Luonnonkosmetiikka

Bienvenue à l’Iroisie! – Idea, tarina, ihmiset ja raaka-aineet

11.11.2013, Jutta Ruonansuu

Kuten lauantaina jo lupailimme, tänään starttaa ensimmäisen, Jolien omassa maahantuonnissa olevan sarjan, Iroisien virallinen lanseerausviikko – tervetuloa ihana Iroisie! Olemme niin iloisia, että liitokset halkeilevat Uudenmaankadulla!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska Iroisie on brändinä niin hieno ja aihe ylipäätään niin ihana, olemme päättäneet pyhittää sen fiilistelyyn kokonaisen viikon täältä Toimituksen blogista. Yhden Iroisien hittituotteista, eli BB-voiteen olemmekin jo teille esitelleet, tänään ovat vuorossa sarjan taustat ja raaka-aineet. Luvassa on myöhemmin myös tarkempi henkilöhaastattelu Iroisien perustajista ja heidän syvemmistä ajatuksistaan, mutta päästetään näin aluksi valokeilaan itse tuotteet.

Iroisien tarina alkaa kauniista Bretagnesta, jonka äärellä sijaitsee Iroise-meri (mer d’Iroise). Iroise ei ole aivan mikä tahansa meri vaan on yksi maailman rikkaimmista, puhtaimmista ja monimutoisimmista UNESCOn suojalamista meristä. Iroisen kaunis rantaviiva on yhtä mielenkiintoinen kuin vilkas, pinnanalainen elämänsä – vuorotellen kallioista seinämää, hiekkadyynejä sekä erilaisia lahdelmia ja saaria.

Ihana Anne Bontour, toinen Iroisien perustajista, on puolestaan melkoinen multilahjakkuus. Hän on koulutukseltaan paitsi asianajaja mutta myös pitkän linjan supermalli, joka on työskennellyt muun muassa isoille muotitaloille sekä tunnetuimmille automerkeille. Koska mallin työ on tunnetusti erittäin raskasta ja kuluttavaa iholle (meikataan vahvoilla synteettisillä tuotteilla, sitten poistetaan meikit vahvoilla synteettisillä tuotteilla ja aloitetaan alusta…), Annen iho alkoi oireilla lopulta niin pahasti, ettei hän voinut käyttää kuin hyvin mietoja kasviöljyjä iholleen. Hän ei kokenut, että luonnonkosmetiikan markkinoilla olisi vielä sarjaa, joka tyydyttäisi hänen tarpeensa ja kaunista, helppoa sekä miellyttävää, hän päätti ryhtyä tuumasta toimeen.

Universumi toimittaa usein nenämme eteen ne juuri oikeat ihmiset. Annen kumppaniksi valikoitui suurenmoinen Jean-François Cabos, jolla on takanaan jo kahdenkymmenen vuoden ura ja kokemus kosmetiikkamaailmassa. Sekä Anne että Jean-François painottavat aina sitä, että Iroisie on alusta asti ollut projekti, jossa on kysymys visiosta ja omistautumisesta mutta ennen kaikkea ihmisten välisestä tarinasta ja heidän jakamastaan intohimosta. Rivien välistä varmaan jo luettekin, että näillä kahdella persoonalla on jo nyt hyvin erityinen paikka Jolien tarinassa, mekin kun noudatamme sitä sääntöä, että yhteistyökumppanit tulee valita sydämellä, ei järjellä. Jaamme Iroisien kanssa yhteisen intohimon: tehokkaan luonnonkosmetiikan, joka on yhtä aikaa vakuuttavaa, ylellistä ja miellyttävää käyttää.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Koska Iroisien perustajat, Anne ja Jean-Francois ovat aina olleet vakuuttuneita merellisistä raaka-aineista, on alusta asti ollut itsestään selvää, että Iroisien tuotteiden pääraaka-aineet tulisivat vedenpinnan alapuolelta. Koska merilevät elävät varsin haastavissa ympäristöissä ja kykenevät kehittämään itsellensä suojan kylmyyttä, kuivuutta, hapen puutetta ja UV-säteilyä vastaan, piilee niiden viisaudessa ja voimassa myös erittäin rikas ravinteiden ja mineraalien lähde ihollemme. Paitsi, että merilevät sisältävät hurjasti mineraaleja, ne auttavat myös ihoa pitämään kosteustasapainonsa erittäin tehokkaasti. Ja tämä uutinenhan hivelee korviamme ja silittää poskipäitämme etenkin täällä Suomen olosuhteissa!

