Meikit

Meikkitaiteilijan must have -tuotteet: avaintuotteet moneksi muuntuvaan meikkiin

23.04.2014, Katja Kokko

Nyt kun kaiken perusta, eli kuorittu ja kosteutettu iho on käsitelty, voimme jatkaa must have -tuotteissa itse asiaan eli niihin meikkeihin. Olen listannut tähän lempparituotteeni vielä kertaalleen, sillä nämä ovat ns. jokaiselle sopivia perustuotteita, joilla onnistuu nude ja huomaamaton päivämeikki, mutta myös tummat ja simppelit sumusilmät.

_MG_7843

1. Absolution La Crème du Teint & Iroisie Soin Parfait BB-voide: näissä molemmissa meikkipohjissa on täydelliset koostumukset, levittyvyys, peittokyky, himmeän kuultava lopputulos ja kaksi erilaista sävyä – Iroisien BB-voide sopii hyvin vaalealle iholle ja Absolutionin meikkipohja on päivettyneen ihon väri. Kumpikaan voiteista ei rullaa minkään kosteusvoiteen päällä, joka on laadukkaalta meikkipohjalta vähimmäisvaatimus, mutta luonnonkosmetiikassa ei aina itsestäänselvyys, kun silikonien käyttöä ei sallita. Molemmat meikkipohjat muuntuvat täysin huomaamattomasta pohjasta hyvin peittävään ja tuhdinpaankin pohjaan, halutusta lopputuloksesta riippuen. Niin ja mikä voisi olla parempaa kuin meikkipohja, joka hoitaa ihoa, sillä onhan se kasvoilla aamusta iltaan?

_MG_7878 _MG_7927

2. Couleur Caramel peitevoide: hennon kuultavan meikkipohjan lisäksi hyvä peitevoide lukeutuu niin ikään avaintuotteisiin. Peitevoiteella tummat silmänaluset saa piiloon ja se antaa myös lisävaloa silmien alle. Peitevoidetta kannattaa sipaista meikkivoiteen päälle myös yläluomelle hyvän pohjustuksen varmistamiseksi. Pohjustamattomalla luomella ei pysy mikään silmämeikki.

3. Couleur Caramel Silkkipuuteri: liian matat ja puuteroidut kasvot eivät ole kauniit. Kaunein ja freesein meikkipohja kuultaa ja kiiltää hieman – ei siis kannata suhtautua ihon kiiltämiseen liian neuroottisesti. Meikkipohja täytyy kuitenkin kiinnittää puuterilla, muuten peitevoiteet kulkeutuvat ihon lämmön vaikutuksesta juonteisiin, poskipunat jämähtävät kiinni meikkipohjaan ja ihokin tuntuu tahmeahkolta. Liika kiilto ei myöskään näytä hyvältä. Couleur Caramelin Silkkipuuteri on todella hienojakoista ja ohutta puuteria, joka sitoo meikin pitkäksi aikaa tekemättä ihosta kuivan ja liian matan näköistä ja pilaamatta meikkipohjan antamaa kaunista kuultoa. Tätä tuotetta ilman on vaikea elää!

_MG_7918

3. Zuii kulmäkynät Taupe & Coco sekä Tweezerman pinsetit: siskot, panostakaa kulmakarvoihin. Jos et osaa muotoilla kulmakarvojasi ihanteellisen siipimäisiksi tai niistä tuntuu olevan mahdotonta sellaisia saada, tässä lempeä kehotus: käy muotoiluttamassa kulmakarvat ammattilaisella. Sen jälkeen opettele pitämään mallia yllä itse ja huolittelemaan kulmakarvat päivittäin. Olen suuri kestovärjäyksien vastustaja, jo aivan senkin vuoksi etteivät värit ole luonnonkosmetiikkaa nähneetkään. Tweezermanin pinsetit ovat maailman parhaat. Minulta kesti liian kauan uskoa se, mutta kun ensimmäisen karvan niillä nyppäsin, ymmärsin mistä kohussa on oikein kyse. Nämä pinsetit ovat yksinkertaisesti maailman parhaat. Piste. Ja niillä on elinikäinen teroitustakuu.

Zuiin kulmakynien rantauduttua valikoimaamme, olen ollut niille täysin myyty. Koostumus on täydellisen kova, jolloin lopputuloksesta tulee juuri sopivan pehmeä sekä kestävä. Liiat värit on tarpeen harjata pois kierreharjasiveltimellä. Kaikille kulmakynä ei ole se paras vaihtoehto ja siistimmän lopputuloksen saattaa saada luomivärillä ja siveltimellä. Tällöin suosittelen Couleur Caramelin luomiväriä 081, joka sopii vaaleallekin, kun väriä vain hipaisee viistopäiseen siveltimeen.

_MG_7877

4. Zuii silmänrajauskynä: musta kynä on meikkipussin perusvaruste. Toisin kuin monilla tuntuu olevan käsitys, mustalla kynällä tehty rajaus ei automaattisesti tarkoita kovaa rajausta. Nestemäisellä rajausvärillä lopputulos on kova ja terävä, mutta kynällä tehdystä rajauksesta saa utuisen ja huomaamattoman pehmeän, sillä rajaus pehmennetään siveltimellä. Ja ei, pehmentäminen ei ole vaikeaa eikä aikaavievää. Lisäksi kynärajaus kiinnittyy paremmin ihoon ja tulee kestävämmäksi, kun sen häivyttää siveltimellä. Kynällä tehdyn rajauksen lopputulosta on todella helppo säädellä riippuen siitä, kuinka paljon väriä käyttää eli kuinka paljon kynällä painaa ja kuinka paksusti sillä piirtää. Zuiin uusista kynistä löytyy myös ruskea ja petrooli, mikäli värivalikoimaa haluaa täydentää mustan ohella.

