Yellowmood

Elämäni aakkoset

01.05.2014, Hannamari Rahkonen

Blogeissa on kiertänyt jo pidemmän ajan Elämäni aakkoset-haaste ja se oli minusta sen verran hauskalta vaikuttava juttu, että päätin koostaa myös oman versioni.

lonsdale_sports_crossfit_eccobiom_nike_yellowmood_colourfulsportswear 4

A – Autiotalot

Haluaisin aivan palavasti päästä kuvaamaan autiotaloja. Sellaisia, joissa on vielä tavarat sisällä ja jotka on hylätty jostain ihmeellisestä syystä. Näin vuosi sitten kuvia Helsingin Kruunuvuoren autioista huviloista, jotenkin ihan käsittämätöntä, että tällainen alue voidaan hylätä.

B – Blogi

Työni, intohimoni, väyläni tavata uusia ihmisiä, kehittyä ihmisenä ja erittäin tärkeä tapa ilmaista luovuuttani itselleni sopivassa muodossa. Voin parhaiten tällaisessa luovassa työssä, sillä sitä ei voi suorittaa — tämä on ollut luonteelleni todella tervehdyttävää. Blogini on kehittynyt huimasti alkuajoista ja minua vähän nolottaa lukea vanhoja tekstejäni ja katsella vanhoja kuviani, jotka olivat silloin joskus muka tosi hienoja. Mieheni on opettanut minut valokuvaamaan ja tukenut minua rakkaudellisimmalla tavalla tässä työssäni sekä valanut minuun uskoa silloin, kun olen itse epäillyt taitojani. Olemme molemmat hyvin visuaalisia ihmisiä ja siksi hän myös osaa arvostaa sitä mitä teen, ymmärtää mistä on kysymys. Olen tästä todella kiitollinen, ilman mieheni tukea ei olisi blogiani tai ainakaan siitä ei olisi kehittynyt minulle työtä.

C – CrossFit

Ennen kaikkea hauskaa liikuntaa, johon ei kyllästy ja joka haastaa kehon lisäksi mieltä. Treenit ovat joka kerta erilaisia ja kehityksen huomaa varsinkin näin alussa erittäin nopeana voimatasojen nousuna. Oli aika makeaa saada kahden kuukauden treenin jälkeen yli 10 miestenpunnerrusta! CrossFit on meidän perheessä yhteinen harrastus, johon molemmat ovat hurahtaneet yhtä paljon. Ja sitten uikutetaan kahdestaan meidän lihaskipuja. Onko sunkin rintalihakset kipeät tästä kohtaa? 😀

D – DIY

Minulle on luonteenomaista näprätä jotain itsetehtyä, se on yksi tapa rentoutua ja olla rauhassa. Kodissamme on harrastettu DIY-operaatioita remontin aikana erityisen paljon.

E – Ennakkoluulottomuus

Yksi niistä asioista, joita pyrin vaalimaan ihmissuhteissani sekä suhtautumisessa elämään. Kenestäkään ihmisestä ei pitäisi tehdä tiukkoja johtopäätöksiä vain sen perusteella, miltä asiat ulospäin näyttävät. On kaunista olla aidosti kiinnostunut toisesta ja suhtautua ihmisiin lähtökohtaisesti positiivisella tavalla, sillä ei meistä kukaan voi täysin tietää muiden olosuhteita.

secondchance_hannamarirahkonen_yellowmood_photography_blackandwhite (1)

F – Fairytale

Tanssimme mieheni kanssa Enyan Fairytalen tahtiin ensimmäisen tanssimme avioparina. Hääpäivämme oli viikon ainoa päivä, jolloin taivas oli täysin sininen ja aurinko paistoi. Halusimme häistämme pienet ja intiimit, joten kutsuimme juhliimme vain sellaiset ihmiset, joista jokainen oli ja on meille oikeasti erityinen sekä läheinen oikeassa elämässä. Häät olivat yksi elämäni mieleenpainuvimpia päiviä, koska juhlamme olivat juuri meidän näköiset.

G – Graffitit

Pidän todella paljon tyylillä tehdyistä graffiteista kaupunkikuvassa, mielestäni ne ovat todella piristäviä pilkahduksia muuten betonisessa ympäristössä. Meillä on saatu maalata graffitiammattilaisten toimesta keskustassa ison keskuskentän pitkä aita, minun pitäisi ehdottomasti käydä kuvaamassa se tänne blogiin ennen kuin tuolla paikalla aloitetaan kerrostalojen rakentaminen.

