Yellowmood

Puhdas keho 3/6: Viikko 1

30.04.2014, Hannamari Rahkonen

Clean-puhdistusohjelman ensimmäisen viikon purkitus on vähän myöhässä, mutta täältä se nyt tulee ja kakkososa seuraa hetken päästä perässä. Puhdistuskuurin ensimmäiset päivät olivat itselleni todella kurjia, sillä edellisenä viikonloppuna olimme juhlimassa mieheni isovanhempien 50-vuotishääpäiviä enkä ollut eliminaatioruokavaliolla noina päivinä. Taisin myös ottaa ilon irti viimeisistä kahvikupillisista turhan intensiivisellä tavalla.

Puhdistuskuurin aloitus yhdistettynä hormonimyrskyihin ei tainnut olla keholleni mikään helpoin yhtälö, sillä kärsin alkuviikon vaatimattomasta neljän päivän migreenistä, joka selittyy samaan syssyyn alkaneilla menkoilla. Minulla ei ole ollut vuosiin näin ärhäkkää, saatika monen päivän migreeniä. Normaalisti minulla on yksi migreenipäivä menkkojen aikaan, jos sitäkään. Mieleen muistuivat ne kamalat ajat, kun makasin 18 päivää kuukaudesta migreenituskissani. Luojan kiitos tiedän kysymyksessä olevan puhdistusoireiden ja hormonimyrskyjen yhteisvaikutus, muuten olisin kauhuissani.

cleanprogram_puhdistuskuuri_kahvi_terveys_yellowmood_hannamarirahkonen

Kahvinhimoni oli alkuun jotain infernaalista ja koska särkylääkkeet eivät missään nimessä ole Clean-ohjelmassa sallittuja, minun oli pakko keittää itselleni heti maanantaina vahva kahvikupillinen migreeniä vastaan. Yleensä se auttaa noin tunnin sisällä, mutta ei tällä kertaa. Haistelin keittämäni luomukahvin tuoksua kuin narkkari ja join kupilliseni normaalia hitaammin. Tiesin ennen puhdistuskuurin aloittamista, että kahvi oli valloittanut arjestani liikaa alaa, mutta että näin paljon? Tiedän kahvitauon tekevän minulle hyvää.

Muutama päivä puhdistuskuurin aloittamisen jälkeen uneni muuttuvat todella villeiksi ja herään aamuisin joko tippuvan lentokoneen kyydistä tai juoksemasta jotakin asiaa henkeni edestä karkuun ja unet ovat täynnä draamaa ihmisten kanssa, jotka olen tavannut ehkä kerran elämässäni.

Alkuviikosta nälkä kalvaa mieltäni todella paljon. Ruoka tuoksuu taivaalliselta, jopa sen miettiminen saa veden kielelle ja kaikki aistit ovat tosi herkällä. Ruoka paitsi tuoksuu, myös näyttää ihan superhyvältä ja kun päivässä saa yhden kiinteän aterian, sitä arvostaa aivan hurjasti. Nälän nostamat tunteet olivat migreenin ja väsymyksen lisänä ahdistavia, mutta alkoivat lieventyä loppuviikkoa kohden. Rehellisesti sanottuna minun teki mieli murjottaa koko alkuviikko vain sohvan nurkassa surkutellen kurjaa kohtaloani, hah!

cleanprogram_puhdistuskuuri_raakasuklaa_yellowmood_hannamarirahkonen

Loppuviikosta kohden migreeni alkoi väistymään ja piristyin selvästi. Rakastan sitä helpotuksen ja vapauden tunnetta, joka tulee aina tuon painajaismaisen kivun väistyttyä. Päänsäryn tilalle saan hyvin tukkoisen olon hartioihin ja niskalihakseni ovat todella kipeät, vaikken ole edes treenannut kovaa — kuona-aineet ovat lähteneet selkeästikin liikkeelle.

Iho kirkastuu viikon kuluessa huomattavasti siitä väsymystaakasta, jota ne ovat viime kuukausina heijastelleet ja lyhyen varteni kaikki ylimääräinen turvotus on lähtenyt kävelemään nopeammin kuin ehdin kissaa sanoa. Nenäni on ollut viime syksystä lähtien tukossa enemmän ja vähemmän, mutta jo parin päivän päästä aloituksesta tukkoisuus on tyystin poissa.

cleanprogram_puhdistuskuuri_infrapunasauna_terveys_yellowmood_hannamarirahkonen

Käyn viikon aikana useamman kerran infrapunasaunassamme vauhdittamassa hikoilua ja stimuloimassa aineenvaihduntaa. Torstain kohdilla jotain tapahtuu, koska kuin salamana taivaalta hiki alkaa haisemaan kainaloissa ja suu on aamuisin inhottavan makuinen. Oikeanpuolen lymfani on ollut tukossa todella kauan liikunnasta huolimatta, mutta vasta nyt oikea kainalo alkaa hiota — vihdoin!

Huomasimme mieheni kanssa viikon alussa, että olemme aivan hirveitä iltanapostelijoita. Se tuli vähän järkytyksenä, sillä emme olleet tajunneet tätä ennen kuin aloitimme puhdistuskuurin. Olemme molemmat saaneet uutta rytmiä syömiseen ja ensimmäisen viikon lopulla keho alkaa tottua ruokamääriin.

Meillä on pitkä yhteinen vapaa pääsiäisenä ja kotia järjestellessämme solmimme sunnuntaina rikoskumppanisopimuksen. Aurinko paistoi parvekkeelle niin kuumasti, että olisi ollut sääli jättää käyttämättä kevään ensimmäinen kahvihetki parvekkeella, niinpä keitimme pienet espressot ja söimme vähän raakasuklaata.

Kokonaisuutena ensimmäinen viikko oli todella opettava ja tuloksia tuli jo lyhyessä ajassa. Olimme molemmat niin vaikuttuneita, että päätimme yhdenmielisesti jatkaa tällaista syömisrytmiä ainakin arkisin tämän kolmeviikkoisen jälkeenkin.

Puhdas keho 1/6: Lähtötilanteessa

Puhdas keho 2/6: Clean-ohjelma pähkinänkuoressa

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.