Yleinen

Top 7 tuotevalinnat herkälle iholle

04.09.2014, Nina Tawast

Asian vaatimalla vakavuudella nimetty Virallinen ihonhoitoviikkomme jatkuu Jolie-tiimin herkkäihoisten suosikkituotteilla.

Elämä herkän ihon kumppanina sisältää ylimääräisen ripauksen jännitystä ja odottamattomia tilanteita. Ihon ollessa tasapainossa se on parhaimmillaan kauniin ohut ja kuulas, mutta tavallisesti onni mokoma on hauras eikä jaksa kestää kuin lyhyitä aikoja kerrallaan.jolie_absolution_patyka_iroisie 2

Aurinko, viima, keskuslämmitys tai pakkanen tulee ja puree. Mystinen allergia, hormonihäiriö tai mikä lie reaktio ilmaantuu. Hyttyset kirjovat sääret perunapelloksi. Saunan löyly onkin iholle liian kuuma, pyykinpesuaine tai kosmetiikkatuote väärä tai vaatteen materiaali sopimaton. Stressin selättäessä, ärsyttävän ruoka- tai vierasaineen yllättäessä tai hydrolipidikalvon ohentuessa, rikkoontuessa tai lipsahtaessa sivuraiteelle ollaankin äkkiä metsässä, josta on taas tarpominen rauhaisaan laaksoon.

Herkkä iho voi edustaa mitä tahansa ihotyyppiä rasvaisesta kuivaan, mutta ominaista sille on reagoivuus erilaisiin ärsykkeisiin. Se on tavallisesti hyvin yksilöllinen eikä sen oireilua ole helppo ennakoida. Herkkyys voi olla myös kausittaista. Siksi herkän ihon omistaja on aina sen paras asiantuntija. Joitakin yleispäteviä vinkkejä herkän ihon huolenpidossa on kuitenkin olemassa ja hyvä huomioida.

Olennainen toimenpide on hellävarainen, mutta riittävän tehokas puhdistus. Veden käyttöä kannattaa ainakin kylminä vuodenaikoina vähentää, ja korvata se mahdollisuuksien mukaan omalle iholle sopivalla kasvo- tai misellivedellä. Talvella ilmankostutin voi auttaa. Ihoa on syytä varjella mekaaniselta hankaukselta kuten karkeilta pyyhkeiltä ja jatkuvilta käsittelyiltä. Reagoivan ihon on hyvä antaa välillä levähtää – puhtaana, kosteutettuna ja omassa rauhassaan.

jolie_absolution_patyka_iroisie 3

Oikeat hoitotuotteet ovat herkkiksille aarteita, sillä iho tarvitsee apua kosteuden ja luonnollisen tasapainonsa säilyttämiseen. Jos herkistymiseen taipuvaista ihoa suojataan ja hoidetaan oikein ja huolella, sen rakenne, läpäisyeste ja vastustuskyky vahvistuvat ja ongelmat vähenevät usein jo lyhyelläkin aikavälillä.

Selektiivinen luonnonkosmetiikka sopii herkän ihon hoitoon erinomaisesti. Puhtaat, kemikaalittomat ja myrkyttömät koostumukset, käyttäjän etua ajatellen valikoidut huippulaatuiset raaka-aineet ja lyhyet tuoteselosteet sopivat hyvin herkkänahkaisten pelastajiksi. Salaisuus piilee pelkistetyissä kombinaatioissa, joihin on jätetty vain tärkein. Iholle tarjotaan hoitavia ravinteita ja pienimolekyylistä, hyvin imeytyvää kosteutta, mutta ei mitään ylimääräistä, josta herkkä hipiä ottaa helposti nokkiinsa.

Tuotteiden siedettävyys itselle tulee huolellisesti selvittää ja testata. Tähän voit tarvittaessa hakea apua vaikkapa Jolien suositusta ihonhoitokonsultaatiosta, jossa voit keskustella ihosi toiminnasta ja tarpeista asiantuntijamme Emmin kanssa.

jolie_absolution_patyka_iroisie 5

Herkkä iho on tarkka myös sisäisistä ärsykkeistä, ja rakkaus sen kanssa on huomattavasti helpompi saada kukoistamaan, kun jättää prosessoidun ruoan sekä enimmät maitotuotteet, viljat ja sokerit ulos saman katon alta. Kaikenlaiset epätasapainotilat ja iho-ongelmat pahimman sortin atopiaa ja muita iholla reagoivia sairauksia myöten pelkäävät esimerkiksi laadukkaita kala- ja hamppuöljyjä, hyvää vettä sekä tukevia annoksia klorofylliä.

