Ihonhoito

Helpot vinkit vartalon kuivaharjaukseen ja keväiseen body detoxiin

06.04.2018, Jolie

Jos et juuri nyt ehdi tai jaksa ryhtyä dieetille ja kuntokuurille, vartalon kurveja voi muokata myös kuivaharjaamalla. Kuivaharjauksella on useita terveys- ja hyvinvointivaikutuksia. Siitä nauttii myös iho, jota voi helliä lisäksi teemaan sopivilla luonnonkosmetiikan body detox -tuotteilla. Lue keräämämme helpot vartalonhoitovinkit ja iloitse lähestyvästä keväästä ja lisääntyvästä auringosta.

Viisi syytä kuivaharjata:

1. Kuivaharjaus on helppoa ja edullista

Kuivaharjaukseen tarvitset vain pehmeähkön luonnonharjasharjan tai karhean pesukintaan, ripauksen viitseliäisyyttä ja noin viisi minuuttia aikaa ennen aamu- tai iltasuihkua.

2. Kuivaharjaus kuorii ihoa – luonnollisesti

Kuivaharjaus korvaa vartalonkuorinnan. Se kuorii mekaanisesti iholtasi kuolleen ihosolukon jättäen sen pehmeäksi ja sileäksi. Samalla saat silotettua kyynärpäät ja polvet, ja pääset eroon sisäänkasvaneista säärikarvoista. Sileän ja kuoritun ihon ansiosta kosteusvoiteet ja itseruskettavat tuotteet levittyvät iholle tasaisemmin ja päivetyksestäkin tulee tasaisempi ja kestävämpi.

3. Kuivaharjaus parantaa ihon vastustus- ja vastaanottokykyä

Kun kuivaharjaat päivittäin, ihon pinta pysyy joustavana, aineenvaihdunta tehostuu ja talineritys ihon pinnalle helpottuu. Pääset eroon esimerkiksi selän ja hartioiden epäpuhtauksista. Pehmeä iho on myös vastaanottavaisempi hoitotuotteille. Vartalovoiteet ja kiinteyttävät tuotteet pääsevät imeytymään ihoosi helpommin, kun sen pinnalla ei ole vanhojen ihosolujen panssaria.

4. Kuivaharjaus poistaa kuona-aineita ja vähentää selluliittia

Kuivaharjaus tehostaa imuneste- eli lymfakiertoa. Toisin sanoen se parantaa kuona-aineiden poistumista ihosta ja ihon kautta koko kehosta. Tämän ansiosta se ehkäisee appelsiini-ihoa, selluliittia ja vähentää turvotusta.

5. Kuivaharjaus tehostaa pintaverenkiertoa ja kiinteyttää

Kuivaharjaus parantaa verenkiertoa ja antaa sinulle ja ihollesi lisäpuhtia. Veri- ja nestekierron parantuminen kaunistaa ihoa ja saa sen näyttämään terveeltä. Kuivaharjaus stimuloi hermostoa, tehostaa ihon uudistumista ja parantaa kollageeni- ja elastiinisäikeiden muodostumista. Iho kiinteytyy ja parhaimmassa tapauksessa myös raskausarvet haalenevat.

Ohjeet oikeaoppiseen kuivaharjaukseen:

    • Harjaa aina vain kuivaa ihoa.
    • Käytä pehmeää luonnonharjasharjaa tai karheaa kinnasta.
    • Aloita kuivaharjaus jalkapohjista ja etene pitkin vedoin tai pyörivin liikkein kohti sydäntä.
    • Kuivaharjaa vähän kauemmin – älä kovemmin – ongelma-alueita, kuten reisiä ja pakaroita.
    • Suihkuta kuollut ja irronnut ihosolukko pois ja kosteuta iho.

Kuvat: Eeva Takkunen

Ilmoitukset kommenteista
Ilmoita
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Haluaisitko 10 % alennuksen ensimmäiseen tilaukseesi?

Tilaa uutiskirjeemme.

Saat sähköpostiisi parhaimmat edut, upeimmat uutuudet ja kauneusinspiraatiota. Voit perua tilauksen milloin haluat.

Olet poistamassa lahjatuotetta ostoskoristasi. Jos jatkat, se poistetaan pysyvästi.