Yellowmood

Kerro, kerro kuvastin, ken on kehyksistä sopivin?

16.08.2014, Hannamari Rahkonen

Yhteistyössä Brillet – hiukan parempi optikkoliike.

Yhteistyömme Brilletin kanssa on edennyt siihen pisteeseen, että kehysten valitseminen alkaa olla ajankohtaista. Lähtökohta silmälasitarpeelleni on puhtaasti ulkonäköseikoissa, sillä toiveenani ovat olleet näyttävät ja tyylikkäät silmälasit, joilla voin piristää sekä terävöittää erilaisia asukokonaisuuksia ja toisaalta muunnella ulkonäköäni hieman erilaiseksi tilanteiden mukaan.

Alkuperäisissä ajatuksissani oli hyvinkin graafiset, tummat sekä huomiota herättävät kehykset, mutta huomasimme pian Brilletin Tainan kanssa moisten tekevän kasvoni vähän turhaan raskaan näköisiksi. Niinpä kokeilimme keskiviikkona useita erilaisia kehysmalleja ja aika nopeasti saimme valikoitua kehyksistä kolme mieluisinta vielä kotiin kokeiltaviksi.

Olen koonnut pienen tiivistelmän jokaisista kehyksistä seuraavien kuvien alle ja listannut kehysten plussat sekä miinukset. Otan ilomielin vastaan teidän tarkkasilmäisten lukijoideni avun tässä valintatehtävässä, joten kommentoikaa vapaasti mielipiteenne kehyksistä ja siitä mitkä olisivat teidän mielestänne minulle sopivimmat.

brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen 7 brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen 6

1. MARTIN & MARTIN

Nämä kehykset olivat ensimmäisten kokeilemieni kehysten joukossa ja ne tuntuvat hyvin kevyiltä. Pidän siitä, että kehykset ovat näkyvät ja isot, mutteivät kuitenkaan raskaan näköiset. Linssin kohta on sen verran laaja, että silmät pääsevät hyvin esille ja ilme on näin ollen raikas. Pidän kehysten luonnollisesta ja viimeistellystä ulkonäöstä sekä mattaisesta pinnasta, joka ei huuda olevansa muovia.

+ skarpit

+ ilmavat

+ mattapintaiset

+ sykähdyttävät

+ musta käy kaiken kanssa

+ mukavalla tavalla viralliset

+ tuovat silmät kauniisti esille

+ muistuttavat ulkonäöltään ja materiaaliltaan hieman puukehyksiä

brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen 3

2. alain mikli

Nämä kehykset eivät ihastuttaneet ensikokeilulla, mutta muutaman katselukerran jälkeen valikoituivat kuitenkin tähän kehysten kärkikolmikkoon. Kehysten loiva kissamainen muoto tuo hauskasti mieleen supernaisen ja vaalea yläosa raikastaa muutoin raskaan oloisia kehyksiä. Taina tuumasi hyvin näistä kehyksistä sanoessaan, että näiden kantajalta pitää löytyä asennetta.

+ rohkeat

+ aikuismaiset

+ persoonalliset

+ muodoltaan klassiset

+ täydelliset asustelasit

+ jokainen alain miklin kehys on valmistettu käsityönä

– elävä ruskea pinta alhaalla

– kehysten massiivisuus

brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen 2 brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen 1

3. Oakley

Tuntuu kuin kuvista katselisi kymmenen vuotta nuorempi minä. Oakley on valmistanut alunperin vain urheilullisia ajo- ja aurinkolaseja, mutta on viime vuosina keskittynyt myös silmälasikehysten maailmaan. Heidän kehyksensä ovat kevyen sporttisia ja tyylikkäitä. Tämä kehysmalli sopii mielestäni hyvin kasvojeni piirteisiin ja värisävyt olivat yllättävän hyvännäköiset. Ruskea väri pehmentää vähän kehysten graafisuutta ja lohenpunainen tekee laseista mielenkiintoiset.

+ pirteät

+ nuorekkaat

+ sporttiset

+ sopivan kevyet

– ehkä vähän liian tavalliset

– värisävyt eivät kuulu suosikkeihini

brillet_optikko_kehykset_rovaniemi_hannamarirahkonen 4

Tämän pienen esittelyn jälkeen vuorossa onkin sitten se kinkkisin osuus, nimittäin kehysten valinta.