Kynä sopii myös tumpelolle meikkaajalle, sillä rajauksen ei tarvitse olla suora ja tasainen, vasta sivellin viimeistelee lopputuloksen. Häivyttämiseen paras väline on viistopäinen sivellin, sama, jota voi käyttää luomivärin kanssa myös kulmakarvoihin.

_MG_7899

5. Zuii luomivärit Chestnut ja Fudge: täydellisen koostumuksen omaavat luomivärit, jotka eivät ole täysin mattaa eivätkä täysin kiiltäviä vaan juuri sopivasti jotain siltä väliltä. Chestnutilla onnistuu huomaamaton nudemeikki ja Fudgella mustan kynän päälle levitettynä simppeli smoky eyes. Yhdessä näillä saa juuri sopivasti silmiä korostavan luonnollisen, mutta huolitellun meikin, joka sopii niin päivämeikiksi töihin kuin myös juhliinkin. Mustan kynän kanssa käytettynä muuntautumisvaihtoehtoja on melkein rajattomasti.

_MG_7867 _MG_7900

6. Zuii poskipunat Mango & Peach: käytän aina kahta poskipunaa. Mango tuo kasvoille valoa. Semmoista, josta aina kysytään, että “mitä sulla on poskissa?”, vaikkei oikein mitään näkyisikään. Sipaisua Peachia tuo juuri sopivasti lisää persikkaisuutta ja kuultoa, mutta ei liikaa. Molempia värejä voi mainiosti käyttää yksinkin, mutta paras lopputulos syntyy näiden kahden värin yhdistelmällä. Pinkimpää sävyä kaipaaville Peachin tilalle sopii Melon.

7. Siveltimet: vaikka hankkisit kaikki kohdissa 1-6 mainitut tuotteet, ei hyvää lopputulosta synny ilman kohtaa seitsemän, eli hyviä siveltimiä. Suosittelen lämpimästi kippaamaan meikkipussin sisällön levälleen ja käymään vanhat välineet kriittisesti läpi. Joskus nuhjuisille siveltimille auttaa pelkkä pesu, mutta tarkastele myös siveltimiesi laatua suurennuslasilla. Hyvä luomivärisivellin on leveä, napakka ja aitokarvainen. Hyvä häivytyssivellin pullea. Mahdollisesti luomivärisiveltimiä kannattaa hankkia kaksin kappalein, jotta tummalle ja vaalealla värille on omansa. Pikkutarkkaan työskentelyyn tarvitaan pienempää sivellintä ja ilman viistopäistä sivellintä ei rajausten häivyttämisestä ja alaluomen rajaamisesta tule yhtikäs mitään. Siveltimet vaativat myös huoltoa ja säännöllinen pesu pidentää niiden käyttöikää ja mikä tärkeintä: pitää myös pöpöt poissa. Jos kärsit epäpuhtauksista iholla, muistele milloin viimeksi pesit siveltimesi. Lukaise myös meikkisiveltimien ABC, siitä löytyy paljon hyödyllistä nippelitietoa.

Näillä välineillä kuka tahansa voi ryhtyä oman elämänsä meikkitaitelijaksi!

_MG_7910

Kuvat Katja Kokko

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
10 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Katja
Katja
10 years sitten

Hei! Minkälainen sivellin on paras tämän puuterin ( Couleur Caramel Silkkipuuteri) levittämiseen?

Mari
Mari
10 years sitten

Kiitos taas ihanista meikkivinkeistä. Olipa kiva huomata, että minullahan on jo melkein nämä kaikki!

Jasmin
Jasmin
10 years sitten

Hei! Pieni ohejistuksentynkä siitä, mihin kohtiin ja missä järjestyksessä levität poskille mangon ja peachin olisi aika mahtava :)!

sara
sara
10 years sitten

Kuinka tummia/vaaleita noi Iroisien BB ja Absolutionin meikkipohjat on? Osaatko esim. verrata johonkin luomuttomaan meikkipohjaan väriviitteeksi? Tähän mennessä en oo luomumerkeiltä löytänyt vielä yhtään meikkipohjaa joka ei olis liian tumma, mutta noita en oo päässy kokeilemaan. Toisaalta ei niitä tarpeeksi vaaleita meinaa löytyä edes luomuttomilta merkeiltä 😀

Pipari68
Pipari68
10 years sitten

Iroisien BB löytyy ja on kyllä nyt tällä hetkellä ihan liian vaalea sävy. Tuubi ei ole lähelläkään loppua, joten millä tuotteella/ värillä sitä kannattaisi fiksata, että saisin tuotteen taas käyttöön?

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Semmoinen iso puuterisivellin, Duroylla on hyvä meidänkin valikoimassa, 30 € ja kestää loppuelämän!

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Mahtista, nyt vain toteuttamaan erilaisia meikkejä, reseptejä seuraa koko loppuviikon!

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Helppo homma: hymyile peilille, sipaise väriä poskipäille häivytellen kohti korvan yläreunaa. Molemmat värit samaan kohtaan, mutta päällekäin 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

En osaa värejä verrata mihinkään kun en ole vuosiin muita käyttänyt, mutta voin oikeasti luvata ettei iroisien BB voide voi olla liian tumma!

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Itse sekoitin sitä Goan matkan jälkeen Couleur Caramelin tummimpaan meikkivoidestickiin, mutta varmasti toimisi hyvin Absolutionin pohjaankin sekoitettuna!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.