Yellowmood

Nuoren tytön ensimmäiset meikkituotteet

01.08.2014, Hannamari Rahkonen

Tuotteet saatu maahantuojilta.

Muistatteko kuinka kiinnostavaksi äidin mysteerinen meikkipussukka jossain vaiheessa lapsuutta muuttui? Ehkä hipsit minun laillani kylpyhuoneeseen, lukitsit oven perässäsi, avasit peilikaapin ja päätit kokeilla miltä äidin huulipuna tai rajauskynä näyttäisikään omilla kasvoilla. Luultavasti lopputulos on ollut lähempänä komiikkaa kuin äidin kasvoilta ihailtua huoliteltua meikkiä, mutta yhtä kaikki: pieni ehostautumisen siemen oli tuossa vaiheessa luultavasti kylvetty.

Epäilemättä tällaiset meikkikokeilut kuuluvat lähes kaikkien pienten tyttöjen historiaan. Iän karttuessa ja yläasteelle siirryttäessä meikkaaminen voi tuntua jo hyvin ajankohtaiselta asialta, sillä ehostavathan omat ikätoveritkin itseään.

iroisie_jolie_zuii_lilylolo_couleurcaramel_hannamarirahkonen_yellowmood_ecotools

Heräsin pohtimaan muutamia viikkoja sitten nuorten tyttöjen meikkaamista nähdessäni heitä runsain mitoin alennusmyynneissä ja tajusin samalla, että nuo sekä henkisesti että fyysisesti vielä herkässä kehitysvaiheessa olevat pienet tytöt ostavat päivittäiskosmetiikkansa usein vaatekauppojen yhteydestä. Mieleeni juolahti samalla ajatus siitä kuinka hienoa olisi, jos nuoren ei tarvitsisi edes kokeilla synteettistä kosmetiikkaa, vaan he voisivat aloittaa kosmetiikkakokeilunsa suoraan turvallisesta, laadukkaasta sekä runsaasti erilaisia vaihtoehtoja sisältävästä luonnonkosmetiikasta.

Tämä postaus on kirjoitettu rakkaudella kaikille äideille sekä heidän suloisille nuorille tyttärilleen, jotka ovat aloittelemassa meikkaamista ja kaipaavat opastusta nuorelle iholle sopivista luonnollisista meikkituotteista. Postaukseen on koottu muutamia erilaisia vaihtoehtoja, joista voi valita omalle nuorelleen sopivimmat kosmetiikkatuotteet käyttöön.

Tämän postauksen tuotteista jokainen löytyy omasta meikkipussista ja ne ovat osoittautuneet erittäin luotettaviksi. Luottotuotteen tietää löytäneensä silloin, kun haluaa hankkia kerta toisensa jälkeen uuden purnukan loppuneen tilalle ja niin on jokaisen postauksen tuotteen kohdalla. Siksi uskon, että näistä voi löytyä suosikkeja myös sinun tai tyttäresi meikkipussiin.

iroisie_jolie_zuii_lilylolo_couleurcaramel_hannamarirahkonen_yellowmood_ecotools 1

Nuoren iho on yleensä erinomaisessa kunnossa, joten meikkiä tarvitsee vain sipaisun verran. Tässä asiayhteydessä vähemmän on aina enemmän. Nuorien ei tarvitse vielä stressata tummista silmänalusista eikä heillä siten ole vielä tarvetta varsinaisille peiteaineille, joten erilaiset yhdistelmätuotteet toimivat parhaiten.

Vaikka nuoren iho olisi loistavassa kunnossa niin vaihtelevien vuodenaikojen vuoksi iho kaipaa silti jonkin verran ulkoista kosteutusta. Omaan, vuosia kestäneeseen käyttökokemukseeni nojaten voin suositella mitä lämpimimmin ihoa kosteuttavaa sekä kevyesti peittävää Mádaran Moon flower sävyttävää päivävoidetta, joka antaa ihon hengittää. Tuote on hyvin imeytyvä ja suloisen tuoksuinen päivävoide, jossa on mukana kevyesti pigmenttiä tuomaan peittävyyttä. Käytän tuotetta erityisesti kesäisin, sillä yksi kerros peittää juuri sopivasti eikä tunnu lainkaan maskimaiselta kovassa helteessäkään.

iroisie_jolie_zuii_lilylolo_couleurcaramel_hannamarirahkonen_yellowmood_ecotools 2

Vaihtoehtona Mádaran sävyttävälle päivävoiteelle toimii vallan mainiosti asteen peittävämpi ja sulavasti levittyvä Iroisien BB-voide, joka keikkuu tälläkin hetkellä Suomen luonnonkosmetiikkamarkkinoiden ykkössijalla. BB-voide, eli beauty balm, on sekoitus kosteusvoidetta sekä peittävää pigmenttiä. Iroisien BB-voiteesta löytyy lisäksi 25 aurinkosuoja ja se sopii normaalin ihon lisäksi myös epäpuhtauksiin taipuvaiselle iholle sen sisältämien tulehdusta hillitsevien rasvahappojen ansiosta.

Meikin voi halutessaan kiinnittää kevyesti Couleur Caramelin silkkipuuterilla, joka on koostumukseltaan erittäin kevyt ja pitävä.