En ajatellut tehdä päätöstä aivan yksin, joten nyt teillä on mahdollisuus auttaa valinnassa kertomalla minulle rehellisesti mitkä lasit näistä olisivat sinun mielestäsi minulle sopivimmat.

Jään innolla odottelemaan mielipiteitänne, niistä on taatusti suuri apu!

Kuvat otettu Sony a5000-kameralla.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
49 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
hulamaja
hulamaja
9 years sitten

Ekat 🙂

Mimmi
Mimmi
9 years sitten

Laseissa pitäisi silmien osua linssin keskelle, joten toiset ja kolmannet ovat sopivan malliset. Mielestäni kolmosissa näytät tosi raikkaalta ja pirteältä! 🙂

Hanna
Hanna
9 years sitten

Ekat oli liian isot, tokat ja kolmannet hyvät. Itse tykkäsin kolmansista 🙂

irene
irene
9 years sitten

Ekat olivat liian isot. Tokat ja kolmannet kooltaan sopivat. Tyyliltään erilaiset, kumpi malli miellyttää sinua enemmän 🙂

SiniS
SiniS
9 years sitten

Olen itse käyttänyt laseja tauotta yli 10 vuoden ajan huonon näköni vuoksi (piilarit ei vaan sovi käyttööni ei sitten millään kuivien silmieni takia) ja koen, että viime vuosina minulle on kehittynyt jonkinlaista silmää katsella ihmisillä silmälasien istuvuutta. Kävin juuri eilen valikoimassa omat lasini, kun edelliset alkavat käydä vähän kuluneiksi 🙂 Kissamaiset silmälasit ovat olleet mieleeni jo kahdissa edellisissä laseissani 🙂 Minusta 2. ja 3. silmälasit näyttävät parhaimmilta sinulla ja kiinnitin erityisesti huomioni kolmansiin linsseihin. Kiinnitin kuitenkin huomioni siihen, että kulmakarvasi menevät piiloon kummallakin kehyksillä. Tätähän ei kannattaisi tapahtua silmälasien kanssa. Pidän siis eniten noista kolmansista pokista sinulla, mutta miettisin vielä,… Lue lisää..

SiniS
SiniS
9 years sitten

Ja olen samaa mieltä muiden kanssa, että ensimmäiset pokat ovat liian isot.

irene
irene
9 years sitten

Kolmannet istuvat kohdalleen parhaiten. Voi käyttää monenlaisten vaatteiden kanssa, eivätkä vie huomiota pois esim. meikistä tai vatteista.

Hottentotti
Hottentotti
9 years sitten

Ekat on himpun verran liian leveät vaikkakin ovat kivat. Tokat ja kolmannet sopivat sulle hyvin. Sanoisin, että ota molemmat 😉 Tokat silloin, kun tekee mieli vähän repäistä ja kolmannet päässä silloin, kun on “tavis”päivä 😀

laura
laura
9 years sitten

Kolmannet lasit miellytti eniten. Ihanasti raikkaan lämmin ja nuorekas lookki. 🙂 Toiset lasitkin oli hienot mutta toisaalta ne vie helposti huomion kokonaan kauniista kasvoista ja silmistä.

Liisa
Liisa
9 years sitten

Mielestäni lasit no 3 ovat sinulle parhaat !

Elina
Elina
9 years sitten

Abaut 25-vuotta laseja huonon näön vuoksi käyttäneenä ja valikoituani sanoisin, etteivät mitkään noista ole hyvät. Liian isoja kasvoillesi! Juuri tuo, että kulmakarvat menevät piiloon. Ei hyvä. Sinänsä näyttävän näköisiä pokia. Mutta onko pitkäikäisiä? Kyllästytkö helposti? Asioita joita kannattaa miettiä kun haluaa tehdä kestävän ratkaisun.. Nimittäin itse ainakin joudun juuri sitä miettiä, kun lasit eivät ole kohdallani hankinta, joilla “vaan” teen itselleni uutta ilmettä ja piristystä. Ensin ovat apuväline, joita ilman en tule toimeen ja tässä ratkaisee toimivuus. Ja sitten vasta tulee piristys yms. Omat kasvot ja silmäterään väli määrittää aika pitkälle hankintaa. Ja tarvittava voimakkuus. Kun pienet mittasuhteet omaava hyvin… Lue lisää..

