Meikit

Jolien meikkiresepti: “Helpot sumusilmät”

10.10.2013, Katja Kokko

Smoky eye -meikin eli kotoisammin sumusilmien loihtiminen tuntuu olevan arvoitus suurimmalle osalle naisista. Moni myös kuvittelee, etteivät sumusilmät jostain syystä kaikille sovi, sillä ne ovat niin dramaattisen vahvat. Todellisuudessa tumma smoky eye -meikki sopii kenelle tahansa eikä lopputulos ole yliampuva. Omat mieltymyksemme ovat toki tärkein seikka meikkityylin suhteen, mutta jos on aina haaveillut kokeilevansa pikimustia sumusilmiä niin antaa mennä vaan, näillä vinkeillä onnistut oikeasti!

IMG_0883

Välineiksi tarvitset laadukkaat luomivärisiveltimet:

Lisäksi tarvitset:

 • hyvän peitevoiteen luomenpohjustamiseen
 • irtopuuterin
 • voidemaisen tai vahamaisen, tahmean luomivärin helpottamaan luomivärin kiinnitystä ja estämään karisemista
 • runsaspigmenttisen mustan luomivärin sekä halutessasi vaalean värin luomen sisänurkkaan, hyvällä luomivärillä meikistä tulee tarpeeksi vahva kertalaakista eikä väriä tarvitse lisätä montaa kertaa
 • mustan silmänrajauskynän tai kajalin

Sumusilmät voi toteuttaa minkä tahansa sävyisellä luomivärillä, mutta perinteiset sumusilmät ovat mustat tai tummanharmaat. Suosittelemme kuitenkin rohkeasti kokeilemaan sysimustaa väriä, sillä silmiin saa upean intensiivisyyden, mutta hyvillä häivytyksillä lopputulos on kuitenkin hillitty.

Ja sitten sutimaan:

 • meikkaa silmät aina ensimmäisenä tummia värejä käyttäessäsi, sillä paraskin luomiväri karisee ja tuhrii meikkipohjan
 • levitä tummien silmänalusten peitevoidetta koko yläluomelle kulmakarvan alle asti sekä tummiin silmänalusiin ja alaripsien tyveen
 • kiinnitä peitevoide kevyesti irtopuuterilla
 • töpötä liikkuvalle luomelle sormella ohut kerros voidemaista tai vahamaista luomiväriä. Värillä ei ole väliä, sillä tumma luomiväri peittää sen
 • levitä vaaleaa luomiväriä yläluomen sisäkulmaan pienellä luomivärisiveltimellä
 • levitä musta luomiväri koko luomelle isolla luomivärisiveltimellä aloittaen ulkonurkasta. Paina ja vedä siveltimellä, jotta väri kiinnittyy tiiviisti ihoon ja levittyy tasaisesti. Levitä luomiväri aina ylhäältä alaspäin suuntautuvin vedoin luomivaosta ripsentyveen ja ulkonurkasta sisänurkkaa kohti. Näin seuraat silmän muotoa eikä väri leviä minne sattuu. Työstä luomiväriä vähän aikaa luomella painaen ja vetäen, jotta väri on varmasti tasainen. Tumma ja vaalea väri saavat mennä hieman päällekäin silmän sisänurkassa ja sulautua toisiinsa.
 • kun luomiväri on tasaisesti koko yläluomella, on häivytyksen aika, eli edellisessä kohdassa ei tarvitse miettiä häivytystä vielä lainkaan! Älä ota siveltimeen enää lisää väriä vaan kurvaa siveltimen kärjellä luomivakoon ja kulje siinä edestakaisin vaakasuuntaisin vedoin luomivakoa mukaillen edestakaisin vedoin, samalla liu’uttaen väriä kevyesti ylöspäin. Varo nostamasta väriä liian ylös: väri saa näkyä aavistuken luomivaon yläpuolella, kun katsot omiin silmiisi peiliin kasvot peruslukemilla luomia nostelematta.
IMG_0906
 • sitten on häivytyksen aika: voit käyttää häivytyssivellintä kevyesti irtopuuterissa, se auttaa työskentelyssä. Häivytyssiveltimestä käytetään työskentelyyn sen pyöreää kärkiosaa. Kärjellä kuljetaan edestakaisin vaakasuuntaisin vedoin mustan värin reunassa, tässä vaiheessa ei siis ole enää mitään tarvetta koskea liikkuvaan luomeen, vaan suditaan pehmeäksi ainoastaan tumman värin reunaa. Tässä kohtaa kannattaa olla varoinen ettei lähde vahingossa nostamaan mustaa luomiväriä ylöspäin, sillä väri on niin voimakas, että virheetkin näkyvät helpommin. Tämän vuoksi on tärkeää, ettei luomiväriä ole edellisessä kohdassa vienyt liian ylös.
 • rajaa yläripsen tyvi mustalla kynällä ja pehmennä rajausta viistopäisellä siveltimellä
 • nyt on alaluomen vuoro: ota viistopäiseen siveltimeen mustaa luomiväriä ja levitä se ulkonurkasta aloittaen alaripsien alta aivan ripsien tyveen. Yhdistä väri ulkonurkasta yläpuoleen ja levennä väriä aavistus alaviistoon ulkonurkasta, jotta siihen ei jää tyhjää koloa, kun katsot eteenpäin. Pehmennä ja kavenna väriä sisänurkkaa kohden, mutta älä rajaa alaluomea tasapaksusti, jotta silmistä ei tule liian pyöreitä.
 • lisää sisäkajal, eli rajaa silmät mustalla kynällä alaripsien yläpuolelta, silmän sisäpinnalta
 • tätä kohtaa ei saa ohittaa: sisäkajalin jälkeen huomaat, että alaripsien tyvessä näkyy vaaleita pikkukoloja, ripsien välit täytyy siis myös värittää. Ota mustaa luomiväriä viistopäiseen siveltimeen ja väritä alaripsien välit ulnurkasta lähtien ja voimista vielä mustaa väriä ulkonurkassa
 • taivuta ripset ja levitä ripsiväri
 • ennen meikkipohjan tekoa, dippaa pumpulipuikko silmänympärysvoiteeseen ja puhdista sillä karisseet luomivärit pois silmien alta. Lisää peiteväriä silmänalusiin ja jatka meikintekoa meikkipohjasta.

Ja jos meikki ei heti kerralla onnistu täydellisesti, ole kärsivällinen. Koska kuten aina, harjoitus tekee tässäkin asiassa mestarittaren!

IMG_0901

Meikki: Katja Kokko

Kuvat: Jan Ketonen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.