Yleinen

Kevennä päivittäistä kemikaalikuormaasi – luonnollisesti

04.11.2015, Riikka Väänänen

Yleensä luonnonkosmetiikkaan siirrytään ihonhoitotuotteiden kautta, seuraavaksi kylpyhuoneessa vaihtuvat sampoo ja hoitoaine, kohta meikkipussissakin on enemmän luonnonkosmetiikkaa kuin synteettistä. Mutta kaksi päivittäin käytettävää synteettistä tuotetta pysyy sitkeästi peilikaapissa: deodorantti ja hammastahna. Voiko luonnollinen olla tehokasta? Kyllä voi. Kannattaako siitä maksaa aavistuksen enemmän? Kyllä kannattaa. Me kerromme nyt miksi.

Luonnollisesti hajuton

Kun vaihdat deodorantin luonnonkosmetiikkavaihtoehtoon, kehosi kemikaalikuorma kevenee huomattavasti. Mitä muuta tuotetta käytät yhtä uskollisesti ja yhtä usein? Useimmissa antiperspiranteissa ja deodoranteissa on useita keinotekoisia yhdisteitä, parabeenejä, synteettisiä hajusteita, alumiinikloridia ja alumiinikloorihydraattia. Teho menee kehon edelle.

Hieneritys on kehon tapa poistaa kuona-aineita ja viilentää itseään. Hikoilu on siis hyvästä. Luonnonkosmetiikan deodorantit eivät ehkäise hien erittymistä, hienhajua kyllä. Sertifioidut luonnonkosmetiikan deodorantit eivät sisällä synteettisiä alumiinisuoloja, haitallisia säilöntäaineita tai hikoilua estäviä raaka-aineita. Deodoranttien pito perustuu antibakteerisiin kasviuutteisiin, luonnollisiin alumiinisuoloihin, alkoholiin, eteerisiin öljyihin ja niistä johdettuihin parfyymeihin. Vaihtoehtoja löytyy myös heille, jotka eivät halua deodoranttinsa sisältävän edes Potassium Alum -maamineraalia.

deodorant-bio-active-madara-2-800x800

Jolien valikoimassa on seitsemän deodoranttia, joista kokeilemalla löydät itsellesi sopivimman vaihtoehdon. Jos olet tähän saakka käyttänyt pelkästään antiperspirantteja, voit aloittaa totuttelun luonnonkosmetiikan deodoranttiin käyttämällä sitä joka toinen päivä ja joka toinen päivä aiemmin käyttämääsi tuotetta. Pian huomaat, että voit luopua antiperspirantista ja siirtyä kokonaan luonnolliseen vaihtoehtoon. Kaikki eivät edes tällaista pehmeää laskua tarvitse ja luonnonkosmetiikan deodorantti riittää heti.

Tässä deodoranttimme:

Acorelle Mesiangervo: Pitävä roll-on deodorantti, jonka sisältämät luonnolliset alunakristallit neutralisoivat hienhajua ja estävät bakteerien leviämistä samalla kun mesiangervo raikastaa ja puhdistaa ihoa. Deodorantissa on miedon kukkainen tuoksu ja se sopii myös herkälle iholle. 15 € / 50 ml.

Acorelle Ruusu: Kosteuttava deodorantti sisältää bakteerien aiheuttaman hienhajun syntymistä. Roll-on -muodossa oleva deodorantti tuoksuu raikkaalle ruusulle eikä se ärsytä ihoa sheivauksenkaan jälkeen. 15 € / 50 ml.

Acorelle Essentiel Epil: Deodorantti heikentää ihokarvojen uudelleen kasvua mustatryffeliuutteen avulla. Luonnolliset alunakristallit neutralisoivat hienhajua ja estävät bakteerien leviämistä. 17,10 € / 50ml.