SanskuLevis
SanskuLevis
9 years sitten

Oakleyt näyttää ihan sinulta. 🙂 Jos väri mietityttää, kysy onko eri vaihtoehtoja. Ihan turhaa on miettiä tykkäätkö laseista vielä kolmen vuoden päästä. Yliajatteleminen on liian monen silmälasiostajan virhe. Ja optikosta todella ärsyttävää. 😉 Nyt on hyvä kun voit kotona hengailla tai RWMilla, ja tunnustelet mitkä kehykset tuntuu omimmalta. Ammattilainen on valinnut kehykset, joten asiakkaan ei tarvitse enää huolehtia käykö mitkäkin voimakkuudet mihin kehyksiin. Mukavia ja kiireisiä markkinapäiviä!

Saila
Saila
9 years sitten

Kolmannet lasit sopivat kasvoihisi parhaiten. Nykyään kun isot lasit ovat muodissa, niin minusta kulmakarvat tuppaavat aina jäämään alle. Eikä se näytä pahalta.

Anni
Anni
9 years sitten

Ensimmäiset ovat liian leveät kasvoillesi. Toiset on mun mielestä liian kirjavat, mutta leveyden puolesta sopivat kasvoillesi. Kolmannet ovat mun mielestä ehdottomasti parhaat, muoto on klassinen ja ne ovat pirteimmät näistä kolmesta. Jos vielä löytäisit nuo lasit toisen värisenä? Itse olen elänyt silmälasien kanssa 21 vuotta ja ensimmäiset kahdet lasini olivat ruskeat. Jälkeen päin olen ajatellut, että siinä on joku turva, se on rauhallinen ja melko huomaamaton väri. Jos haluat asustaa laseilla etsi itsellesi värimaailmaasi sopiva väri ja valitse vielä rohkeammin. Jos viehätyt ruskeasta niin miten olisi turkoosi? Omat viimeisimmät lasini olivat ensi-ihastus ja jouduin varaamaan lasit, koska ne olivat mielestäni… Lue lisää..

optikko
optikko
9 years sitten

Ensimmäiset ovat aivan liian isot/leveät kasvoillesi eikä malli pue mielestäni sinua ollenkaan. Parhaat näistä vaihtoehdoista on ehdottomasti nuo kolmannet. Raikkaat, oikean kokoiset ja malliset ja väri käy kasvoillesi. Kulmakarvat näkyvät kuitenkin kehyksen yläpuolelta eli eivät ole kokonaan piilossa, joten en olisi tuosta seikasta huolissani. Jos etsit näyttäviä kehyksiä, ovatko kolmannet sitten liiankin tavalliset??? Mutta hyvät ja kauniit ne kyllä on ja näistä siis suosikkini sinulle 🙂

OutiS
OutiS
9 years sitten

Olen samaa mieltä monen muun kanssa. Ensimmäiset ovat liian isot kasvoihisi. Toiset lasit ovat todella persoonalliset, jopa niin, että en näe muuta kuin pokat kun katson kuvaasi. Kolmannet pokat korostavat kauniisti piirteitäsi ja sopivat kasvojesi mittasuhteisiin, jos värit mietityttävät niin jatka etsintää kun olet itse sataprosenttisen varma valinnastasi. Pokien valitseminen on vaikeaa!

Anni
Anni
9 years sitten

Kolmannet on parhaat, joskaan nekään eivät ehkä ole ihan täydelliset sinulle. Ekat ovat liian isot, toiset liian huomiota herättävät ja myöskin kookkaat. Sinun kasvoille sopisi raikkaan väriset ja hiukan sirommat lasit.

