Yellowmood

Mádara by Noora Shingler – silkinpehmeä iho pihlajapurnukasta

28.08.2014, Hannamari Rahkonen

Tuotteet saatu blogin kautta.

Luonnonkosmetiikan hedelmäisin karkkikermavoide on löytynyt.

Olen saanut seurata Mádaran ensiaskeleita Suomessa ja käydä vuonna 2010 heidän tehtaassaan sekä viljelyksillään Latviassa. Jo tuolloin oli selvää, ettei tämä luonnonkosmetiikkamerkki jää miksikään tähdenlennoksi, vaan asioita tehdään suurella intohimolla sekä volyymilla. Merkki kasvattaa suosiotaan koko ajan ja sen vahvuuksiin kuuluu skandinaavisten raaka-aineiden hyödyntäminen.

Mádaran ja Noora Shinglerin yhteistyön tulos ei tee tässä asiassa poikkeusta, sillä heidän yhdessä kehittämissään Daily Defence-pihlajavoiteissa yhdistyy upealla tavalla laadukas osaaminen luonnonkosmetiikan saralla sekä meille suomalaisille erittäin tuttu kotimainen raaka-aine.

madarabynoorashingler_pihlajavoide_yellowmood_hannamarirahkonen 9

Pidän siitä persoonallisesta fiiliksestä, minkä pihlajan valitseminen näiden DD-tuotteiden vaikuttavaksi aineeksi minussa herättää. Pihlajanmarjat ovat ravintopitoisuudestaan huolimatta erittäin vähän hyödynnettyjä raaka-aineita paitsi keittiöissä, myös kosmetiikassa ja siksi on virkistävää nähdä tätä suomalaista marjaa hyödynnettävän tällä tavalla. Olen sitä mieltä, että pihlajanmarja on saanut näiden DD-voiteiden myötä mahtavan ja tarpeellisen kasvojenkohotuksen.

Pihlajavoiteiden lähtökohtana on ollut niiden sopivuus suomalaiselle iholle, joka kohtaa rajuistakin vuodenaikojenvaihteluista johtuen kovia muutoksia. Pitkät ja purevat pakkasjaksot, viima ja tänä kesänäkin todistetusti porottanut aurinko aiheuttavat ihollemme ja sitä kautta päivittäiskosmetiikallemme omat haasteensa, joihin pihjalavoiteet vastaavat kokonaisuutena ensiluokkaisesti.

madarabynoorashingler_pihlajavoide_yellowmood_hannamarirahkonen 6

Mádaran ja Nooran ensimmäinen yhteinen tuote oli viime syksynä lanseerattu Pihlaja Daily Defence Protection Cream. Tämän monitoimivoiteen on tarkoitus toimia tehokkaana kosteuttajana vaativissa sääolosuhteissa kamppailevalle janoiselle iholle. Voide on koostumukseltaan todella täyteläistä, helposti imeytyvää sekä kauniin väristä. Rakastan pihlajavoiteen tuoksua, joka muistuttaa makeaa hedelmäkarkkia luonnollisella tavalla.

madarabynoorashingler_pihlajavoide_yellowmood_hannamarirahkonen 3

Pihlajavoiteen tuotekehittelyssä otettiin Nooran toiveesta huomioon myös vegaanisuus eikä DD-voiteessa ole näin ollen käytetty lainkaan eläinperäisiä tuotteita. Ilahduin INCI-listaa tarkastellessani myös siitä, että pihlajanmarjaa on hyödynnetty valmiissa tuotteessa sekä öljynä että uutteena. Siinä missä uutteet ovat usein iholta nopeasti haihtuvia sekä vaikutukseltaan nopeita, antaa pihlajaöljy iholle pidempikestoisen ravintolatauksen. Voiteen pohjaksi valittu ravitseva sheavoi ja macadamiaöljy vastaavat tuotteen pääkosteutuksesta.

Koostumuksensa puolesta DD-voide on mielestäni kevyempi versio Weledan Skin Food-voiteesta. Kuljetan aina laukussani mukana käsivoidetta, sillä en voi sietää kuivien käsien tunnetta varsinkaan talvikuukausina ja pihlajavoide on tähän tarkoitukseen erittäin mainio tuote hinta-laatusuhteeltaan. Pihlajavoide on ilahduttavan edullinen päivittäisluonnonkosmetiikantuote ottaen huomioon sen monikäyttöisyyden, siitä kymmenen pistettä.