Mádara Herbal: Mádaran deodorantti on yksi sarjan kansainvälisistä suosikkituotteista. Rauhoittava deodorantti sisältää talirauhasten toimintaa tasapainoittavaa salviaa, bakteereilta suojaavaa ja rauhoittavaa piparminttua sekä Potassium alum -maamineraalia. Potassium alum on luonnossa esiintyvä mineraalikristalli, joka supistaa ihohuokosia ja estää hajua tuottavien bakteerien kasvua iholla eikä tuki hikirauhasia. Deodorantti imeytyy nopeasti eikä jätä tahroja vaatteisiin. 13,10 € / 50 ml.

Mádara Bio Active: Mádaran Herbal -yrttideodorantin rinnalle kehitetty täysin alumiinisuolaton deodorantti. Bio Activen tehoaineina toimivat hikoilua hillitsevä salviauute ja antibakteerinen Palmarosaöljy, joka normalisoi hientuotantoa ja vähentää hien hajua aiheuttavien bakteerien muodostumista. Deodorantti tuoksuu kevyen kukkaiselle, ja tuote on saanut yrttideodorantin tavoin erityiskehuja hyvästä pidosta, erinomaisesta hinta-laatusuhteesta, riittoisuudesta sekä tahraamattomuudesta.13,10 € / 50ml.

Neal’s Yard Remedies Lemon Coriander: Virkistävä ja tehokas luonnonkosmetiikan deodoranttisuihke, joka ei sisällä edes luonnollista alumiinia, vaan koostuu kahdeksasta puhtaasta eteerisestä öljyjä. Sitruuna ja korianteri antavat suihkeelle raikkaan tuoksun. Suihkutettava deodorantti kuivaa nopeasti ja sitä voi käyttää myös jalkadeona. 11,50 € / 100 ml.

Neal’s Yard Remedies Lavender Aloe Vera: Hellävarainen ja tehokas luonnonkosmetiikan deodoranttisuihke sisältää laventeli-, teepuu- ja ylang ylang-öljyjä, jotka ehkäisevät hajua aiheuttavien bakteerien kasvua. Aloe vera viilentää ja rauhoittaa ihoa. Suihkutettava deodorantti kuivaa nopeasti ja sitä voi käyttää myös jalkadeona.11,50 € / 100 ml.

brushes

Luonnollisesti puhtaat hampaat

Hammastahnaa käytät vielä useammin kuin deodoranttia ja nieletkin sitä joka aamu ja joka ilta. Pieniä määriä, mutta kuitenkin. Sinulla on varmaan kriteerit hyvälle hammastahnalle, eikö vain? Hyvä maku, riittävä teho ja puhdas jälkitunne. Kaikki nämä on mahdollista saada myös luonnonkosmetiikan hammastahnalla. Sen lisäksi ne myös tukevat kehon omaa suojaa, auttavat suuta ja hampaita suojamaan itse itseään.

Nimittäin sylki on paitsi tärkeää ruoansulatukselle, mutta myös luonnollinen suun oma puhdistusaine. Siinä on runsaasti mikrobeja, jotka auttavat säilyttämään suussa terveen bakteerikannan. Jotta suun bakteerikanta pysyisi parhaassa mahdollisessa toimintavalmiudessa, suun hyviä bakteereita ei saa tappaa vahvoilla synteettisten hammastahnojen kemikaaleilla. Vaahtoa muodostavat voimakkaat tensidit aiheuttavat esimerkiksi kipeitä aftoja suun limakalvoille. Luonnonkosmetiikan hammastahnat eivät muodosta runsasta vaahtoa, koska niissä ei ole voimakkaita tensidejä. Vaahto ei onneksi tee hammastahnasta sen pesevämpää. Plakki irtoaa myös hellävaraisesti hiovilla aineilla kuten liidulla, merisuolalla ja piijauheella – ja tietenkin, hammasharjalla.hammasharja Plakkia muodostavia bakteeria taas ehkäistään luonnonkosmetiikassa muun muassa vihreällä teellä, neilikkaöljyllä tai sakkaroosilla. Ikeniä vahvistavat sekä tulehduksia ehkäisevät kamomilla, mirha, taikapähkinä, piparminttua sekä laventelin, kanelin, sitruunan, timjamin, oreganon ja salvian eteeriset öljyt.

