Luonnonkosmetiikka

Valloittavaa suomalaista luonnonkosmetiikkaa

22.10.2021, Jolie

Kosmetiikkaa maailman parhaimmista ja puhtaimmista raaka-aineista

Vihdoin se päivä on täällä! Saammeko esitellä: ihastuttava luonnonkosmetiikkasarja Flow Cosmetics on saapunut Jolieen! Olemme hyvin ylpeitä siitä, että saamme valikoimiimme upean sarjan kotimaista luonnonkosmetiikkaa. Flow Cosmetics ihastuttaa tuotteidensa koostumuksilla, raaka-aineilla ja tuoksuilla. Tuloksena on kokonaisvaltaista hemmottelua sekä keholle että mielelle. Valitsemme aina tarkalla seulalla, mitkä sarjat pääsevät Jolien valikoimaan ja tämä upea sarja läpäisi korkeat vaatimuksemme.

Suomalaista artesaanikosmetiikkaa Riihimäeltä

Flow Cosmetics on vuodesta 2004 lähtien ollut yksi kotimaisten luonnonkosmetiikkasarjojen pioneereista. Sarja sai alkunsa alun perin perustaja Riitta Jänkälän omasta kosmetiikkakokeilusta kotona. Siitä lähtenyt harrastus muuttui pian työksi ja lähes koko perheen työllistäväksi yritykseksi.

Tänä päivänä Flow Cosmetics valmistaa käsin Riihimäen tehtaalla yli 100 valikoimassa olevaa tuotetta, joita myydään Suomen lisäksi useissa eri maissa. Tuotteiden reseptit kehitetään ja valmistetaan itse alusta loppuun saakka. Tämä takaa sen, että tuotteet tunnetaan läpikotaisin tuotantoprosessin tapahtuessa saman katon alla aina raaka-aineiden käsittelystä tuotteen lähettämiseen asiakkaille. Tuotteet lähtevät asiakkaille aina tuoreina, sillä tuotteet tehdään pienissä erissä ja varaston kierto on nopeaa.

Näiden käsityönä valmistettujen tuotteiden takana on vankka kosmetiikkaosaaminen, puhtaat ja laadukkaat raaka-aineet, jotka ovat suurimmaksi osaksi luomulaatuisia, sekä aito rakkaus luontoa kohtaan. Flow Cosmetics on ”aina luonnonmukaista, aina tehokasta, aina rehellistä”.

Pohjolan erityislaatuiset kasvit

Flow Cosmetics on ylpeä suomalaisesta luonnosta. Ainutlaatuinen pohjoisen energia välittyy tuotteissa, jotka hoitavat niin kehoa, mieltä kuin henkeäkin – aivan kuten luontokin. Tärkeimpinä vaikuttavina ainesosina Flow Cosmeticsin tuotteissa komeilevat Suomessa kasvaneet villimarjat ja -yrtit. Nämä luonnon antimet ovat täynnä vitamiineja ja antioksidantteja sekä pohjoisen vahvaa energiaa.

Pohjoisen kasvit ovat ravinnerikkaita aurinkoisten kesäöiden ja pitkien ja ankarien talvien ansiosta. Kesällä kerätyt ravinteet auttavat kasveja selviämään kaikkein armottomimmasta vuodenajasta. Tästä johtuen kasveissamme on uskomaton määrä suojaavia ja ravitsevia ominaisuuksia. Nämä kasvit kerätään puhtailta arktisilta alueilta. Ihonhoidossa pohjoisen upeat raaka-aineet voivat ennaltaehkäistä ihon ikääntymisen merkkejä ja parantaa sen kuntoa.

Puhtaat ja aidosti luonnolliset raaka-aineet ovat Flow Cosmeticsin tuotteissa tärkeitä ja siksi kaikki tuotteiden ainesosat valitaan huolellisesti. Flow Cosmeticsilla tuotekehitys lähtee liikkeelle siitä, miten tuotteesta tehdään mahdollisimman luonnollinen mutta samalla toimiva. Tuotteissa on erittäin korkeat pitoisuudet luomuviljeltyjä tai villinä kasvaneita raaka-aineita, sillä nämä aidot, luonnolliset raaka-aineet sisältävät runsaasti iholle tärkeitä ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja sekä hyvänlaatuisia rasvahappoja.