Omassa käytössäni pihlajavoide toimii käsivoiteena, huulirasvana sekä kuivien kynsinauhojeni korjaajana. Jos minulla olisi lapsia, käyttäisin pihlajavoidetta heidän kasvoilleen, mutta omille kasvoilleni käytän mieluiten kevyempää luonnonkosmetiikkaa, kuten seerumeita sekä ohuita fluideja.

madarabynoorashingler_pihlajavoide_yellowmood_hannamarirahkonen 2

Tämän kesän uusin tulokas Mádara-perheeseen on Pihlaja Daily Defence Body Butter, jonka väri on yhtä kaunis kuin aiemmalla DD-monitoimivoiteellakin. DD-monitoimivoide oli niin suosittu, että tuotteesta päätettiin valmistaa vartalolle tarkoitettu riittoisampi voidepakkaus. Näiden kahden voiteen suurin ero löytyy koostumuksesta, pakkauskoosta sekä siitä, että vartalovoista on pudotettu pois macadamiaöljy, joka tekee tuotteesta täysin pähkinättömän.

madarabynoorashingler_pihlajavoide_yellowmood_hannamarirahkonen 1

INCI-listasta voi löytää muutamia muitakin muutoksia. Aiemmasta DD-pihlajavoiteesta poiketen vartalovoissa on käytetty täyteläisen sheavoin sijasta kaakaovoita, joka tekee tuotteen koostumuksesta hieman kevyemmän sekä paremmin imeytyvän kuin edeltäjänsä. Pidän henkilökohtaisesti hurjan paljon vartalovoin kevyemmästä tunnusta, sillä laajalle ihoalueelle levitettävien voiteiden toivoo aina imeytyvän iholle nopeasti ilman turhaa odottelua.

Pihlajavartalovoi on iholla ylellisen tuntuinen ja se toimii aivan mahtavana ihon kosteuttajana. Kotispa-hetki on mukava päättää näin ihanalla tuotteella. On mukavaa, että voin pitää DD-monitoimivoiteen mukanani ja omistaa vartalovoin kokonaan kotikäytölle. Ainoa kehitysehdotukseni koskee vartalovoipakkauksen hygienisyyttä — olisi mahtavaa saada näin suuri tuote pakkaukseen, jossa sitä ei tarvitsisi ottaa sormilla. Ymmärrän, että tällainen pakkaus nostaa tuotteen hintaa ja ehkä se on juuri siksi jätetty toteuttamatta. Mikäli käytät tuotetta yksin etkä esimerkiksi koko perheen voimin, suosittelen säilyttämään vartalovoin jääkaapissa ja annostelemaan tuotetta sormien sijaan lusikalla, jotta ihana voide kestää käytössä pidempään hyvänä.

madarabynoorashingler_pihlajavoide_yellowmood_hannamarirahkonen 5

Ylläoleva Nooran pihlajavoide-slogan on osuva ja tiivistää hienosti sen mitä epäilemättä monet meistä ajattelevat kosmetiikasta. Tuo kysymys toimii jo itsessään vastauksena kaikille niille, jotka kyseenalaistavat luonnonkosmetiikan olemassaolon.

Yhteistyö Mádaran kanssa on ollut Nooralle varmasti hieno kokemus — ja sitä se on etenkin meille kuluttajille, jotka saamme nauttia heidän onnistuneista työntuloksistaan. Pohdin sitä, että saakohan pihlajasarja jatkoa — ainakin toivon niin!

Oletteko te kokeilleet pihlajavoiteita?

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nina
Nina
9 years sitten

Purkki löytyy kaapista ja tykkään 🙂 Siihen tulee melkein riippuvaiseksi. Itse oon kuitenkin miettinyt tuota samaa hygieenisuusjuttua. Vaikka purkki onkin todella kaunis, käytännöllinen se ei ole. Vaikka tuote onkin vain omassa käytössäni on minusta hieman ikävää joutua ottamaan tuotetta lisää heti sen jälkeen kun olen esimerkiksi rasvannut jalanpohjani. Kokoajan pitäisi olla käsiä pesemässä. Jos vain muistaisi jatkossa käyttää vaikka sitä lusikkaa. Olisi muuten sekin ollut aika hieno kehitysidea jos purkin mukana olisi tullut joku yhtä upea lusikka tai muu annostelija.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Riippuvaisuus on aika hyvä sana pihlajavoiteiden kohdalla! Pakkauksen suhteen on ajateltu ilmeisesti myös jatkokäyttöä, eli että sen tyhjenemisen jälkeen se toimisi säilytysrasiana esim. tops-puikoille tai vanulapuille.

Minni
Minni
9 years sitten

Dd-voide on tullut jäädäkseen omaan purkkiarsenaaliini! Minulla se käy kyllä yövoiteesta kasvoillakin, rauhoittaa näppyyntyvää ihoa. Butteria en ole vielä ehtiny kokeilemaan, koska olin kyl aika pettyny pakkaukseen. Ymmärrän jatkokäyttöidean, mut jos noita useamman käyttää loppuun, niin hmm… En ehkä halua täyttää kylppärinhyllyjä noilla purkeilla, joten roskiin ne tyhjinä menisivät. Eivät hivele omaa esteettistä silmääni, vaikka tiiänkin monen muun ulkoasusta tykkäävän. Makuasioita! 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Body butter on tuotteena ihana, mutta olisin myös toivonut erilaista pakkausta ihan jo hygieniaa ja tuotteen säilyvyyttä ajatellen. Esteettiset seikat ovat tietysti aina makuasioita, mutta tiedän itsekin purkkini päätyvän tyhjentymisen jälkeen kiertoon.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.