Jolie-tiimin herkkisten Kreetan ja Mollan yhteiset tämänhetkiset suosikit keskittyvät nimenomaan herkkäihoisille suunniteltuun Iroisie-sarjaan, joka on merellinen, ylellinen, rauhoittava ja tuoksuiltaan mieto. Sarjan arsenaali sisältää pienen tuoteperheen taskukokoisia pelastavia enkeleitä.

1. Iroisien Baume de nuit –yövoide voisi mielestämme olla epäkaupalliselta ja -viralliselta nimeltään jokanaisen henkilökohtainen Hämähäkkimies. Siveltyäsi sitä ihosi korjausta, suojaa ja rauhoitusta tarvitseviin kohtiin kriittisissä tilanteissa, saat pian kuin taikaiskusta havaita vaaran väistyneen.

jolie_absolution_patyka_iroisie 7

2. Iroisien kosteuttava kuningatarseerumi korjaa ihoa syvältä ja antaa heleyttä, kirkastusta ja pehmeyttä. Merilevä kosteuttaa, vähentää ikääntymisen merkkejä ja antaa iholle suojakalvon ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Kevyt, ripauksen öljyä sisältävä fluidi imeytyy ihanasti ja tasapainottaa täydellisesti stressaantunutta ja oikuttelevaa ihoa.

3. Iroisien kauneusnaamio piristää ja elvyttää väsynyttä ja nuupahtanutta ihoa. Naamion avulla on mahdollista ehkäistä ja hoitaa pintakuivuutta, joka on valitettavan varma tie epätasapainoon. Naamioita voi käyttää tarvittaessa esimerkiksi kuivan huoneilman aikana ja vuodenaikojen vaihtuessa useitakin kertoja viikossa. Ajankohtaista siis juuri nyt.

4. Absolution Addiction! Absolutionin öljyä on vaikea ylistää tarpeeksi kuulostamatta jo hieman höyrähtäneeltä. E-vitamiinia, laatuöljyjä, jojobaa, ihastuttavan huumaava tuoksu, kallis santelipuu… Addiction sisältää myös arganöljyä, jonka nimeen Jolie-tiimin Herkkis-Kreetta vannoo kauneutensa hoidossa niin ulkoisesti kuin sisäisestikin.

jolie_absolution_patyka_iroisie 4

5. Sophie la girafe Baby Hair & Body Wash on kesän todellinen löytö ja herkkäihoisen uskomaton monitoimituote. Jolie-tiimin Molla on pessyt koko kesän jopa kasvonsa Sophiella, ja sarjasta vastaava Jonna Jalkanen kertoo useiden kauneusgurujenkin tekevän niin. Kauramaito ja puuvilla vauvoille suunnitellun huolellisen ja hyvin siedetyn formulan muodossa tekevät Washista varsinaisen päästä varpaisiin tuotteen, jonka toimivuus on turvallinen ja taattu niin miehille, naisille, murkuille, lapsille kuin vauvoillekin.

6. Patykan Biokaliftin -kasvovesi. Kreetta on todennut ässän kasvovetemme sopivaksi myös herkkikselle. Neste on ihanan hellävarainen, eikä aiheuta kiristystä, kirvelyä tai punoitusta. Kasvovesi rauhoittaa ihoa muun puhdistuksen jälkeen tai aamulla käytettynä sellaisenaan.

7. Supermood Egoboost Gentle Foam Wash –puhdistusvaahto on uusi yllättäjä, jonka Molla on noteerannut tujusta pakurista huolimatta herkälle iholle toimivaksi syysvalinnaksi. Vaahto on hellä ja täyteläinen, pesee hyvin, poistaa ripsarin, tuoksuu hyvältä ja muodostaa mukavan pehmeän ja kermamaisen cappuccino-vaahdon, joka ei kuivata ihon pintaa. Sopii käytettäväksi saman sarjan miselliveden kanssa, joka käy herkälle iholle hyvin myös sellaisenaan, jos halutaan rajoittaa veden käyttöä.

jolie_absolution_patyka_iroisie 6

Toivottavasti ajankohtaisista valinnoistamme on iloa ja apua Teille, herkkäihoiset kanssasisaremme! Jaattehan omia suosikkejanne kommenttiboxissa.

Lisävinkkejä Jolie shopista ja webshopista – lämpimästi tervetuloa!

jolie_absolution_patyka_iroisie 1

Teksti Molla Jelkänen

Kuvat Jolie

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.