Meikit

Afro Summer

16.06.2013, Katja Kokko

Putiikissa kysellään päivittäin vinkkejä raikkaaseen kesämeikkiin ja etenkin kirkkaiden luomivärien käyttöön. Päätimmekin toteuttaa step by step -ohjeet kirkkaan värisen silmämeikin loihtimiseen. Ajatuksena oli luoda look, joka olisi sopiva kesän jokaiseen päivään ja muunneltavissa niin arkeen kuin kesän juhliinkin.

Mallina toimi luonnonkaunis Wambui, joka toivoi itselleen värikästä afro-lookia kesäksi. Vaikka meikki on toteutettu tummalle iholle, se sopii erittäin hyvin myös skandinaaviselle vaaleaihoiselle.

IMG_0585

Aloita meikin tekeminen silmistä. Luomivärit karisevat aina pikkuisen, jolloin se tuhrii myös pohjan, joten tässä järjestyksessä välttyy turhalta työtä eikä karisseista luomiväreistä tarvitse välittää.

Pohjusta ensin luomet. Couleur Caramelin peitevoiteiden sävyt 08 ja 12 ovat parhaat sävyt pohjustamiseen ja samalla tuotteella voi peittää myös tummat silmänaluset. Silmänympärysiho on useimmiten sinertävä ja vastavärinä toimiva aprikoosin sävyinen peitevoide on tällöin paras tummien silmänympärysten neutralointiin. Wambuille käytin Couleur Caramelin meikkivoidestickin sävyä 14, sillä peitevoiteista ei löytynyt tarpeeksi tummaa väriä. Levitä peitevoide sormella tai peitevoidesiveltimellä koko yläluomelle kulmakarvaan asti sekä silmänalusiin mukaan lukien alaripsien tyvi. Kiinnitä peitevoide irtopuuterilla.

Kirkkaiden luomivärien kanssa pohjustukseen kannattaa panostaa erityisen paljon. Samaa pätee tummaan smoky eye -meikkiin sekä silloin, kun silmämeikin täytyy kestää erityisen hyvin. Taputtele liikkuvalle luomelle ohut kerros Terre d’Ocin voidemaista luomiväriä, joita on saatavilla kahden värin paleteissa. Värillä ei oikeastaan ole väliä, sillä sitä taputellaan luomelle todella ohuesti tarkoituksena saada luomelle tahmea tarttumapinta, johon luomivärit ikäänkuin liimaantuvat kiinni ja väristä tulee intensiivinen ja peittävä – tällöin sävy kuin sävy jää piiloon. Terren kussakin paletissa on tumma ja vaalea väri. Vaaleampi sävy sopii hyvin tämmöiseen pohjustamiseen ja tummaa väriä voi käyttää viistopäisellä luomivärisiveltimellä rajausvärinä.

Levitä jadenvärinen luomiväri voidemaisen luomivärin päälle reilun kokoisella luomivärisiveltimellä. Käytä sivellintä painaen ja vetäen, tällöin tasoitat ja kiinnität väriä ja samalla saat työstettyä väristä intensiivisen. Voit lisätä väriä vielä toisen kerroksen. Pehmennä väriä luomivakoa kohti.

Levitä luomivakoon vaaleanvihreää luomiväriä jade-luomivärin yläpuolelle ja aavistus myös sen päälle, jotta värit liukuvat kauniisti yhteen. Lisää jadea myös aavistus alaripsien tyveen ulkonurkkaan ja yhdistä väri yläpuoleen ulkonurkasta. (Halutessasi voit jättää alaluomen meikkaamatta ja siirtyä tässä kohtaa levittämään ripsiväriä.) Alaripsien tyvessä parhaana työkaluna toimii viistopäinen luomivärisivellin. Piirrä tämän jälkeen mustalla meikkikynällä ohut rajaus yläripsien tyveen ulkonurkasta noin puoleen väliin silmää. Pehmennä ja häivytä rajausta sisänurkkaan sekä ulkonurkasta kevyesti yläviistoon. Käytä rajauksen häivyttämiseen viistopäistä luomivärisivellintä.

Piirrä mustalla kynällä rajaus alaluomen sisäpinnalle eli sisäkajal. Rajausta kannattaa pehmentää alaspäin värittämällä kynällä alaripsien väleihin jäävät tyhjät kolot, jotta sisäkajal ei näytä irralliselta ja pienennä silmää. Levitä lopuksi ripsiväri sekä ylä- että alaripsiin.