Merilevien korkea antioksidanttipitoisuus tuo ihonhoitoon tehokkaasti elvyttäviä elementtejä, sillä antioksidantit auttavat ennaltaehkäisemään ihon ikääntymistä ja auttavat ihoa säilyttämään elastisuutensa pidempään. Merilevät sisältävät myös kaikkien näiden muiden vakuuttavien ominaisuuksiensa lisäksi kevyen luonnollisen aurinkosuojan, joka on ihonhoidossa melkoisen suuri bonus. Synteettiset aurinkosuojat kosmetiikassa ovat kehollemme ja ihollemme yksi suurimmista synteettisistä kemikaalikuormista, joten suojakertoimin varustetut luonnonkosmetiikkatuotteet ovat erittäin tervetullut lisä kosmetiikkamarkkinoille. (Iroisien BB-voidehan sisältää suojakertoimen 25, joten se tarjoaa myös tervetulleen vastauksen nille, jotka etsivät laadukasta suojakertoimellista meikkipohjaa luonnonkosmetiikasta. BB-voiteen aurinkosuoja on fysikaalinen.)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se, että Iroisien tuotteiden koostumuksia on hiottu viisi vuotta ennen lanseerausta, kertoi sekä meille ja kertoo varmasti nyt hetkeä myöhemmin teillekin, että tuotteiden eteen on tehty erittäin tarkkaa ja ammattitaitoista työtä niin visionäärisellä kuin kemianalankin puolella. Laadusta ei tingitä eikä kompromisseja tehdä. Vain puhtaimmassa mahdollisessa merivedessä kasvaneet levät kelpaavat Iroisielle, ja ne poimitaan tuotteita varten käsin.

Puhtaat ja tarkoin valitut kasvit ovat Iroisien perustajille luonnollinen valinta, onhan kasvien käyttö lääkinnässä ja kauneudenhoidossa yhtä vanha idea kuin konsepti nimeltä ihminen, eivätkä synteettiset raaka-aineet koskaan voi kilpailla luonnonvoimien kanssa. Koska kasvien laatu on tärkeä, panostetaan luomuun ja puhtauteen erityisen suurella sydämellä ja intensiteetillä. Iroisie on halunnut ekosertifioida tuotteensa siksi, että heidän mielestään ekosertifikaatti kertoo tarkkojen standardien läpäisemästä ja sekä ympäristöä, luontoa, asiakasta, että kestävää kehitystä kunnioittavasta ideologiasta. Eli laadusta.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Iroisien takana olevat ihmiset ja osaaminen ovat jo sinänsä aivan riittävä syy rakastua tähän pariisilaissarjaan mutta on vielä yksi bonus jota ei sovi unohtaa: kaunis pakkausdesign. On ihanaa, että luonnonkosmetiikkabrändi valitsee visuaaliseksi ilmeekseen valko-kulta-harmaan yleisilmeen, joka on ollut ranskalaisen luksuskosmetiikan koodi jo vuosikymmenien ajan. Sanomme jälleen kerran sen, mitä olemme täällä toistelleet jo pitkään – luonnonkosmetiikka on uuden ajan luksusta!

Mitäs tuumitte, ystävät? Joko pääsitte jyvälle siitä, miksi olemme näin ihastuneita tähän Iroise-meren pohjasta löytämäämme helmeen?

*

Jos sinulla on hoitola tai olet kiinnostunut Iroisie-tuotteiden jälleenmyynnistä, voit ottaa yhteyttä meihin distribution@jolie.fi

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Krissy
Krissy
10 years sitten

Kyllä! Tuotteita en ole tosin vielä testannutkaan, mutta saatte kyllä sarjan kuulostamaan hyvin vakuuttavalta. Onnittelut uudesta aluevaltauksesta 🙂

Ilona
Ilona
9 years sitten

Olen ollut Patykan uskollinen käyttäjä, mutta melko kalliit hinnat ja etenkin monen purkin pyörittely kesäreissuilla ei tunnu ajatuksena houkuttelevalta (esim. 3step puhdistus)! Siksi Iroisien pienet purkkikoot ja esittely täällä Joliessa sai minut kiinnostumaan sarjasta. Jotenkin kuitenkin mietityttää, tulenko pettymään tuotteisiin Patykan jälkeen.. Uskallanko siis kokeilla Iroisieta? 🙂

Jutta Ruonansuu
Jutta Ruonansuu
9 years sitten

Hei Ilona, kokeilehan ihmeessä Iroisieta, jos se tuntuu houkuttelevalta ja olet utelias sen suhteen. Kaikki meidän maahantuomamme sarjat ovat erittäin laadukkaita, sitä ei tarvitse jännittää. Toki kaikissa näissä sarjoissa on oma energiansa – toiset tykkäävät toisesta ja toiset taas siitä toisesta. Sitähän se lempikosmetiikan etsiminen lopulta onkin, kokeilua, vertailua ja fiilistelyä. Omat lempituotteeni Iroisielta ovat ehdottomasti maailman lempein yövoide ja puhdistusgeeli, joka on nimen omaan matkalle ja treenikassiin Patykan ylellistä 3-stepiä kätevämpi (sitä käytän aina kotona). Aurinkoista kevätpäivää!

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.