H – Hevoset

7-vuotiaasta parikymppiseksi saakka kävin pienellä maalaistallilla ja olen sielultani edelleen heppatyttö. Tallintuoksu on niin kodikas! Olen nauttinut aina eniten tallitöistä ja hevosen kanssa olemisesta. Pakkasessa höyryävää hengitystä sekä pehmeän ja lämpimän turvan tervehdystä ei voita mikään. Ratsastuskoulujen menon olen tuntenut olevan itselleni turhan rajoitettua, rakastan ennemmin rauhallisia, vaihtelevia maastolenkkejä sekä omatoimista tallilla olemista. Mieleeni ovat jääneet hevosajoilta erityisesti ne hetket, kun on saanut luotua pitkäjänteisellä työllä luottamussuhteen aran hevosen kanssa ja tuo suhde on muuttunut sanattomaksi ystävyydeksi, kommunikoinniksi — siinä on jotain maagista! Haaveilen edelleen heppaharrastuksesta, mutta ajokortittomana tuon harrastuksen elvyttäminen on täällä vähän hankalaa, tallit kun sijaitsevat kaupungin laidoilla.

I – iMac

Missä olisinkaan ilman iMaciani? En voisi kuvitellakaan työntekoa minkään muun partnerin kanssa, sen verran luotettavaksi meidän suhteemme on vuosien varrella syventynyt! iMac ei jumita ikinä, varsinainen heikkohermoisen pelastus.

J – Jokivarsi

Olen Tornionjokivarren tyttöjä. Tuo alue on minun henkinen kotini, siellä ovat juureni ja sieltä minä tulen. Jokivarsi on koti, lapsuus. Jokivarren ihmisten määrätietoisuus, välittömyys ja meänkieli, voiko kotoisampaa olla. Normaalielämässäni puhun vähän rovaniemeläisittäin, mutta aina kun menen kotiin niin kyllä ne hoot paikkansa löytää. Meänkieli on itselleni todella henkilökohtainen asia, se on tämän alueen ihmisten kieli. En voi sille mitään, mutta korvaani särähtää hoon matkiminen niiltä, jotka eivät ole oikeasti Lapista.

mittelspitz_japanisechin_hannamarirahkonen_dog

K – Koirat

Meidän rakkaat Topi ja Riemu! Olen todella eläinrakas ja meidän tupsunokat ovat meille tärkeitä perheenjäseniä, joita rakastetaan ja joiden kanssa vietetään aikaa. Riemukin on alkanut oppia aikuisen tavoille pikkuhiljaa ja elo tuntuu koko ajan vain mukavammalta, puhumattakaan noiden kahden veljesrakkaudesta. Varsinkin oman sairastumiseni aikana nämä pienet toivat minulle huomattavaa valoa päiviin, vaikka mieleni olisi ollut muuten miten musta tahansa. Vuodessa töpöistä on tullut niin erottamattomat, että jopa meidän suuriegoinen seurakoira Topi ikävöi Riemu Rienaajaa, jos tämä on vähän aikaa poissa. Sympaattista. Keksimme joka päivä koiranpojillemme uusia lempinimiä, joten siksi nimissä on välillä lisäosia 😉 Riemun tuorein lisänimi on rokkirapu ja se oli ystäväni Emman miete, kun hän näki Riemun kesäkarvalle ajettuna.

L – Laulaminen

Olen rakastanut laulamista siitä lähtien, kun olen oppinut laulamaan ja kävinkin pikkutyttönä laulutunneilla. Olen jo viiden vuoden ajan ollut menossa laulutunneille uudestaan, mutta aina on ollut jotakin. Ehkä ensi syksynä voisin aloittaa laulamisen uudelleen opetuksessa. Kotona yksin työskennellessä saan välillä laulupuuskia ja silloin annan palaa täysillä vahvojen naisartistien mukana ja saan siitä hurjasti energiaa sekä iloa. Ja automatkat, niillä lauletaan monesti yhdessä, bravuurimme ovat Egotripin Gloria ja Kerkko Koskinen Kollektiivin Käki..

M – Maalaaminen

Tykkään maalata, mutta se vaatii tietynlaisen rennon ja ehkä sellaisen semiahdistuneen mielentilan. Tänä keväänä minulle tuli pitkästä aikaa tunne siitä, että nyt on päästävä maalaamaan ja kaivoinkin akryylimaalini sekä taulupohjani naftaliinista. Useimmiten maalaan ihmisiä, ihmisen kehoa sekä hieman abstraktimpia juttuja.