Johanna
Johanna
9 years sitten

Ehdottomasti kolmonen!! Sopii sulle kaikkein parhaiten. Ihania, herkullisia laseja oot valinnut!! 🙂

neitolintu
neitolintu
9 years sitten

Hankin itse keväällä aika erikoiset ja persoonalliset lasit, vähän kuin nuo kakkoset. Vähän aikaa olivatkin tosi makeet mutta sitten erikoisuus alkoi vähän rasittaa ja aloin kaivata vähän tavallisempia ja monikäyttöisempiä laseja. Ja löysin sitten simppelimmät ja kauniit ja niistä tulikin ykköslasini eivätkä ne kyllästytä yhtään vaikka ovatkin huomattavan paljon tavallisemmat kuin ne ekat erikoiset. Jotenkin kun katselen noita vaihtoehtoja niin juuri nuo kolmannet olisivat minusta ne monikäyttöisimmät lasit, raikkaat ja nuorekkaat. Jos on varaa vain yhteen kehykseen niin valitsisin ne.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Toisaalta nuo ykköset on syystäkin isot, sillä en hae tavallisia arkilaseja, vaan asustelaseja 🙂 Kiitos mielipiteestäsi!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Onpa harmillista, etteivät piilolinssit sovi sinun silmillesi, mutta onneksi nykyään saa todella mielikuvituksellisia ja tyylikkäitä laseja ja on mistä valita. Mitään näistä laseista ei ole vielä niin sanotusti asennettu omaan päähäni sopivaksi, vaan ovat ylläni siinä kunnossa kuin hyllystä ovat mukaani lähteneet 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Toisaalta tuo väriyhdistelmä ehkä rajaa jotain vaatteita pois, sillä se on aika erikoinen. En tiedä, vaikea valinta tulee olemaan 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Pidän myös ykkösten muotoilusta. Saattaisin hankkiakin molemmat, mutta käytän tavallisesti piilolinssejä, joten minulla on tarve vain asustelaseille.

Jutta Ruonansuu
Jutta Ruonansuu
9 years sitten

Näytät upealta joka kuvassa! Oakleyt on tavanomaisimmat, toisaalta värit tuovat hauskaa twistiä. Kun kuvaa katsoo pidempään, on pakko myöntää, että tuo malli pukee kasvojasi kauniisti. MARTIN & MARTINit ovat toki isohkot, mutta minusta niissä on samalla myös aimo annos eleganssia. Koska olen villien korttien ystävä, yllytän sinua ystäväni – ota nuo hengästyttävän hienot miklit! Jos joku niin sinä osaat kantaa tuollaiset kehykset.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Juu, nuo kakkoset ovat aika massiiviset 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos mielipiteestäsi 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Olen pitänyt nuoruudessani niin tavallisia laseja vuosikaudet eikä minulla toisaalta ole tarve jatkuvasti pidettäville laseille — siksi haluan valita tyylikkäät ja näyttävät asustelasit sellaisille hetkille, kun haluan laseja käyttää. Muina aikoina voin käyttää piilolinssejä. Jokainen näistä kolmesta on itselleni mieleinen 🙂

Riina
Riina
9 years sitten

Oakleyt sopi sulle ihan älyttömän hyvin! Martin&Martin lasit on tosin varmasti luontevammat käyttää ja nekin on tosi hienot, joten kannattaa valita varmaan ne.