No entä sitten se fluori? Emme lähde erittelemään fluorin haittavaikutuksia – halukkaat löytävät siitä tietoa ja tutkimuksia pilvin pimein. Voimme vain todeta, että näkemykseemme hyvinvoinnista ja kauneudesta eivät kuulu elimistöön kertyvät ja hormonitoimintaa häiritsevät synteettiset kemikaalit.

Tässä hammastahnamme:

Weledan Suolahammastahna puhdistaa tehokkaasti ja siinä on raikas maku. Luonnollinen natriumkarbonaatti neutralisoi haitallisia happoja ja ehkäisee hammaskiven muodostumista. Merisuola vaikuttaa kolmella tavalla suun toimintaan: se tehostaa sylkirauhasen itsepuhdistavaa toimintaa, neutralisoi happamuutta ja vahvistaa herkkiä ja vuotavia ikeniä. Mirhamiuute auttaa pitämään suunontelon terveenä, rataniajuuriuute vahvistaa suun limakalvoja ja ikeniä. Mentolin ja eukalyptuksen eteeriset öljyt antavat raikkaana säilyvän jälkimaun. Vegaaninen tuote. 8,50 €

Weledan Hammastahna Ratania sisältämän kalsiumkarbonaatin mineraaliperäiset ainesosat puhdistavat hampaat hellävaraisesti mutta perusteellisesti. Ratania-hammastahnan säännöllinen käyttö poistaa peitteitä, suojaa ja hoitaa hampaita. Rataniauute vahvistaa suun limakalvoja ja ikeniä. Mirhamiuute auttaa pitämään suunontelon terveenä. Aidot piparmintun ja mintun öljyt antavat suuhun raikkaan tunteen ja raikastavat hengityksen pitkäksi aikaa. Vegaaninen tuote. 8,50 €

Weledan Hammastahna Calendula -kehäkukkahammastahnan sisältämän kalsiumkarbonaatin mineraaliperäiset ainesosat puhdistavat hampaat hellävaraisesti mutta perusteellisesti. Säännöllinen puhdistus Calendula-hammastahnalla poistaa peitteitä, suojaa ja hoitaa hampaita. Kehäkukkauute edistää suuontelon terveyttä. Mieto eteerinen fenkoliöljy jättää raikkaan tunteen suuhun. Ei sisällä mentolia. Vegaaninen tuote. 8,50 €

Weleda Geelihammastahna Yrttihammasgeelin sisältämän piin mineraaliperäiset ainesosat puhdistavat hampaat perusteellisesti mutta hellävaraisesti, hammaskiillettä naarmuttamatta. Geelihammastahnan säännöllinen käyttö poistaa peitteitä ja suojaa hampaita. Tarkkaan valittu yrttien yhdistelmä ylläpitää suuontelon luonnollista tasapainoa. Soveltuu erityisesti herkille ikenille. Mirhamiuute ja kamomillauute edistävät suuontelon terveyttä, rataniajuuriuute vahvistaa suun limakalvoja ja ikeniä. Vegaaninen tuote. 8,50 €

Weledan Lasten hammasgeeli on kehitetty yhteistyössä hammaslääkäreiden kanssa. Se on tarkoitettu erityisesti maitohampaiden huolelliseen hoitoon sekä lapsen suun flooran tasapainottamiseen. Piin mineraaliperäiset puhdistavat ainesosat pesevät hampaat hellävaraisesti mutta perusteellisesti. Säännöllinen puhdistus lasten hammasgeelillä poistaa peitteitä, suojaa ja hoitaa hampaita. Kehäkukkauute edistää suuontelon raikkautta. Ei sisällä fluoria. 8,50 €

Kuvat Mádara, Weleda, HumbleBrush

 

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
Maija / Kivipuuteri-kosmetiikkablogi
8 years sitten

Mä olenkin jo pidemmän aikaa miettinyt luonnollisen deodorantin hankkimista, ja tässä tulikin hyvin tietoa. En siis luovuta heti dödön kanssa, jos hikoilua ilmenee 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.