N – Naisellisuus

Itselleni naisellisuus edustaa ennen kaikkea itsestään huolehtimista niin henkisesti kuin fyysisesti, itsevarmempaa asennetta elämään, kykyä kantaa itsensä edustavasti ja olla rohkeasti juuri sitä mitä on. Luonnonkosmetiikka on avannut minulle aivan uudenlaisen oven naisellisuuteen, se on yksi helpoimmista ja miellyttävimmistä keinoista tuoda omaan arkeen kaivattuja hengähdyshetkiä ja hemmotella itseään.

O – Olli

Tyttönimeni, josta on väännetty vitsiä nuorempana. Sukunimeni alkuperä on Olsen, mutta pappani vaihtoi nimen Olliksi nuoruudessaan.

secondchance_hannamarirahkonen_yellowmood_photography_blackandwhite

P – Pikkupiika

Isäni hellyyttävä lempinimi minulle pienestä tytöstä saakka.

Q – Queen – Don´t stop me now

Olen tutustunut Queenin tuotantoon kunnolla vasta mieheni innostamana, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Tämä kyseinen biisi sai minut tajuamaan tämän bändin nerokkuuden. Sopivan menevää meininkiä lenkille tai väsyneelle päivälle. Sitä paitsi jokainen päivä olisi oikein oivallista aloittaa lauseella I´m having such a good time.

R – Rovaniemi

Kotipaikkakuntani vuodesta 1995. Ensimmäinen kotimme täällä oli talo, johon ei tullut lainkaan vettä, vaan vesi haettiin kaivosta ja “suihkussa” käytiin ulkosaunassa. Isossa pihassa oli myös suuri ja jännittävä huvila, jonka kuistilla keittelimme kavereiden kanssa pupunpapanasoppaa. Rovaniemi on tosi tuttu ja turvallinen, viihdyn täällä todella hyvin. Lähellä on luonto, Kemijoki, kaupunki, koulutusmahdollisuuksia ja kaikki tarvittava. Välillä pieni paikkakunta ahdistaa, mutta tähän mennessä lomamatkat ovat toimineet sopivasta irtiotosta.

S – Sairastuminen

Migreeniin ja kilpirauhasen vajaatoimintaan sairastumiset ovat opettaneet ja kasvattaneet minua ihmisenä valtavasti, siksi tunnen kiitollisuutta sairastumisistani. Pyrin suhtautumaan vastoinkäymisiin kasvattavina kokemuksina, joiden avulla voin ymmärtää paremmin muita ihmisiä ja nähdä heidän tilanteensa yli sekä olla empaattinen tuomitsemisen sijaan. Ulospäin voi näkyä vihaa, joka on oikeasti pelkoa. Jatkuva toisten piikittely huumorin varjolla voi kertoa siitä, että henkilö on oikeasti epävarma itsestään. Tällaisen piirteiden muistaminen on auttanut ymmärtämään vastapuolta silloin, kun olen kohdannut syyttä huonoa käytöstä.

Sairastumiseni ansiosta sain myös ajoissa pysäytettyä nuoruudessani minua vaivanneen suorituskeskeisyyden, jolloin elin monta vuotta minuuttiaikataululla ja minulla oli aina itsetehty kiire tunteakseni itseni tärkeäksi. Kenelläkään ei ole kiire, jos ei halua olla kiireinen, se todella on omasta asenteesta kiinni. Olen kiitollinen sen oivaltamisesta, että kukaan meistä ei ole korvaamaton työpaikalla tai ihmissuhteissa eikä tehdyn työn määrä korreloi mitenkään ihmisarvon kanssa. Se arvo tulee omasta sisimmästä, siitä mitä suostuu ajattelemaan itsestään ja kuinka paljon antaa itse itselleen arvoa 🙂

T – Tuomas

Paras ystäväni, sielunkumppanini, erilainen ajattelija, maailman taitavin nikkaroija, loistava valokuvaaja, taitava ja perusteellinen kaikessa mitä hän tekee. Rakas taiteellinen puolisoni, jonka kanssa voi keskustella tuntikaupalla ihan mistä vain ja joka saa konkreettisia asioita aikaan. Ennakkoluuloton, aito, kärsivällinen vuori, kiltti ja empaattinen — tähän kohtaan ei riittäisi edes kaikki maailman ylistyssanat. Parasta mitä elämässäni on tapahtunut, rakkain ja luotetuin ystäväni.

mittelspitz_japanisechin_hannamarirahkonen_dog (3)

U – Uni

Olen ollut lapsesta asti huono nukkuja ja nykyäänkin saan tehdä töitä sen eteen, että saisin nukuttua hyvin. Käytän piikkimattoa, syön illalla magnesiumia ja vältän koneella olemista pari kolme tuntia ennen nukkumaanmenoa. Iän myötä unen tärkeys on korostunut ja yritän kiinnittää siihen enemmän huomiota, koska huonot yöunet vaikuttavat välittömästi treeneistä palautumiseen, työmotivaatioon sekä mielialaan.