Silmämeikin jälkeen on aika puhdistaa karisseet luomivärit silmien alta. Tähän ei kannata käyttää puhdistusainetta, vaan hellävaraisempaa ja kosteuttavaa konstia, nimittäin silmänympärysvoidetta. Dippaa pumpulipuikko silmänympärysvoiteeseen ja pyyhi sillä karisseet värit pois. Peitevoide tummista silmänalusista lähtee tässä kohtaa pois, joten sitä täytyy lisätä uudestaan.

Nyt on meikkipohjan vuoro. Wambuille käytimme meikkipohjaksi Zuiin mineraalimeikkipuuterin sävyä Hazelnut, joka levittyy ohuesti mutta tasaisesti kabukisiveltimellä. Meikkipohjan jälkeen siistitään kulmakarvat. Wambuille käytimme Couleur Caramelin syvänruskeaa luomiväriä, joka sopii myös vaaleaihoiselle. Kulmakarvat kannattaa ensin harjata kierreharjalla ja vasta sitten huolitella ne luomivärillä. Viistopäinen sivellin on paras työkalu myös kulmakarvoihin ja vaikka väri on hyvin tumma, sitä voi vain hipasta kevyesti paletista ja lopputulos on luonnollinen. Liiat värit voi harjata pois kierreharjalla. Wambui halusi kulmakarvoistaan hyvin luonnolliset, joten emme tummentaneet ja muokanneet muotoa juurikaan.

Varjostimme kasvot Zuiin mineraalimeikkipuuterin sävyllä Pecan, joka sopii aurinkopuuteriksi ja varjostusväriksi myös vaaleaihoiselle. Levitä varjostus poskipunasiveltimellä poskikuopan kohdalle. Aloita korvan keskiosan korkeudelta ja varjosta kevyesti poskikuoppaa ylöspäin suuntautuvalla liikkeellä: varjostuksen tarkoitus on nostaa poskipää esiin, joten varo vetämästä suoraa linjaa suupieltä kohti, jolloin lopputuloksena ovat roikkoposket.

Poskipuna levitetään poskipäälle eli varjostuksen yläpuolelle. Kun hymyilet, saat poskipäät esiin. Levitä poskipuna kevyin pyörivin liikkein kohti korvan yläreunaa. Varo levittämästä poskipunaa liian pystysuoraan. Wambuille levitimme ensin Zuiin mattapintaista sävyä Nector ja sipaisimme päälle sävyä Peach tuomaan hieman kuultoa.

Wambuin toiveena oli korallinpunaiset huulet, joten punasimm huulet huolettomasti ilman rajausta Zuiin Coral Red -sävyllä. Jos huultesi oma sävy on kovin tumma tai sinertävä, levitä huulten reunoille kevyesti peitevoidetta ja häivytä se huulten keskiosaa kohti. Levitä huulipuna vasta tämän jälkeen. Jadenväriseen silmämeikkiin voi yhdistää myös hillitymmän sävyiset huulet kuten sävyt Mandarin, Sheer Peach tai Pink Flesh.

Tuotteet

Silmät

Couleur Caramel meikkivoidestick 14

Couleur Caramel irtopuuteri 02

Terre d’Oc voidemainen luomiväri 602

Zuii luomivärit Jade ja Forrest

Terre d’Oc meikkikynä 42

Terre d’Oc mascara 32

Kulmakarvat

Couleur Caramel luomiväri 081

Iho

Zuii mineraalimeikkipuuteri Hazelnut

Varjostuksiin Zuii mineraalimeikkipuuteri Pecan

Zuii poskipunat Peach ja Nector

Huulet

Zuii huulipuna Coral Red

Siveltimet

Iso peitevoidesivellin

Iso luomivärisivellin

Pyöreä häivytyssivellin

Viistopäinen luomivärisivellin

Kierreharja

Poskipunasivellin

Kabukisivellin

Kuvat ja meikki Katja Kokko

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
5 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Päivi
Päivi
10 years sitten

Naiskauneutta + rautaisen ammattitaitoista, luovaa meikkausta + laadukkaita, värikylläisiä tuotteita = taattua Jolie-laatua! ;D Tosi makeet noi sisäkajalit!

Anna
Anna
10 years sitten

Vau, on kyllä upeat värit! Kiitos inspiraatiosta 🙂

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Kiva Päivi että tykkäät! Sun silmien väriin Jadet sopisi myös.. 😉

Katja Kokko
Katja Kokko
10 years sitten

Sitten vaan omaa versiota toteuttamaan 🙂

Iida-Emilia
Iida-Emilia
10 years sitten

Aivan mielettömän upeat värit 😀 Täytyy kokeilla itsekin, tosin vierastan kirkasta huulipunaa sen verran, että silmämeikki taitaa riittää.

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.