Valtaosa Flow Cosmeticsin raaka-aineista on sertifioitua luomua ja villinä kasvaneita Lapin kasveja. Tuotteissa käytetään luomusertifioituja raaka-aineita aina, kun se on mahdollista. Nämä raaka-aineet tunnistat tähden merkistä ainesosaluettelossa. Osa tuotteiden raaka-aineista saadaan myös ulkomailta. Flow Cosmeticsin pyrkimyksenä on kasvattaa kotimaisten raaka-aineiden osuutta tuotteissaan. Ulkomaalaiset raaka-aineet tulevat laadukkailta ja luotettavilta eurooppalaisilta toimijoilta.

Vastuullista ja läpinäkyvää kosmetiikkaa – sinun ja luonnon hyväksi

Flow Cosmeticsin tuotanto noudattaa sertifioidun luonnonkosmetiikan kriteerejä (Natrue, BDIH ja Ecocert). Itse tuotteissa ei ole sertifikaattia koska tuotantoerät ovat vielä suhteellisen pieniä ja tuotteita ei näin ollen ole sertifioitu kustannussyistä, sillä sertifiointiprosessi on hyvin kallis. Flow Cosmetics kuuluu Pro luonnonkosmetiikka Ry:hyn, jonka jäseneksi pääsevät vain sertifiointikriteerejä noudattavat tuotteet.

Vastuullisuuden ja läpinäkyvyyden ollessa Flow Cosmeticsille ensiarvoisen tärkeitä, yritys on ottanut askeleen kohti kestävämpää yritystoimintaa olemalla ilmastoneutraali. Tällä tarkoitetaan sitä, että yritystoiminnasta syntyvien kasvihuonekaasupäästöjen määrä on laskettu ja päästöjä pyritään jatkuvasti vähentämään tai väistämättömät päästöt hyvitetään sertifioidun hyvitysprojektin kautta. Vastuullisuus näkyy myös pakkauksissa. Pakkausmateriaaleina käytetään kierrätettävää, kartonkia, alumiinia ja lasia.

Flow Cosmeticsin tuotteissa käytetyt säilöntäaineet ja muut kosmetiikassa tarvittavat apuaineet ovat aina luonnonkosmetiikkastandardien mukaisia. Iso osa Flow Cosmeticsin tuotteista valmistetaankin ilman säilöntäaineita. Tämä voidaan käytännössä toteuttaa niin, että moni tuotteista on vedettömiä, sillä ne eivät vedettöminä tarvitse säilyvyyttä parantavia ainesosia. Vesipohjaisten emulsiovoiteiden ja kasvovesien kohdalla käytetään parhaimpia luonnollisia säilöntäaineita, jotka ovat mietoja ja Ecocert-hyväksyttyjä. Myös tuotteiden pakkaustapa vaikuttaa niiden säilyvyyteen. Monissa tuotteissa hygieenisen annostelun takaavat pumppu ja spraykorkki.

Enemmän kuin korkealaatuista ihonhoitoa

Flow Cosmeticsin korkealaatuiset tuotteet ovat paljon muutakin kuin ihonhoitoa. Ne sisältävät terapialaatuisia eteerisiä öljyjä ja kivien parantavaa energiaa. Kehoa ja mieltä hoivaavat aromaterapia ja eteeriset öljyt ovatkin Flow Cosmeticsin sielu. Eteeriset öljyt tuovat tuotteisiin tuoksua ja hoitovaikutusta ja useiden tuotteiden teho perustuu juuri eteerisiin öljyihin. Tuotteita käyttämällä voit aistia terapeuttisen vaikutuksen koko olemuksessasi. Lopputuloksena on terve ja kuulas iho sekä hyvinvoiva keho ja seesteinen mieli.

Flow Cosmeticsin tarina lähti liikkeelle saippuasta ja erilaiset palasaippuat ja -shampoot kuuluvat edelleenkin sen valikoiman kulmakiviin. Jolien valikoimasta löydät näiden ihanien palojen lisäksi myös muita Flow Cosmeticsin hurmaavia tuotteita niin ihonhoitoon kuin hiuksillekin aina päästä varpaisiin asti.

Tutustu ja kokeile

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.