Lifestyle

Mielitreenit: Neljä askelta hyvään huomeneen

06.10.2013, Outi Rinne

Image-10

Uusi viikko ja uusi päivä. Se voi tarkoittaa paluuta vaativaan työarkeen tai tervetullutta breikkiä intensiivisestä perhe-elämästä, jopa aikaa omille jutuille. Oli niin tai näin, maanantaiaamu on tärkeä hetki, jolloin voimme säätää energioita koko viikkoa varten ja virittäytyä vastaanottamaan päivien aikana eteemme tulevat tilaisuudet, haasteet ja yllätykset. Seuraavassa neljän askeleen pikaviritys kohti uutta upeampaa viikkoa.

1. Checking in: Kun maanantaiaamuna kello soi, sen sijaan, että ryntäisit ylös vuoteesta, loikoile vielä pari minuuttia ja tsekkaa: Miltä kehosi tuntuu? Tunnetko jossain kireyttä vai rentoutta? Mitä tunteita mielessäsi on läsnä? Entä missä kohtaa kehoa ne tuntuvat? Millaisia ajatuksesi ovat? Onko mielesi rauhallinen vai surraako moottori jo valmiina starttaamaan päivän töihin?

2. Nupit kohti myötätuulta: Edellisen pikku tietoisuusharjoituksen jälkeen, suuntaa ajatuksesi kohti myönteisiä asioita. Mikä elämässäsi juuri nyt on sellaista, mistä voit olla kiitollinen? Ehkä se on ikkunasta näkyvä puiden väriloisto tai kohta edessäsi höyryävä kahvikupillinen. Tai ehkä se on vielä autuaasti nukkuva perhe tai ystävältä saapunut tekstiviesti. Pienet hyvät asiat saavat mielemme kääntymään myönteiseen ja antennit kohti onnellisuutta.

Image-6

3. Vaali hetkien helmiä: Suorita aamutoimet tietoisesti niihin keskittyen. Tunne aamupesulla, miten vesi valuu sormiesi lomitse. Tuoksuttele paahtoleipää tai appelsiineja. Keskity jokaiseen asiaan vaalien sitä kuin arvokasta helmeä, sillä tärkein on hetki, joka sinulla on tässä ja nyt. Työpulmat ja tulevat haasteen saavat vielä odottaa, sillä tässä keskitytään nyt huulipunan valintaan. Kun perhe tai lemmikki pyytää huomiotasi, keskeytä puuhasi, katso silmiin ja paneudu hetkeksi todella kuuntelemaan, mitä kumppanisi, lapsesi tai kissasi haluaa sinulle kertoa.

4. Stop before you go go: Päätä tietoisesti, miten haluat virittäytyä päivän haasteisiin. Työmatkalla valitse haluatko kuunnella suosikkiradiokanavaasi vai laaditko mentaalisen listan päivän tehtävistä. Jos valitset jälkimmäisen, päätä miten haluat suhtautua tuleviin tilanteisiin. Millaisen tunnetilan haluat itsellesi päivän päätteeksi? Hengitä punaisissa valoissa syvään ja ole hetki läsnä omassa itsessäsi, ennenkuin taas jatkat matkaa kohti päivän haasteita. Saman voit tehdä myös ennenkuin avaat läppärin kannen, vedät työtakin päälle tai sytytät työhuoneen valot. Hengitys sisään… ja ulos.

– Miltä arjen aloitus nyt tuntuu?

– Entä jos toistaisit nämä neljä askelta joka päivä?

Itse ajattelin kokeilla. Palataan asiaan perjantaina.

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.