V – Valokuvaus

Yksi työni inspiroivimpia osia itse kuvaamistilanteesta kuvankäsittelyyn sekä kuvien julkaisemiseen. Haluan blogini olevan visuaalinen aarreaitta, joka tarjoilee pieniä tarinoita jo pelkillä kuvillaan. Rakastan raikkaita kuvia, saan sellaisista energiaa. Juuri nyt opin alla on liikkuvien ihmisten kuvaaminen, tässä hommassa eivät haasteet pääse loppumaan.

W – Will Young

Jostain syystä Will Young on seurannut minua tuotantonsa kanssa nuoruudestani aina tähän päivään saakka. Miehen äänessä on sellaista rauhaa, että se saa jopa minut olemaan läsnä. Kun haluan vähän masistella, kuuntelen biisejä Leave Right Now tai Jealousy. Youngin ääni ja olemus muistuttaa vähän miestäni (samoin kuin Disco Ensemblen Miikka Koivistokin).

X – Xylitoli

Aakkosten vaikein kirjain tällä erää. Xylitoli, myrkyllistä hauvoille.

Y – Yrittäjyys

Minusta ei sitten koskaan tule yrittäjää, sanoi tämä yrittäjäperheen tyttö vielä viisi vuotta sitten. Onneksi tuli, sillä olen aina ollut aika omatoiminen sekä tunnollinen työntekijä ja nautin siitä, että saan vaikuttaa itse työaikoihini, työpanokseeni ja ennen kaikkea siihen mitä ja miten teen. Olen kokenut yrittäjyyden todella loistavaksi vaihtoehdoksi, sillä se antaa samalla sekä vapautta että haastetta. Tylsistyn helposti liian tutuksi käyneisiin rutiineihin ja yrittäjänä saan päivästä toiseen tehdä asioita eri tavalla, eri paikoissa ja eri ihmisten kanssa. Voin valokuvata, kirjoittaa, tehdä raakaleivonnaisia, olla mukana tapahtumissa — monipuolisuus on yrittäjyyteni avainsana, sen avulla työni pysyy päivästä toiseen mielenkiintoisena.

Joku sanoi vasta hyvin, ettei kutsu itseään yrittäjäksi, vaan onnistujaksi. Tässä piilee totuuden siemen.

capuccino_mandragora_hannamarirahkonen_yellowmood 1

Z – Zoomi

Kaikkien valokuvaajien tuttu?

Å – Åland

Kuudennella luokalla järjestettiin luokkaretki Ahvenanmaalle, mutta minä en päässyt mukaan. Snif.

Ä – Äidinkieli

Äidinkieli oli mielestäni yksi parhaimpia aineita peruskoulussa, sillä olen aina kokenut vetoa tarinoiden kirjoittamiseen vilkkaan mielikuvitukseni ansiosta. Toivon koko ajan kehittyväni kirjoittajana ja työskentelen oppiakseni käyttämään rikasta sekä helposti luettavaa kieltä. Luen monesti vanhoja blogitekstejäni läpi, jotta voisin nähdä minkälaisia maneereja minulla on kehittynyt kirjoittamisessa ja yritän päästä niistä eroon pitääkseni sisällön mielenkiintoisena.

Ö – Öljyvärit

Hermoni eivät oikein riitä öljyväreillä maalaamiseen, koska ne kuivuvat niin hitaasti.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
8 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
sari
sari
10 years sitten

Hyvää vappua!Ihana postaus taaskin:rehellinen,juureva.Sinä voisit varmaankin olla iän puolesta tyttäreni,mutta eihän samanhenkisyys ja arvomaailma ikää katso.Meillä tuntuu olevan paljonkin yhteistä ja sitä paitsi,minun esikoiseni on TUOMAS.Suosittelenkin sinulle tutustumista sivuille potkua2014.fi>yläbannerista etusivu.Videoklipissä esiintyy nuoremman poikani ystävä Topi avustajakoiransa Chilin kanssa.Kun olet katsonut,uskon sinun ymmärtävän.Ja halutessasi voit kertoa tärkeästä asiasta ystävillesi.Itse menen(asun etelässä)otteluun paikan päälle ja olen kannatusjäsen Avustajakoirat ry:ssä.Liikunnasta kannattaa nauttia aina kun voi ja terveyttä pitäisi muistaa arvostaa(minullakin muuten hypotyreoosi),kun silmänräpäys voi muuttaa kaiken.Ja ystävät-elämän timantit.Taisi tulla vähän vakavahenkinen kommentti,vaikka iloisia asioita piti…Keleistä huolimatta kauniita kevätpäiviä! “What comes from the heart,goes to the heart”-Samuel Taylor Coleridge