OutiS
OutiS
9 years sitten

Tosiaan, jos haet asustelaseja niin valitse Miklit! Itse sitä jumittaa aina turvalliseen vaihtoehtoon kun linssit maksavat niin paljon ettei ole vara ostaa kuin yhdet lasit kerrallaan. Pitäisi rohkaistua enemmän. Tosin en taida olla ainoa varovainen pokien ostaja. 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Olen kanssasi niin samaa mieltä! Taidanpa kysäistä onko noista kolmosista olemassa vaihtoehtoja värin suhteen, kiitos vinkistä.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos kommentista 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Huomasin Tuomaksen kanssa, että kuva vääristää ja leventää laseja. Olen ottanut kuvan liian läheltä 🙂 Nuo ensimmäiset kehykset ovat oikeasti paljon kevyemmän näköiset ylläni, myös leveyden puolesta. Rohkean ja tyylikkään valinnan olet tehnyt itse kehysten suhteen, sopivat sinulle varmasti 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Sitä mietin itsekin, tuntuu että nuo kolmannet muistuttavat turhan paljon tavallasia laseja, joita minulla on aiempina vuosina ollut.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos näkemyksestäsi! Ja kyllä, valintatehtävä aiheuttaa suurta mietintää 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Valinnoista on kiittäminen myös ihanaa optikkoani Tainaa, joka valitsi rohkeasti erityylisiä sekä kasvojeni mallille sopivia kehyksiä.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Uskoisin, että jatkuvassa käytössä persoonalliset lasit voisivat alkaa kyllästyttämään. Itselläni tulevat tosiaan satunnaiseen käyttöön, joten en pelkää sen puolesta kyllästymistä. Mukava kuulla, että löysit ihanat arkilasit — varmasti nuo aiemman hankkimasi ovat mukava piristys aina silloin tällöin! 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Voi kiitos! Puit erinomaisesti sanoiksi sen mitä olen itsekin ajatellut MARTIN & MARTIN-kehyksistä, minä en vain osannut pukea sitä noin kauniisti lauseeksi. Minusta ne ovat hauskalla tavalla rennon koulutyttömäiset, mutta yhtälailla sopivat virallisempiin tilaisuuksiin. Villien valintojen kohdalla yllytys on aina tervetullutta!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Jes, lisää MARTIN&MARTIN-kehysten kannattajia! Ne kun tuntuvat tyylikkäiltä sekä ennen kaikkea luontevilta. Vielä ehtii miettiä, katsotaan mihin päädyn 🙂

Anna
Anna
9 years sitten

JOS et ota kaikkia kolmea niin kolmannet äänestäisin ma

Hottentotti
Hottentotti
9 years sitten

Katsoin kuvat uudestaan ja luin tekstinkin ja ymmärsin lukemani 😉 Koska haet asustelaseja niin ottaisin ykköset. Ne käyvät kaikkeen kun taas Miklit mielestäni eivät käy esim kaikkien värien kanssa jne. Kokemuksesta tiedän, että lasien valinta on vaikeaa 😀

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Luulen, että yhdellä valinnalla on mentävä 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Ihan totta mitä sanoit Hottentotti, kakkosten käyttö voisi tosiaan olla tosielämässä paljon rajallisempaa kuin ykkösten.

Jenni
Jenni
9 years sitten

Samoilla linjoilla. Minusta kavoillesi sopii hyvin nouseva ylälinja – se kohottaa kasvoja. Mutta kulmakarvat pitäisi näkyä. Tuo eka kehys, jossa on ulkonurkkaa kohti laskeva alalinja tekee ilmeestä jotenkin alaspäin valuvan ja kasvojen alaosaa korostavan. Itse menisin vielä tutkimaan, josko löytyisi pari vaihtoehtoa lisää… 🙂 Vaikka kehyksiä ei ole vielä säädetty, on tärkeää, että kehys tuntuu istuvan hyvin ja jämäkästi – ei säädöllä ihmeitä kuitenkaan saada aikaan. Nenätyynyttömissä laseissa istuvuus ja oikea korkeus on erityisen tärkeä. Sinulla vaikuttaa olevan aika korkealla nenänvarsi siitä kohdin, missä kehykset lepää, kun kulmakarvasi jäävät piiloon. (Esimerkiksi itselläni on päinvastainen ongelma, ja monet kehykset jää aivan… Lue lisää..

Jenni
Jenni
9 years sitten

Ainiin ja näistä vaihtoehdoista valitsisin ehdottomasti kakkoset 🙂

merikuka
merikuka
9 years sitten

Ehdottomasti Miklit, kun kerran haet asustelaseja! Sopivat sinulle tosi hyvin!

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
9 years sitten

Kiitos asiantuntevasta kommentistasi!

Jenni
Jenni
9 years sitten

Ekat liian isot linssiaukon koon puolesta. Leveyttä turhan paljon. Ja pyöreämpi muoto korostaa vielä tuota leveyttä. Toiset istuu hyvin ja ovat kooltaan paremmat, mutta sopivimmat toisiksi laseiksi. Ei ainoaksi rajun kontrastisen kuvion vuoksi. Viimeiset eli Oakleyt veti voiton. Sopiva koko, hyvä istuvuus ja raikkaat. 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.