Meikit

Raikas meikki tummaihoiselle

05.04.2013, Katja Kokko

Luonnonkosmetiikan meikkipohjien värivalikoimassa on vielä toistaiseksi toivomisen varaa – ainakin mitä tulee tummaihoisen meikkipohjaan. Tummalla iholla myös muut meikkivärit käyttäytyvät eri tavalla kuin vaalealla suomalaishipiällä. Päätimme siis koota vaihteeksi meikkireseptin raikkaaseen lookiin tummalle iholle!

Meikkimalliksemme saimme ihanan Anjun, jossa virtaa intialainen veri. Anju kertoi, että meikkivärien löytäminen on ollut hänelle haastavaa teini-ikäisestä lähtien. Mistään ei koskaan löytynyt vinkkejä luomivärien valintaan ja koulukavereiden käyttämät värit hävisivät Anjun iholla täysin näkymättömiksi. Meikkivoiteet puolestaan tekivät ihosta kuulaan sijasta harmaan.

anju1

Anju on todella luonnonkaunis (kuva yllä) ja hänen ihossaan oli vain muutama pikkuinen näppy ja tukkeuma leuan ja otsan seudulla. Tummaihoiset ovat siitä onnekkaita, että näppylät eivät heloita punaisena ja siksi niiden peittämiseen ei vaadita paksua pakkelikerrosta. Anjun iho on sen verran tumma, että meikkivoiteista ei sopivaa väriä löytynyt. Päädyimme käyttämään Zuiin mineraalimeikkipuuteria, josta löytyy värejä kaikista vaaleimmalle skandinaaviselle iholle kuin myös hyvin tummaihoiselle.

Zuiin mineraalimeikkipuuteri on koostumukseltaan loistava. Se sopii käytettäväksi meikkipohjana sellaisenaan, sillä se ei jätä iholle kuivakan näköistä pintaa. Kello viiden meikinkorjailuun tuote sopii loistavasti, vaikka meikkipohjana käyttäisikin tavallista meikkivoidetta tai BB-voidetta. Puuteri peittää ihon pikku virheet nopeasti ja jättää iholle kauniin pinnan.

Mineraalimeikkipuuterin tummat sävyt sopivat tummaihoiselle meikkipohjaksi ja vaaleaihoiselle puolestaan varjostuksiin sekä aurinkopuuterin tapaan käytettäväksi, mikäli haluaa tehdä varjostuksensa mattapintaisella tuotteella helmiäiskuullon sijasta. Anjulle käytimme meikkipohjaksi sävyä Peanut. Tummat silmänaluset peitettiin Couleur Caramelin voidemaisen stickmeikkivoiteen sävyllä 14 ja samalla sävyllä pohjustettiin myös yläluomet. Couleur Caramelin peitevoiteista ei löytynyt tarpeeksi tummaa sävyä silmänalusten peittämiseen ja luomen pohjustamiseen – liian vaalea peitevoide kun tekee silmänympäryksiin ikävät harmaat rinkulat. Stickmeikkivoide on kuitenkin koostumukseltaan täydellisen tasaisesti levittyvä ja toimii siksi loistavasti myös peitevoiteen tapaan.

anju2

Anjun tummanruskeille nappisilmille valitsimme raikkaaseen päivämeikkiin himmeästi hohtavia persikkaisia ja pronssisia sävyjä. Luonnolliseen mukavuusmeikkiin tummanruskeille silmille sopivat hyvin erilaiset lämpimän ruskeina hehkuvat sävyt. Jos silmän väriä haluaa puolestaan korostaa, saavat turkoosit, petroolit ja jadenvihreät sävyt ruskeat silmät loistamaan entisestään. Koko yläluomelle levitettiin Zuiin luomivärin sävy Rose Mist ja samalla värillä rajattiin kevyesti myös alaripsen tyvi. Liikkuvan luomen keskelle ja ulkonurkkaan sekä aivan alaripsien tyveen sipaistiin aavistus pronssista Brownie-sävyä tuomaan raikasta, mutta lämmintä hehkua.

anju8 anju9

Yläripsen tyvi rajattiin ulkonurkasta silmän puoleen väliin saakka mustalla Terre d’Ocin kulttikajalilla ja rajaus pehmennettiin ja häivytettiin sisänurkkaa kohden. Ulkonurkasta rajausta saa häivyttää kevyesti yläviistoon. Paras työskentelyväline kynärajauksen häivyttämiseen on Duroyn viistopäinen luomivärisivellin. Alaripsen tyvi rajattiin hyvin kevyesti: väriä kannattaa ottaa kajalista suoraan siveltimellä sen sijaan, että piirtäisi rajan ihoon. Anjulla on yläripsissään pidennykset ja sen vuoksi ripsiväriä ei sudittu kuin alaripsiin. Neitosen kulmakarvat olivat puolestaan niin luonnonkauniit, että karvojen ojennukseen riitti vain kevyt harjaus kierreharjalla.

anju3

Varjostuksiin käytettiin Terre d’Ocin aurinkopuuterin sävyä 803 (jota muuten allekirjoittanut itsekin käyttää). Varjostus levitetään poskikuopan kohdalle poskipään alapuolelle ja sen tarkoitus on nostaa poskipäätä esille ja kaventaa hieman kasvoja sekä tietenkin tuoda luonnollisen lämmintä sävyä kasvoille. Varjotus kannattaa levittää ylöspäin pyörivällä liikkeellä, jotta poskipäätä saa nostettua esiin. Varo vetämästä suoraa linjaa suupieliä kohti – tällöin saat aikaan roikkoposket.

anju6

Raikastimme Anjun kasvot kahdella poskipunalla: Zuiin sävyillä Nector ja Peach. Poskipäille sipaistiin ensin mattapintaista Nectoria ja päälle kauniin kuullon antavaa ja raikastavaa Peachia. Poskipuna on maailman helpointa levittää, kun hymyilee peilikuvalleen – hymyily nimittäin tuo poskipäät takuuvarmasti esiin. Poskipuna kulkee samassa linjassa varjostuksen kanssa kohti korvan yläreunaa. Varo levittämästä poskipunaa liian pystysuoraan.

anju4

Anjun hymy on kaunis ilman huulipunaakin, kiitos intialaisille tyypillisten vitivalkoisten hampaiden. Halusimme kuitenkin korostaa kaunista hymyä, ja huulet päätettiin punata Zuiin Coral Redillä, joka ehdottomasti kevään ja kesän must have -huulipuna myös vaaleaihoiselle. Hillitympään huulimeikkiin Anjulle sopisi hyvin raikas Primrose tai nudepersikkainen Mandarin.

anju5

(Kuvat ja meikki Katja.)
Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
4 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Päivi
Päivi
11 years sitten

Nyt iski sellainen kulmakarvakateus, että oksat pois! 😀 Kerrassaan häkellyttävän kaunis nainen ja tämä meikki tekee hänelle todellakin oikeutta! Nämä meikkipostaukset ovat todella inspiroivia, koska näistä saa niin konkreettisia vinkkejä, kun linkität vielä käytetyt tuotteet mukaan. Olisi mukava lukea tosiaan useamminkin selostuksia toteuttamistasi meikeistä erilaisille kasvoille 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
11 years sitten

Yhdyn kulmakarvakateuteesi täysin! Kiva että tykkäsit jutusta, vastaavanlaisia on todellakin tarkoitus tehdä lisää aina kunhan ennätän 🙂

Yaelian
Yaelian
11 years sitten

OI miten kaunis Anju onkaan:)

Katja Kokko
Katja Kokko
11 years sitten

Huokaus, niinpä 🙂

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.