Yellowmood

Kompressiohousut, en luovu teistä ikinä

09.06.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä Fysiomyynnin kanssa.

2XU_kompressiohousut_crossfit_fysiomyynti_yellowmood 16

Urheiluvaatteet tekevät aktiivisesta treenaamisesta helpompaa ja miellyttävämpää, sen olen aina tiennyt. Jo nuorena plikkana sijoitin töistä saamani vähät pennoset laadukkaisiin liikuntavaatteisiin sekä kenkiin, sillä treenimäärät olivat viikkoa kohden suuria ja vaihtovaatteita piti olla. En kuitenkaan tiennyt tuohon aikaan mitään kompressiovaatteista, onneksi tiedän nyt.

Kompressiovaatteiden toiminta perustuu yksinkertaisesti puristukseen, jolla pyritään aktivoimaan lihasten verenkiertoa saaden lihakset palautumaan nopeammin. Kudosten verenkierron lisääntyessä veri ehtii olla vähemmän aikaa kudoksissa, jolloin itse kudoksiin ei ehdi tulla lihasten aristuksen aiheuttavaa tulehdusta, joka on useimmiten lihaskivun syy.

2XU_kompressiohousut_crossfit_fysiomyynti_yellowmood 5

Tehokkaamman palautumisen lisäksi näiden teknisten vaatteiden toinen missio on aktivoida lihaksia itse treenin aikana, jotta voisimme päästä parempiin suorituksiin. Ennen kompressiohousujen kokeilemista en tiennyt niistä mitään näin teknistä, tiesin vain että kompressiovaatteet ovat olleet pinnalla jo pidemmän aikaa ja niiden suosio on ollut kasvussa jo pitkään. Nyt todellakin ymmärrän miksi näin on.

Kokemattomuuteni vuoksi oli todella mielenkiintoista lähteä kokeilemaan 2XU-kompressiovaatteiden tehoa ja toimintaa, sillä ennen kokeiluani olin treenannut tavallisilla treenihousuilla eikä minulla ollut mitään muita vertailukohtia tai odotuksia kompressiovaatteiden suhteen.

2XU_kompressiohousut_crossfit_fysiomyynti_yellowmood 8

Olen käyttänyt kompressiohousujani viimeiset neljä kuukautta, sillä olen halunnut testata niitä pidemmän ajanjakson, jotta näkisin mihin näistä teknisistä vaatteista on. Pukiessani 2XU-kompressiohousuni ensimmäistä kertaa jalkaani tuntui siltä, kuin oman ihon päällä olisi toinen, napakampi iho. Aivan ensimmäisillä käyttökerroilla vaikutukset huomasi ennen kaikkea nopeammassa palautumisessa. Siinä missä aiemmin saatoin olla lihaskivuissani kovempien suoritusten jälkeen 2-3 päivää, lyheni aika 1-2 päivään, jolloin olin kaiken lisäksi paljon vähemmän kipeä kuin aiemmilla kerroilla. Olin tästä yllättynyt, sillä aloituksen aikaan nostin maastaveto/kyykky-ennätyksiä ja silti lihaskivut olivat minimaaliset.

Treenasin kuukauden putkeen uusilla kompressiohousuillani ja päätin sitten kokeilla tämän testijakson jälkeen miltä treeni tuntuu tavallisilla Niken treenipöksyilläni. Noiden parin kerran jälkeen vasta tajusin minkä eron kompressiovaatteilla saakaan aikaan! En sano, että treeni olisi ollut surkeaa ilman kompressiohousuja, mutta tahmeampia nuo kerrat kyllä olivat. Huomasin eron eritoten kyykyissä, joiden suhteen liikkuvuus on parantunut hurjasti ja joissa pystyin pitämään selkeästi paremman temmon kompressiohousujen kanssa kuin tavallisilla treenihousuilla.

2XU_kompressiohousut_crossfit_fysiomyynti_yellowmood 10

Olen rakastunut kompressiohousujen tuomaan keveyden tunteeseen, se saa jalat tekemään liikkeet paljon nopeammin. Tuntuu, että tekniikat on helpompi pitää puhtaana kompressiovaatteiden kanssa, koska kehoa on helpompi kannatella. Mainitsemani keveyden tunne on auttanut parantamaan tuloksia CrossFitissa nimenomaan siten, että olen saanut skarppiutta erityisesti nopeutta, räjähtävyyttä ja liikkuvuutta vaativiin liikkeisiin.

Sanoisin, että kompressiovaatteet eivät ole välttämättömyys, mutta kokemukseni perusteella ne hyödyttävät ja ilostuttavat aktiivista treenaajaa niin paljon, ettei niistä halua enää luopua kerran kokeiltuaan. Vaikutus treeniin on ollut mieletön, paljon parempi kuin olisin osannut koskaan kuvitella.

Oletteko te kokeilleet kompressiovaatteita? Minkälaisia vaikutuksia olette huomanneet?

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne
Anne
9 years sitten

Mielenkiintoista, ehkä voisin kokeilla näitä ihmevaatteita. Tosin treeni tuntuu hyvältä normaaleissa treenipöksyissäskin, mutta eihän kokeileminen haittaa. Lompakkoa saattaa haitata, taitaa olla kalliita? Täytyykin käydä tutustumassa tarkemmin.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kompressiovaatteet ovat kyllä vähän kalliimpia kuin perinteiset treenivaatteet, näillä 2XU-housuilla oli hintaa reipas 100 euroa. Jos hinta hieman epäilyttää niin suosittelen käymään sovitusreissun jossain urheilukaupassa, jotta saat henkilökohtaista tuntumaa siihen millaiselta kompressiovaatteet tuntuvat yllä 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.