Meikit

Se on sudista kiinni

21.10.2015, Riikka Väänänen

Yksikään kokki ei silppua sipulia markettiveitsellä, maalari maalaa taloa tusinapensselillä tai kampaaja leikkaa tukkaa paperisaksilla. Onnistuakseen myös ammattilainen tarvitsee hyvien materiaalien lisäksi laadukkaat työvälineet. Siksipä yksikään itseään kunnioittava meikkari ei koske luomiväripaketin mukana tulevaan nysäsutiin, vaikka luomivärin laatu muuten miellyttäisikin. Eikä sinunkaan pitäisi. Heitä nysät roskiin. Pääset helpommalla ja lopulta halvemmallakin, kun satsaat edes muutamaan tärkeään perussiveltimeen.

kjaerweis_jolie_Organiccosmetic_beauty_hannamarirahkonen2

Siveltimiä valmistetaan sekä synteettisestä että aidosta karvasta. Kun ennen oli lähes mahdotonta löytää riittävän pehmeitä ja laadukkaita synteettisiä luomivärisiveltimiä, nykyään tarkinkaan silmä ei välttämättä osaa erottaa hyviä synteettisiä suteja luonnonkarvasiveltimistä.

kjaerweis_jolie_Organiccosmetic_beauty_hannamarirahkonen1

Esittelyssä Kjaer Weisin meikkisiveltimet

Kolmen siveltimen silmämeikkisetti

  1. Isolla ja napakalla luomivärisiveltimellä painelet luomivärin paikoilleen (älä sudi tai se vain varisee poskillesi!). Jos tavoitteenasi ei ole utuinen ja pehmeästi häivytelty silmämeikki, vaan nude päivämeikki tai yhden värin sumusilmät, tämä sivellin riittää jopa yksinään.
  2. Luomivärirajojen häivytykseen ja pehmeän utuiseen meikkiin paras väline on pehmeä ja pörheä häivytyssivellin.
  3. Viistopäisellä pikkusiveltimellä pystyt tekemään monta asiaa: häivyttää rajauksen, varjostaa alaripsen tyven sekä piirtää luonnollisen näköiset kulmat.

Kahden siveltimen pohjameikki

  1. Paras peitevoidesivellin on tarkka ja pieni, koska sillä sinun pitää yltää kasvojesi pikkunurkkiin, kuten silmän sisänurkkaan, silmäpussien varjoihin ja nenäpieliin. Samalla sudilla peität myös näpyt ja pikku punoitukset. Couperosasta helottavat posket sen sijaan kaipaavat jo vähän isompaa pensseliä, kuten meikkivoidesivellintä.
  2. Hyvä meikkivoidesivellin, kuten myös peitevoidesivellin, on synteettinen. Voidemaisen meikin käyttöön tarkoitettua sivellintä pitää pystyä pesemään useammin ja rasvaa liuottavilla eli yleensä vähän tuhdimmilla pesuaineilla ja myös siksi, että synteettinen ei imaise kallista meikkivoidetta itseensä, kuten luonnonkarvainen tekee. Jos käytät jauhemaista mineraalimeikkivoidetta, levitä se kabuki-siveltimellä. Kabuki on napakka, tuuhea ja lyhytvartinen. Sillä mineraalimeikki pyöritellään iholle perinteisen sivelyn sijaan.

Kaksi sivellintä viimeistelyyn

  1. Irtopuuterille tarkoitettu sivellin on iso ja pehmeä. Pörheällä ja isolla siveltimellä puuteri levittyy iholle kevyesti ja tasaisesti, jolloin meikki kiinnittyy, mutta ei peity pakkelilla. Samaa sutia voit käyttää myös vaalean aurinkopuuterin levittämiseen koko kasvoille ja decolteelle.
  2. Hyvä poskipunasivellin on pehmeä ja pörheä, kuten luomivärinhäivytyssivellinkin. Mitä pehmeämpi sivellin, sen helpompi poskipuna on häivyttää. Sama suti sopii myös kasvojen varjostamiseen aurinkopuuterilla. Voidemaisen poskipunan levitykseen sopii myös pehmeä meikkivoidesivellin.

Ja yksi ekstra sivellin

Siistein huulipunaus syntyy huulipunasiveltimellä, etenkin jos käytät kirkkaita sävyjä. Mutta kun haluat mahdollisimman vahvan ja näyttävän punauksen, levitä huulipuna suoraan puikosta. Huulipunasivellin on myös siitä kätevä, että voit häivyttää sillä myös huultenrajauskynän jäljen pehmeämmäksi. Tiukat rajat eivät nimittäin ole enää pitkään aikaan ole olleet muodissa.

kjaerweis_jolie_Organiccosmetic_beauty_hannamarirahkonen3

Hoida siveltiämi kuin hiuksiasi

Meikkisiveltimet ovat käytettyä autoa parempi investointi, sillä oikein hoidettuna ne kestävät käyttökelpoisina jopa koko loppuelämäsi ajan. Hyvä hoito tarkoittaa kunnon pesua kerran tai kahdesti kuukaudessa. Rasvaisille sekä nestemäisille tuotteille käytettyjä siveltimiä voit pestä vaikka joka ikisen käytön jälkeen, etenkin jos ihossasi on epäpuhtauksia. Jos ihosi on rasvainen, pese myös puuteri- ja poskipunasivellin vähintään kerran viikossa. Käytä pesuun hellävaraista saippuaa (esimerkiksi Doftin sivellinsaippua), joka ei syövytä siveltimistä liimauksia. Pesun jälkeen anna siveltimien kuivata vaakatasossa esimerkiksi pyyhkeen tai talouspaperin päällä.

Kuvat Hannamari Rahkonen

Tutustu myös meikkisivellinoppaaseemme

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mari Vee
Mari Vee
8 years sitten

Juurikin näin! Siveltimet ovat meikin luomisen tärkeimmät elementit. Rakastan yli kaiken Kjaerin meikkivoidesivellintä sekä poskipunasivellintä. En osaa käyttää voidemaista poskipunaa kuin Kjaerin siveltimen kanssa. En tosin ole kokeillut muita siveltimiä voidemaiselle poskipunalle mutta miksi pitäisikään kun kerta Kjaerin siveltimellä saan Kjaerin poskipunan poskilleni täydellisesti. Ikäänkuin taputan siveltimellä tuotetta kevyesti. Mulla toimii noin loistavasti. Sormin usein vähän jämähti, mutta siveltimellä ei. Myös meikkivoidesivellin sopii käyttööni täydellisesti ja saan sillä laitettua Kjaerin meikin täysin enkä ole tarvinnut poskipunasivellintä meikkivoiteeseen. Molemmat siveltimet pesen tunnollisesti joka käytön jälkeen. Silmissä on hyvän Duroyn siveltimet ja yksi Macin viistopäinen ohut sivellin ohuiden luomivärirajausten tekoon. Ovat aivan… Lue lisää..

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.