Cica

INCI-listoissa nimellä: Centella Asiatica

Kirkastavilla ja rauhoittavilla ominaisuuksillaan ihoa kuin ihoa hellivä cica on oikea raaka-aineiden moniottelija. Se rauhoittaa, kosteuttaa, helpottaa herkästi reagoivan ihon oireilua sekä kirkastaa ja tasoittaa ihon sävyä. Myös rohtosammakonputkena, centellana sekä gotu kolana tunnetun yrtin teho huomattiin jo vuosituhansia sitten, jolloin sitä pidettiin jopa yhtenä elämän eliksiireistä.

Centella-kasvi eli rohtosammakonputki

Rohtosammakonputken lehdistä uuttamalla valmistettava cica-uute sisältää runsaasti fytosteroleja, glykosideja, tanniineja ja eteerisiä öljyjä, jotka tekevät siitä tehokkaan kosmetiikan aktiiviaineen. Perinteisesti cicaa on hyödynnetty erityisesti couperosa-ihon ja erilaisten ihosairauksien kuten psoriasiksen hoidossa.

Rauhoittavien sekä ärtyneen ihon kutinaa helpottavien ominaisuuksiensa lisäksi cicalla on antibakteerisia ja ihoa korjaavia ominaisuuksia, joiden avulla se nopeuttaa pienten ihovaurioiden paranemista sekä hillitsee tulehdusta iholla.

Cican mahtavuus ei kuitenkaan piile ainoastaan sen hoitavissa ja ihoa hellivissä kyvyissä, vaan se on kaiken lisäksi vielä erinomainen ikääntyvän ihon anti-age-ainesosa. Runsaan antioksidanttipitoisuutensa ansiosta centella vähentää tehokkaasti hapettumisesta johtuvien ikääntymisen merkkien ilmestymistä iholle.

Cican kollageenin tuotantoa edistävät ominaisuudet puolestaan huolehtivat ihon pysymisestä kiinteänä ja sileänä. Runsaasti aktiivisia yhdisteitä sisältävä cica tehostaa ihon uudistumista ja kykenee siten ennaltaehkäisemään arpien ja ihon venymäjälkien muodostumista sekä häivyttämään jo syntyneitä jälkiä iholla.

Mille ihotyypeille cica sopii?

Rohtosammakonputkea eli cicaa on perinteisesti käytetty erityisesti couperosa-ihon ja erilaisten ihosairauksien kuten psoriasiksen hoidossa. Kasvista saatava uute edistää ihon omaa kollageenin tuotantoa, ja sopii siksi erinomaisesti ikääntymisen merkkien hoitoon ja ennaltaehkäisyyn.

Parantavien ominaisuuksiensa sekä hoitavan ja kosteuttavan koostumuksensa ansiosta centella helpottaa myös vaurioituneen tai auringon paahtaman ihon oireilua.

Minkälaisista kosmetiikkatuotteista cicaa löytyy?

Cica löytyy erityisesti täyteläisistä, hoitavista sekä kosteuttavista voiteista, seerumeista ja öljyistä. Erityisen suosittuja ovat korealaisesta kosmetiikasta tutut, ihoa hellivät ja hoitavat cica cream -voiteet, joita löytyy useilta eri merkeiltä.

Cica onkin yksi korealaisen k-beautyn suosituimmista ainesosista, ja sitä hyödynnetään monenlaisissa kosmetiikkatuotteissa aina kosteusvoiteista shampoisiin asti. Rohtosammakonputken löytää tuotteen ainesosaluettelosta INCI-nimellä Centella Asiatica Extract.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.