseen. Ihon lisäksi hiukset hyötyvät tuotteista, jotka sisältävät natrium PCA:ta kosteuttavana ainesosana.

Kosmetiikkatuotteissa käytetty natrium PCA johdetaan glutamiinihaposta. Glutamiinihappo on aminohappo, jota esiintyy luontaisesti niin vihanneksissa, hedelmissä kuin kasveissakin. Koska natrium PCA:ta esiintyy iholla myös luontaisesti, sopii se helläksi kosteuttajaksi kaikille ihotyypeille, myös herkälle ja helposti reagoivalle iholle.

Natrium PCA silottaa kaikkien ihotyyppien pintaa pehmentämällä karheita kohtia ja tasoittamalla kuivuudesta johtuvia juonteita. Ihon ulkonäön parantamisen lisäksi se auttaa myös edistämään ihon uloimman kerroksen hyvinvointia. Natrium PCA ja toinen ihon tehokosteuttaja eli hyaluronihappo toimivat kosmetiikkatuotteiden koostumuksissa hyvin yhteen. Molemmat ainesosat vetävät ihon pinnalla puoleensa kosteutta, joten käyttämällä niiden yhdistelmää voidaan maksimoida tuotteen humektanttinen vaikutus.

Mille ihotyypeille natrium PCA sopii?

Natrium PCA sopii erinomaisesti kaikkien ihotyyppien kosteutukseen, sillä sen allergisoimaton koostumus ei ärsytä herkkääkään ihoa. Natrium PCA on myös epäkomedogeeninen ainesosa, joka tarkoittaa sitä, ettei se tuki ihohuokosia. Tämän takia natrium PCA sopii erinomaisesti myös rasvoittuvan tai epäpuhtaan ihon kosteutukseen.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista natrium PCA:ta löytyy?

Natrium PCA:ta hyödynnetään useissa ihoa kosteuttavissa tuotteissa, kuten kasvovoiteissa, seerumeissa ja kasvovesissä. Ainesosaa käytetään myös kosteuttavissa hiustuotteissa. Se löytyy tuotteiden aineosaluettelosta eli INCI-listasta nimellä Sodium PCA.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.