SiniS
SiniS
10 years sitten

Ihan todella hyvin kirjoitetut ja hyvät elämänaakkoset 🙂 Tykkäsin lukea. Tuli mieleen, että oletko kokeillut Ayurvedista Aswagandha yrttiä siihen,että saisit unta paremmin? Olen Ayurvedan mukaan Vata-Pitta ja vata liitelee helposti nukkumaan mennessä ilmassa ja siksi otan joka illta ashwagandhaa ja kyllä nukuttaa lähes poikkeuksetta nopeasti. Ja sitten siihen päälle vielä joku rauhoittava yrttitee 🙂 Olen ollut kova näkemään painajaisia tai muuten vain kummallisia unia, mutta ashwagandhan avulla nuokin pysyy poissa. Heti jos lopetan käytön, saatan seuraavana yönä herätä hiestä märkänä painajaisiin (ei toki joka kerta). Toki ymmärrän, että tähän liittyy myös henkinen tasapaino (painajaisiin), mutta työstän kylllä sitäkin joogan avulla… Lue lisää..

En muista nimmarii
En muista nimmarii
10 years sitten

Sanon myös rakasta tytärtäni pikkupiikaksi. Välillä protestoi, että ei ole mun piika, kun piiat on palvelijoita <3 <3

Jenni
Jenni
10 years sitten

“Joku sanoi vasta hyvin, ettei kutsu itseään yrittäjäksi, vaan onnistujaksi. Tässä piilee totuuden siemen.” On toki tärkeää uskoa itseensä. 🙂 Toisaalta, amerikassa on tapana sanoa, ettei ole yrittäjä ennenkuin on epäonnistunut kerran. On tärkeää ymmärtää, että kaikki ideat eivät aina onnistu eikä epäonnistumista pidä pelätä. Sitten voi yrittää uudelleen. Meillä Suomessa tuntuu olevan asenne se, että olisi onnistuttava ja yrittäjänä epäonnistuminen koetaan joskus hyvinkin raskaasti ja jopa omaa ihmisarvoa määrittelevänä asiana. Tästä näkövinkkelistä katsottuna annan ääneni yrittäjä-sanalle.

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
10 years sitten

Kiitos Sari kauniista kommentistasi! Kävin katsomassa videon, josta mainitsit — asia on tärkeä ja näin koiraihmisenä tuli kyllä kyynelkin silmäkulmaan. Oikein onnellista ja iloista kevättä sinulle 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
10 years sitten

Kiitos Sini ja mukava, että teksti osui. Olen käyttänyt aswagandhaa pari vuotta sitten, mutta voisin kyllä ottaa sen uudestaan käyttöön. Muita stressiä lieventäviä yrttejä olen kyllä käyttänyt ja yrittänyt muutenkin tukea munuaisten sekä lisämunuaisten toimintaa. Elämässä on tapahtunut vuoden sisään niin paljon, etten ihmettele kehoni reaktioita. Migreeni on kyllä aivan hirveä olotila. Itse sain siihen apua maksaa puhdistavalla ruokavaliolla ja ilmeisesti sellaiseen on tarvetta nyt uudemmankin kerran, kun kohtauksia on ollut kevään mittaan samalla tavalla kuin sinulla. Aurinkoisia ja energisiä päiviä myös sinulle, kiitos vielä kommentistasi 🙂

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
10 years sitten

Minulla taisi olla nuorempana samankaltaisia kommentteja isälleni, mutta ne menevät iän myötä ohi 😉

Hannamari Rahkonen
Hannamari Rahkonen
10 years sitten

Toki elämään kuuluuvat myös epäonnistumiset ja itse miellän ne olennaiseksi osaksi yrittäjyyttäkin. Tarkoitin tuolla mainitsemallani sanalla enemmänkin sitä asennetta millä omaa työtänsä tekee ja se pitää sisällään myös sen, että kun niitä epäonnistumisia tulee, menee silti sillä onnistuja-asenteella eteenpäin 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.