Epäilemättä moni ikäiseni nuori nainen muistaa omasta nuoruudestani tahmeat huulikiiltokokeilut. Kiillot ja huulirasvat kulkivat aina mukana repussa tai penaalissa, ne tuoksuivat makealle karkille ja tapasivat olemaan katoava luonnonvara. Luonnonkosmetiikan valikoimista löytyy erittäin herkullisia vaihtoehtoja näiden synteettiseillä tuoksuilla ja kemikaaleilla höystettyjen huulihoitotuotteiden tilalle.

Erittäin kauniiseen rasiaan pakattu Terre d´Ocin kosteuttava viikunahuulivoide on silkkaa hattaraa paitsi makean tuoksunsa, myös vaaleanpunaisen sävynsä puolesta. Kouluun on kiva sipaista Estelle & Thildin vadelmalta maistuvaa kirkasta huulikiiltoa, joka hoitaa samalla huulia. Kuvissa näkyvä Couleur Caramelin kimalteleva huulikiilto edustaa puolestaan sitä tavallisempaa nuoren tytön huulikiiltoa, jota voi sipaista vaikka erityisiin juhliin lähtiessä.

iroisie_jolie_zuii_lilylolo_couleurcaramel_hannamarirahkonen_yellowmood_ecotools 3

Nuoren päivämeikin raikastaa kevyesti poskipäille levitetty poskipuna. Valitsisin nuorelle iholle poskipunista ennemmin vaaleita ja kylmempiä sävyjä kuin persikkaan tai ruskeaan taittavia, sillä jälkimmäiset usein vanhentavat ja saavat ihon tunkkaisen näköiseksi turhan paksusti levitettynä. Zuiin helmiäiset poskipunat sävyissä Raspberry ja Melon antavat kaunista kuultoa ja ovat todella riittoisia. Poskipunan levityksessä kannattaa muistaa laittaa mieluummin liian vähän kuin kerralla liikaa. Itselläni on tapana häivyttää poskipuna kabukilla, vaikka se olisi kuinka kevyesti levitetty.

iroisie_jolie_zuii_lilylolo_couleurcaramel_hannamarirahkonen_yellowmood_ecotools 4

Ripsivärin lisäksi silmät eivät välttämättä tarvitse seurakseen mitään muuta, mutta luomivärihoukutusten varalta lisäsin listaan muutaman lempisävyni Zuiin valikoimista. Luomivärikokeilut kannattaa aloittaa luonnollisilla sävyillä ja siirtyä kirkkaampiin vasta sitten, kun siveltimen käyttö alkaa olla hallussa. Chestnut ja Sunflower sopivat hyvin päiväkäyttöön, sillä ne ovat luonnollisia, miltei mattaisia luomivärisävyjä. Kullan kimallusta sisältävä herkullinen Rich Gold ja täyteläiseen pronssiin taittava Brownie vievät taas juhlamoodiin silloin, kun tarvetta on.

iroisie_jolie_zuii_lilylolo_couleurcaramel_hannamarirahkonen_yellowmood_ecotools 5

 

Meikin viimeistely tapahtuu kevyellä kerroksella ripsiväriä. Oma luottotuotteeni löytyy Lily Lololta, jossa on makuuni hyvin levittyvä koostumus sekä tarpeeksi suuri harjaosa. Isommalla harjalla on helppo levittää ripsiväri tasaisesti. Zuiin kulmakynistä helppo aloittaa, mikäli kokee tarvetta kulmakarvojen viimeistelylle. Zuiin kynillä lopputuloksesta saa takuuvarmasti tasaisen ja ennen kaikkea luonnollisen.

Meikkipussia kannattaa alkaa päivittämään luonnonkosmetiikkaan siinä järjestyksessä mitä tuotteita käyttää eniten. Nuorten tyttöjen kohdalla tällaisia tuotteita ovat yleensä meikkivoide, puuteri sekä ripsiväri ja huulikiilto.

Huomenna on luvassa postaus, jossa on näillä kosmetiikkatuotteilla toteutettu meikki-tutorial. Ensi viikolla pureudun nuoren iholle sopiviin ihonhoitotuotteisiin aina kasvojenpuhdistuksesta naamioihin. Mikäli osoitteessanne ollaan jouduttu kohtaamaan haaste epäpuhtaan ihon kanssa taistelusta, suosittelen mitä lämpimimmin lukemaan Jolien toimituksen blogista tätä aihetta käsittelevät postaukset:

Hormonaalisesta aknesta kärsivän iholle sopivat tuotteet

Atooppiselle iholle sopivimman ihonhoitotuotteet

Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoidosta

Epäpuhtaan ja hormonaalisesti oikuttelevan ihon hoito-opas

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jenni
Jenni
9 years sitten

Kiva kirjoitus, kiitos! Olen ajatellut asian juurikin näin. Itse kun pääsin luonnonkosmetiikkan sisään, en sieltä pois halua ja ehdottomasti tyttärelleni nämä tulevat myös käyttöön, kun aika on siihen sopiva. Kovasti neiti 7v. jo kyselee mitä laitan ja poskipunaa tekee mieli kokeilla. Huulikiilto on jo hankittu ja sitä silloin tällöin sipaisee.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kuulostaa todella mahtavalle. Rakkaat terveiset sinne etelään, myös pikkuprinsessalle.

NS
NS
7 years sitten

Kiitos hyvistä vinkeistä! Mitä suosittelisit nuorelle ensimmäiseksi ihonhoitosarjaksi luonnonkosmetiikan puolelta? Meillä kovasti jo toivotaan omia tuotteita ja olen yrittänyt selvitellä mikä vaihtoehdoista olisi nuorelle ja vielä hyväkuntoiselle iholle se järkevin.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.